reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

majuska szczerze wspolczuje, a zarazem wiem co czujesz :tak:
Ja psyhicznie tez ju ż wariuje od tych objawów :baffled: Od rana przywitaly mnie nieregularne skurcze i napieranie na szyjke, ale znajac życie synek "pomajstrował" tam na dole na tyle, ze zwiekszyl mi tym rozwarcie :sorry2:
Przez to mi sie wydaje że nie doczekam sie normalnego przebiegu porodu (ze skurczami najpierw co 10 min a potem czestrzymi), tylko od razu trafie na IP na sama koncowke porodu ze sporym rozwarciem :sorry2:

No dobra, nawet wole o tym nie myslec.... Jednak pierwszy porod tez nie przebiegal tak ksiazkowo, jak to sie mówi, więc i teraz nastawiam sie na niespodzianki :sorry2:

reklama
hej dziewczyny ,

nie jestem pewna ale chyba wypadł mi czop śluzowy wczoraj a w nocy miałam bóle krzyża ale do zniesienia w sumie ..oczywiście nad ranem ucichło. Mąż chciał do szpitala jechać ale ja nie chciałam ..bo pewnnie i tak by mi kazali do domu jechać. A jutro mam lekarza to się dowiem co i jak z tą szyjką ..być może już mam rozwarcie.

Ostatnie tyg ciąży są najgorsze właśnie przez takie objawy przedporodowe , fałszywe alarmy itp. ehhh

Hej dziewczyny,
Widzę, że wysyp dzieciaczków nadal trwa :-) I oby tak dalej!!! :-D
U nas spokojnie. Chyba nie umiem jeszcze odczytywać sygnałów swojego dziecka i stąd moje małe problemy. Ale uczę się, uczę i w końcu się nauczę. W końcu mam małą chwilkę dla siebie, a to się nie często zdarza ;-) Znowu u nas fajna pogoda, ta jesień jest niemożliwa. Mam nadzieję, że w takim razie zima też będzie dla nas łaskawa, ale kto to wie, tak naprawdę ;-)

Dzisiaj w nocy miałam mały kryzys, Filip znowu zaczął mi gryźć brodawki i nie wiem czy to wina smoka, czy nie, bo w sumie dużo mu tego smoka nie dajemy z kolei, bo on sam ta bardzo go nie chce. Ale byłam o krok od rezygnacji z kamienia piersią. Trochę pospałam i jest lepiej ale nadal się martwię. Dzisiaj zadzwonię do poradni laktacyjnej może mi pomogą.

Hej kobity moje najdroższe!
Wchodzę na BB i co za wieści dwie nowe forumowe córunie nam się urodziły !! :) Margana, Kati wielkie gratki!!! :)
mary-beth - powodzenia, bę∂zie dobrze!&&&&
oszczytko - witaj :)
nimfii - powodzenia na wizycie!&&&&
Majuska - to za chwilę dostaniemy wiadomość od Ciebie, że maleństwo już na świecie!! Trzymamy za Was kciuki! &&&
Oddałam krew, wyniki po 14tej, mój D. mnie wku.....ł na maxa, dzwoni teraz cap co 5 minut i pyta jak się czuję:/ Michałek od Ani jest rozkoszny - ma 3 tygodnie, Polunia będzie mieć kolegę "zza płotu", a drugi kolega blok dalej Oskarek z czerwca, będziemy razem popierniczać z wóziorami!!:-D
U mnie skurcze, częstsze, ale nieregularne, bolą bardziej, mała szaleje w brzucholu jak zawsze!

Zdaje się, że Marganie córa wynagrodziła te tygodnie bólu i złego samopoczucia szybkim porodem...3 h:tak: Suuuper!
Zauważyłyście, że ostatnio same dziewczynki się rodzą? :-D No i w ogóle niezły mamy wysyp z początkiem października! Teraz już poleci z górki...:rofl2:

Dzień dobry wszystkim mamusiom :-)
Ja niestety od tygodnia męczę się z bezsennymi nocami, pobudki co kilka godzin, ale do toalete w nocy odwiedzam tylko raz.. Mój maluszek cichutki, że aż to czasem niepokoi.
A z tego co widze na forum to te porody będą się ciągnąć do końca miesiąca, bo z dnia na dzień któraś znika z forum, by dać znać, że jest w szpitalu :-D
Mi do pełnego terminu zostało jeszcze około 12 dni i kto wie czy nie będę musiała się jeszcze tyle przemęczyć zważając na spokój w brzuszku. Na dodatek z tego co widze brak jakich kolwiek objawów..

oszczytko witaj na forum i się nie martw ;] też będę pierwszy raz mamą i byłoby się głupim gdyby nie martwiło się o proród, bo w końcu człowiek zawsze obawia się nieznanego..

Teraz to tylko siedzieć, czekać, czytać i gratulować następnym mamom :-D

Kachutka dokładnie- same panienki teraz się rodzą (na początku było 4 chłopaczków chyba;) też tak pomyślałam, że mala margany wynagrodziła jej wszystkie bóle tym, że szybciutko się urodziła:)
sziszka, oszczytko - też się boję, ale damy radę;)

Ale fajnie, że coraz więcej nas się rozpakowuje, teraz to dopiero gorący okres się zacznie :-)

A mnie jakieś choróbsko rozkłada, jeszcze tego mi tylko brakowało, ehhhh, no nic, dzisiaj nigdzie nie wychodzę, kuruję się, oby mi przeszło do porodu ;-)

reklama
No wysyp dziewczynek :-D teraz kolej na jakies chlopaki :-D a Margana miala szybki porod i faktycznie coreczka jej wynagrodzila wszystkie bole no ale nie powiem duza dziewczyna ponad 4kg :-D
julieet kuruj sie kochana,herbatka z miodem i cytrynka i pod kolderke i zdrowka zycze ;-)

Ale jest szansa na chlopaczka dzisiaj bo przeciez nasza Cocca ma miec CC wiec jest szansa ze Franus przywita dzisiaj mamusie :-D

Ostatnia edycja:
Do góry