reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej maminki :-)
U nas nocka dosc ladna,syncio juz lepiej z brzuszkiem,wczoraj podawalam mu inne mleko bo stwierdzilam ze to co mu podaje powoduje u niego te problemy brzuszkowe i bylo o niebo lepiej w nocy ladnie spal i to nawet w lozeczku jedynie o 4:30 sie przebudzil i juz ze mna skonczyl w lozku.A i wczoraj wieczorkiem byl taki usmiechniety i szczesliwy jak sobie lezal miedzy nami na kocyku juz od tygodnia go takiego nie widzialam bo wiecznie byl zaplakany wiec chyba zmiana mleczka mu dobrze zrobila :tak:
angie super prezent Ci sprawili :-)
A my uzywamy sudocremu i u nas sie sprawdza rewelacyjnie,syncio nie mial ani razu pupki odparzonej ani nawet czerwonej,ale kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby :tak: bo np. moja siostra corka tylko make ziemniaczana stosowala bo na wszystko inne mialy uczulenia albo pogarszaly odparzenia :tak:

reklama
Ponko- albo listonosz ci kaske przyniesie, albo sie z toba skontaktuja ze nie moga wplacic na konto. A najlepiej sama sie z nimi skontaktuj bo wiesz ile im to wszystko zajmuje.

Andrzelika, ale kosmos z ta woda. Oby odmarzla.Slyszalm dzis w DDTVN ze mrozu u was puszcza po 22 lutego. Wiec jeszcze troche.:-D

Olinek spal dzis od 24.30 do 9.30. Pierwszy raz. Az o 7 mialam ochote wejsc , ale niania pokazywala ze oddycha ,wiec odpuscilam. I mialam ranek dla siebie.

Idziemy zakladac nowe tipsy. Mam nadzieje ze dziecie sie zachowa , zasnie w samochodzie i przespi cala wizyte. Pazury robi mi wietnamka, ktora uwija sie w 50 min.

Milego dnia kochane

Ponko najlepiej skontaktuj sie z urzedem bo oni dostana kase z powrotem ale pewnie nie bedzie im spiszno by ci ja poslac w inny sposob.

Winki powodzenia z paznokciami, oby Olinek grzecznie spal.

Andrzelika , powodzenia u gina, ja jeszcze nie bylam i pewnie predko nie bede, tu sie nie chodzi. No i mam nadzieje ze woda szybko odmarznie.

Ssabrinaa ciesze sie ze u was lepiej. Ty chyba podawalas Aptamil, prawda? To jakie mleko teraz podajesz? Bo ja daje Kindze SMA, takie polecila mi dietetyczka i nie mamy problemow.

agutek masz racje, liczy sie gest. Oni wogole pare razy mnie zaskoczyli, pierw dostalam tort pieluszkowy jeszcze jak bylam w pracy, potem jak Kinga byla chora to zamowili msze za nia, szef zaproponowal ze zaplaca za nasze zakwaterowanie przy szpitalu, jak mieszkalismy tam przez miesiac ( w koncu nie skorzystalam), potem dostalam olbrzymi bukiet kwiatow jak juz wrocilysmy do domu a teraz jeszcze ten voucher. Naprawde sie tego wszystkiego nie spodziewalam. Moze czuja sie troche winni ze tak duzo pracowalam do dnia przed porodem ? ;-)

U nas noc ok, choc pobudki czesciej niz zwykle, Kinga poszla spac jak zawsze o 20.00 a potem jadla o 2.00, 5.30, 7.30 no i jeszcze troche pospala ze mna w lozku do 10.00, teraz pojedzona znow ma drzemke. Jak sie obudzi to idziemy na spacer.

A dzis Kingusia dostala swoja pierwsza walentynke, jej prababcia wyslala jej kartke walentynkowa, ale sie zdziwilam :tak:

Syl pierwsze słyszę z tym nietypowym nakładaniem sudocremu bo mi znowu w szpitalu mówili, że normalnie się go smaruje... Sama nie wiem już

Majuska Ale widzę, że mojej też sudocrem nie odpowiada i też jakas taka marudna była jak smarowałam może masz rację i to od tego - już nie będę jej tym świństwem smarować wolę już ten linomag bo po nim nic jej nie jest i pupka się nie odparzała...

Andrzelika powodzenia u gin!;) ja się do mojego gina muszę najpierw odchudzić i z wyglądu i z portfela bo muszę wybulić 600zł (120wizyta i 500 za urodzenie dziecka chcę mu dać bo naprawdę się spisał jak chciałam i był przy porodzie, zresztą drugą ciążę też u niego będę prowadzić bo warto;)) w moim przypadku w szczególności).

Ponko lepiej jak sama się z nimi skontaktujesz i wyjaśnisz sprawę bo później może ściemnią, że wysłali na to stare konto i wiesz...

Angie prezent super!

Sabrinko dziękuję, że przypomniałaś mi o mące ziemniaczanej może i ja mojej posypię i przejdzie to odparzenie bo ona ma nie na pupce tylko na nóżkach nie wiem czemu;/

Ja mam dziś dzień leniucha - wszystko już posprzątane, ogarnięte więc mogę sobie "bimbać" ;)

hey ja już po wizycie wszystko ok mogę ćwiczyć ... przez dwa lata nie mogę zajść w ciąże po cc, bo może mi macica pęknąć i dostać krwotok, przez to,że z rosnącym dzieckiem będzie się powiększać no i dziecko też mogło by umrzeć lub mogłabym poronić...Pytałam o wkładkę to powiedziała,że po pół roku po cc dopiero powinno się zakładać, bo macica się dłużej obkurcza, a po SN po 4 miesiącach, owszem mówi można szybciej, ale jest ryzyko,że się wysunie... i kurcze się zdołowałam, bo muszę czekać jeszcze 3 miesiące... :wściekła/y: lipa. Przepisała mi jakieś tabletki nie mogę się doczytać co tam piszę chyba na M.... i coś tam 50 ileś złoty kosztują, ale muszę czekać teraz do @ bo miałam 5 dniu temu... kurcze zła jestem,że ominełam @ już bym brała... pobiorę te dwa miechy i zakładam wkładkę u nas kosztuję 400zł na 3 lata.

Nigdy tablet nie brałam i boję się, w sumie też nie chciałam,ale ona mnie wystraszyła z tym,że jak będę w ciąży może mi i dziecku coś się stać więc muszę się porządnie zabezp. bo tu tylko o to cc nie chodzi , ale miałam już 3 skrobanki, po poronieniu i 4 czyszczenie po cc także ta macica już ma fatalny stan.

A małego wyniki jeszcze nie przyszły już tydzień czasu ten posiew moczu robią ehh

niunia ja już po, ale dzięki :) ja nie byłam u swojego tylko tu u nas, bo nawet nie mam kiedy no i kasy teraz, a on przyjmuję tylko prywatnie, a tu byłam na NFZ

angie też dzięki, ale jak się nie chodzi u was??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry maminki :-)

Nocka minęła nam dzisiaj... dziwnie, bo wiem że karmiłam Patrycję ale nie mam pewności ile razy, o której i czy z właściwego za każdym razem :baffled: Wygląda na to że to nie dzień świstaka tylko noc świstaka jest groźna :-D na pewno były dwa karmienia ale wydaje mi się że trzy :sorry2:

Tak się cieszyłam że w weekend mała miala opiekę teściowej a tu się zemściło bo wczoraj i dzisiaj jak tylko małą położę gdziekolwiek to jest ryk... babcia wynosiła wnusię :baffled:

Teraz udalo mi się ją na troszkę wyekspediować do łżeczka bo już mi plecy z rana siadają i słyszę tylko marudzenie: yyyy, mam ma ehe ehe łeee yyy mem mamma

no i nie odpiszę Wam teraz , idę ratować beksę

angie podawalam mu wlasnie Aptamil i jak mial mieszanke z moim mleczkiem to bylo ok ale jak bylo tylko to mleko to zaczely sie akcje brzuszkowe,a wczoraj sprobowalam mu wlasnie ten SMA,kupilam kilka kartonikow tych po 250ml na probe i maly fajnie sie po nim wlasnie czuje teraz bede musiala tylko wyskoczyc do sklepu i kupic mu puszke bo kartoniki sie skonczyly i musi pic teraz aptamil chwilowo az malzonek wroci do domu zebym mogla wyskoczyc na zakup mleka :tak:
Niuniunia najlepiej jeszcze wez i wykap Wiki w mace ziemniaczanej podobno tez pomaga :tak: a to na nozkach to na zgieciach ma Wiki?? moze to ma potowki,zgrzala sie i wtedy najczesciej miejsca na zgieciach sie odparzaja.Oby jak najszybciej cos malutkiej pomoglo.
andrzelika dobrze ze juz jestes po wizycie kochana,najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku :tak: a jak tam problem z woda?? mam nadzieje ze szybko sie u was to rozwiaze bo bez wody to jest ciezko.U nas tez sie do gina nie chodzi Ja na kontroli po pologu bylam u zwyklego lekarza i to byl tylko wywiad jak sie czuje itd :tak: tak samo wymaz na cytologie to chodzi sie tutaj do przychodni i pielegniarka robi wymaz nie gin :tak:

Ostatnia edycja:
ssabrina dziwnie macie, a skąd w takim razie masz wiedzieć, czy nadrzerka jest czy coś??? :tak: A z wodą dalej lipa coś tam mąż działa zobaczymy, no bardzo ciężko bez niej jest :-(

niunia mój też ma potówki zobacz zdjęcia coś podobnego ma http://www.google.pl/search?q=potówki+na+udach&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=6fc4T-jAMsmRswa_1uypDA&biw=1024&bih=629&sei=-fc4T4f5BovltQal_vjFDA ja małemu sypie do pampersa mąke ziemniaczaną i wietrzę pediatra powiedział,że to nie uczulenie na pampersy, bo zmieniłam, bo po prostu w jednym miejscy by nie miał tego

i przypomniało mi się,że nie które śpiochy i pajacyki są takie mięnkie i gładkie i nie przepuszczają powietrza wtedy dziecko się poci no,bo nie ma jak wyjść powietrze ani wytrzeć o ciuszek, bo to nie wchłania takie mój też miał ciuszki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
andrzelika u mnie jest wlasnie tak jak u Ssabrinyy, po porodzie tylko wizyta ogolna u lekarza rodzinnego a cytologie tez robia pielegniarki. Jak ciaza i porob przebiegaja prawidlowo to nawet wtedy nie jestes badana przez lekarza, ja raz mialam ten zaszczyt ze bylam badana tydzien przed porodem, no coz taki to kraj. Jak powiedzialam w pracy ze w Polsce to co pol roku sie chodzi to byly w szoku. Tabletki anty tez przepisuje lekarz rodzinny bez zadnych badan.

Ssabrina mam nadzieje ze SMA sie spisze, ja tez zaczynalam od tych w kartoniku zeby wyprobowac czy bedzie ok, na szczescie jest dobrze, choc ja ciagle podaje jeszcze moje mleko min 50% dziennej dawki.

Moja mala sie juz obudzila wiec zbieramy sie na spacerek, narazie

reklama
Do góry