reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Aniasm kupno takiej wagi to nie mały wydatek, ale u mnie w przychodni można wypożyczyć, więc to też jest jakieś rozwiązanie

my wczoraj troche poświętowaliśmy, bo rodzice robili imieniny i przy okazji Filipek zgromadził pokaźną liczbę prezentów od ciotek i wujków:) Trochę pofolgowałam sobie z jedzeniem i mały ma jaką wysypkę na brzuszku :( Lubię go karmic piersią, ale z drugiej strony to już czekam, aż przejdzie na mm, bo kocham jeść!:)

Miłego dnia dziewczyny:)
pewnie że to spory wydatek ale czasami wart swojej ceny , bo ważenie się z dzieckiem daje niestety mylny wynik
Witam wszystkie mamy dzieciątek z listopada. Jestem mamą Olka. Mały urodził się w 35 tyg ciąży przez cc ( lekarz źle prowadził moja karte ciąży i był przekonany że to jest 38 tydz ) miałam podejrzenie zatrucia ciążowego, zielone wody. Synek ważył 3850 dostał 10 punktów, pierwsze godziny były ok, później pojawiły się problemy z oddychaniem i charczeniem. Po badaniach okazało się że ma wadę serduszka i wrodzone zapalenie płuc. W wypisie ze szpitala ma wpisane "urodzony o czasie" bo żaden lekarz nie dopatrzył się błedu, dopiero moja dociekliwość tydzień temu dowiodła że mamy wcześniaka, jak byk jest błąd w karcie. W tej chwili jesteśmy pod opieką poradni laryngologicznej, neurologicznej, kardiologicznej, alergologicznej i chodzimy na fizjoterapie bo rozwija się słabiej niż dzieci w jego wieku. Pozdrawiam was serdecznie i żałuję że trafiłam tu tak późno.
witaj , bardzo współczuję przeżyć , mam nadzieje że z twoim synkiem będzie wszystko dobrze i będziesz spokojnie patrzeć jak zdrowo rośnie :tak:

reklama
Dziewczyny mój tata kupił wagę Poluni Hipcia dał jakoś 160 zł - jest do max 20 kg, kupował przez Allegro, ale odebrał osobiście w sklepie w K-cach
AG205 WAGA DZIECIĘCA DO WAŻENIA NIEMOWLĄT 20KG (2076528036) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
My mamą tą , tylko błękitny kolor:tak:

Helenka witamy, dużo zdrówka dla Twojego synka! Tzn jak lekarz się pomylił? Nagle dodał kilka tg do wieku ciąży?:(

Przed ciążą brałam leki wydłużające owulację bo miałam problem z zajściem w ciążę. Na pierwszej wizycie i według ich kalendarzyka synek miał mieć 7 tygodni a według mojej miesiączki i usg 4 tyg. Po tyg miałam usg w szpitalu i 5 tydzień wpisał w karte, a następny wpis mam dwa tyg później i zamiast 7 tydzień wpisał 10, ja nie zauważyłam błedy ani w szpitalu nikt nie widział dopiero neonatolog który leczy Olka sugerował mi że jest wcześniakiem bo wszystkie choroby to sugeruja, przejżałam dokumenty i znalazłam że źle wpisywał. Synek jest duży i nikt nie łaczył tego co się działo z małym z wcześniactwem.

dziewczyny wpiszcie sobie w you tube
[h=1]Śmieszne filmy Kompilacja porażek[/h]
myśmy wczoraj z mężem mało ze śmiechu się nie posikali...

i polecam jeszcze ten dzieciak każdego zarazi śmiechem i rozmowa bliźniaków

Nie wklejam linków, bo jeszcze wpadną mi na chatę...:-D

My dziś kolejny dzień siedzimy w domu, ehh, juz nie mogę doczekać się spaceru. Może jutro będzie lepiej. Mimo to jakoś mam od rana mnóstwo energii i o 10.00 miałam już wszystko w domu ogarnięte, więc resztę dnia mogłam poświęcać przyjemnością. Igor ma dzisiaj wybitnie marudny humor, cały czas burczy i narzeka, ale za to jak śpi to po godzinie, co rzadko się zdarza więc nie narzekam.

Czy wy używacie nosidełek? JA mam Infantino i mimo, że zaleca się dzieciom od 3,6 kg to jakoś mam opory jeszcze z pionizowania malucha na dłuższy czas i na razie czekam z eksploatacją. Jak to jest u was?

Helenka - witaj, ja też jestem tu od niedawna, a każdy dzień zaczynam już z przyzwyczajenia od BB i podczytuję (uważaj to wciąga). Trzymam kciuki za twojego maluszka i współczuję z całego serca. Mój syn po porodzie złapał jakąś bakterię i musieliśmy tydzień dłużej być w szpitalu na antybiotyku, niby nic i wszystko zakończyło się w porządku,a le do dziś żywe jest uczucie zawodu, że coś jest nie tak, ze nie możemy iśc do domu etc. Dlatego nawet nie wyobrażam sobie co ty czujesz. Sciskam was ciepło z całego serca.

helenka witam Cię cieplutko n forum:-) współczuję Ci tego co przezyłas ale mam nadzieje ze będzie coraz lepiej z Olusiem,duuzo zdrówka dla niego.
syla ja tez nie mge doczekac sie wyjscia na spacer pogoda dosłownie mnie dobija,ile można siedziec w domu :/
Nam dzisiaj spokojnie zleciał dzionek,zrobiłam obiadek pobawiłam się z Zuzią pozniej drzemka małej i tak w kółko:-) Na19 ide na zumbe troche sie poruszac, a dziewczyn prowadząca daje czadu takze mozna sie nieźle spocic i spalic troche kalorii:-)

syl Jeśli nosidła to tylko miękkie ergonomiczne, bo tylko takie pozwalają na utrzymanie prawidłowej pozycji dziecka czyli fizjologiczna żabka i zaokrąglone plecki. Nosideł można używać od kiedy dziecko trzyma dobrze głowę lub jeszcze lepiej siedzi niezależnie od tego co twierdzą producenci. Jedynym wyjątkiem jest Marsupi plus, które jest specjalnie zaprojektowane dla maluszków, ale i tak nie nadaje się na długie spacery tylko na krótkie wypady. Na długie spacery to od urodzenia świetna jest chusta tkana. Już polecałam wcześniej ale powtórzę Chusty.info - chusty do noszenia dzieci i pokrewne tematy - Chustoforum - Strona główna -świetne forum, wszystko o zdrowym i bezpiecznym noszeniu.

My po kilku dniach przerwy byliśmy na spacerze zarówno wczoraj jak i dzisiaj, słońce pięknie grzało mimo mrozu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry