reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Winki dobrze że u was wszystko ok, bo rzeczywiście przed chwilą zastanawiałyśmy się nad tym.
Kawał chłopa z Twojego Alexandra może dlatego że jest spory nie czujesz jego harców ;-)

Andrzelika musisz to zmienić w ustawieniach, chyba w Panelu użytkownika.

reklama
Ja już po drugim śniadanku :)

Nimfii- a u nas piękna pogoda, nie wiem o co chodziło mojej szwagierce, ale mówiła mniej więcej, że miała skurcze parte a oni kazali jej nie przesadzać i kazali czekać jeszcze do poodu no i później ustały i ciężko jej się rodziło...

...

Mnie sie wydaje ze tez skurcze parte zaczely sie u mnie wczesniej, ale nikt sie mna tam nie interesowal, bo to byla wlasnie 7 godzina rano kiedy polozne zmienialy sie dyżurami. Jakoś ok 7.30 sie zebralo wiecej personelu i zaczeli cos dzialac. Probowalam przec, ale z kazda minuta czulam ze skurcze slabły. Niespodziewalam sie tego, wiec nie wiedzialam co sie dzieje. Jakos przed 8 podali mi oksytocyne i 15 min pozniej synek wyskoczyl.
To tak wlasnie jest ze jak za dlugo trwa II faza to skurcze moga ustac. Cieszyc sie tzreba ze wtedy sa lekarze pod reka i moga podac oksytocyne, bo jakby nie to to nie wiem co by dzie dalej dzialo :baffled:

andrzelika wylacz sobie subskrypcje w Ustawieniach to nie powinno juz na maila przychodzic

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane. U mnie dziś duchota jak nie wiem- tzn nie wiem jak jest na podwórku ale w pracy mam gorąc i zaduch:-(
Mało tu piszę ostatnio, ale cały czas Was czytam żeby być nie bieżąco. U nas teraz remont na nowym mieszkaniu, więc muszę tu coś wybierać tu za czymś jechać do sklepu i nie ma na nic czasu:no: W pracy też lekki zajob, więc nadrabiam Was w tzw "międzyczasie".
Gola super że już czujesz ruchy!! Ja strasznie na ne czekałam, a teraz moja kruszynka jest juz dośc aktywna. Wczoraj kilka razy w ciągu dnia ją czułam, a ruszała sie tak ze widziała te ruchy koleżąnka z pracy;-) A jak wejdę do wanny to zaraz sie budzi, i wczoraj mojego D. wołałam zeby przyszedł pooglądać i w końcu zobaczył, a dizś rano malutka wstała razem z nami i skopała tatusia;-)
winki super że wizyta udana. A tego wyboru pomiędzy basenem na ogrodzie a plażą to Ci bardzo zazdroszczę!!! Jak ja bym chciała gdzieś wyjechac na wakacje:-(
ściskam Was wczystkie kochane i życzę miłego i pogodnego dnia:tak:

andrzelika ja się też Jej "mądrymi" radami nie przejmujemy, jakbym je zaczęła spisywać niezły ubaw byśmy miały ;-)

Gola gratulacje !!!
teraz tylko czekać aż dostaniesz pierwszego kopa w pełen pęcherz aż oczy wyjda z orbit hihihi mnie dzis całą nic buszował ... zauwazyłam że sypia wieczorami i z rana a w nocy kopie i smyra mamusie ja mam nisko brzuszek to czasem jest to nieprzyjemne jak tak nisko dostane ;D

Nimfii- dzięki zaraz spróbuję tam wejść i zrobić :)
No to kiepsko, że lekarze odrazu wtedy nie biorą tylko zwlekają, bo tak najlepiej rodzić jak są pracia,a nie one ustają to później dają jakieś leki, oni to nic sobie z tego nie robią.

Tak jak pisalam, wiele zalezy od tego czy trafi sie na życzliwy personel, a to jest już loteria, chyba ze masz wynajetą prywatną opiekę położnej. Licze że tym razem trafie na bardziej zorganizowany personel.

ale u nas dzisiaj duchota, dżizas, wytrzymać się nie da...

a my mamy dzisiaj spotkanie na osiedlu z sąsiadami i deweloperem, może w końcu poznam wszystkich :-)

mi macica na żołądek na pewno jeszcze nie uciska, bo mam ją na wysokości pępka, po prostu zauważyłam, że jak zjem coś słodkiego, to zgagę mam po pół godzinie, tak samo po chlebie, trzeba będzie odstawić i problem powinien zniknąć

reklama
mi raczej uciska żołądek szczególnie jak kłade się, moje dzięcie ma do góry głowke i jest macica ponad pępek pytałam lekarza dlatego stąd u mnie ta zgaga, ja różne rzeczy jem a i tak codzień mnie męczy...

Do góry