reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Sara_R urodzisz urodzisz kiedyś w końcu się doczekasz, ja na Tosię też dłużej czekałam urodziła się 5 dni po terminie. Tyle, że nieznałam nikogo kto rodził wtedy i nie czekałam tak bardzo. Wiem co czujesz my już po, a Ty jeszcze przed, będzie dobrze grunt to pozytywne myślenie!!A w weekend najwięcj sie rodzi więc kto wie!!

Nimfii mi przy Tosi to też dni się dłużyły, ale mieszkaliśmy u mamy i tylko 3 pomieszczenia do życia mąż ciągle był w rozjazdach to nie mogłam doczekać się końca zimy. Teraz szybciej mi leci czas bo córka w szkole i tydzień temu wywiadówka(muszę się pochwalić - same 6 i 5 ) byłam dziś Andrzejki tez jadę a to do sklepu na zakupy. Może dzięki temu , że mały na butelce i zostanie z tatą a wtedy uwiązane cycem (nieefektywnym) byłyśmy.

Kiedy idziecie (tzn w którym tyg życia dziecka ) na sprawdzenie bioderek???

Dzień dobry kochane:)
U nas noc spokojna, mala je dokładnie co 3 godziny i smoczyca waży już 3660 g! tą różnicę w wadze zdecydowanie już czuć, w końcu niecałe 3kg na początku było.
Ssabrinaa walnęłam się i wstawiłam komentarz do galerii maluszków bez komentarzy - czy umiałabyś go stamtąd usunąć do komentarzy?
Niuniunia super, że w domku jesteście i , że się do nas odezwałaś, buziaczki dla Wikuni:*
mirelko u nas też dziś wizyta położnej
miłego dnia kochane:*

martttika ale Ci dobrze że rodzisz :tak:,zazdroszczę,
ale Ty miałaś termin dzień przede mną, więc może u mnie jutro coś się zacznie :-D

ja od rana miałam już z 5 telefonów z pytaniem czy już urodziłam :wściekła/y:no masakra jakaś, teraz tylko odbieram i od razu mówię : "NIE RODZĘ JESZCZE!!"

Miłego dnia życzę :-)

Witam Mamuśki:)

Martttika trzymam kciuki żeby szybko poszło.
Sara i 2mycha1 z tego co widzę to zostałysmy chyba tylko w trójkę jeszcze nie rozpakowane:)

A u mnie nudy, mały jakiś taki spokojny od dwóch dni, mało co się rusza, nie lubię tego bo zaraz mam czarne myśli czy wszystko jest ok. A poza tym szukam prezentów na mikołaja i święta i szał mnie bierze jak widzę ceny zabawek.

alma Ja mam w książeczce napisane że usg bioderek w pierwszym miesiącu życia powinno się zrobić. Właśnie próbuję się dodzwonić do poradni preluksacyjnej ale ciągle zajęte:wściekła/y:

Hej Dziewczyny,
Nie zapominajcie, że jeszcze ja jestem w dwupaku. Rzadko się odzywam, ale czytam Was regularnie. Dziś już mija u mnie 41tygodni jutro zaczynam 42. Chyba żadna z listopadowych mam nie była tak długo w ciąży.
Takie oczekiwanie to nauka cierpliwości jakiej jeszcze nie przeszłam. Czasami, aż łzy same cisną mi się do oczu, bo troszkę mam już dosyć. Chce już uściskać swoje Maleństwo.

Martttika trzymam za Ciebie kciuki i życzę żeby wszystko poszło szybko. A może już tulisz swoje maleństwo :-).
Niuniunia super, że już w domku jesteś. Pozdrowienia dla Ciebie i Małej.

alma ja mam termin na bioderka na 22.12,taki mi wyznaczyli jeszcze w szpitalu.A urodzilam 31.10,wiec to bedzie pod koniec 2-go m-ca.

Niuniunia witajcie z powrotem. Czekamy na zdjęcia Twojej Niuńki.
Nimfii ja tez mam podobne odczucia co do towarzystwa Dzieci. Szkoda mi Olafa bo jest taki niewybiegany, niedopieszczony, bo Tata chodzi do pracy na 8 i wraca o 8. wczoraj wieczorem jak karmiłam Mała to płakałam, bo nerwy mi puściły, zwłaszcza, że teraz zbyt czesto krzycze na OlAFKA a obiecałam sobie, ze nie bede :-:)-( chociaż staram sie z nim dużo rozmawiać, nikt nie mówił że bedzie lekko.
Madzia737 rozumiem Cie doskonale. chociaż wczoraj udało mi sie zrobić drzemke Dzieciomw tym samym czasie i co w tym czasie zrobiłam....obiad....ot se odpoczęłam :-)

martttika TRZYMAMY KCIUKI!!!!!!!!!!!!! W KOŃCU TWOJA AKCJA PORODOWA SIĘ ZACZĘŁA!!!

Dziewczyny!! my mamy problem z pępkiem. Wiem, że powinnam w odpowiednim wątku, ale tutaj każda z Was zagląda i może cos poradzi. A wiec tak...w UK nakładaja tylko klipsa, i niczym nie smarują kikutka, każa tylko odsłaniać pieluszke. No wiec tak robiłam. Ale od wtorku poczułam okropną woń wydobywającą sie z tego pępka. dosłownie cuchnie cuchnie:-( zadzwoniłam do położnej z moim łamanym angielskiem, ale powiedziała ze jezeli nie jest czerwone to moge byc spokojna albo isć do przychodni. no ale ja oczywiscie nie moge przestać o tym myslec, bo w polsce tego sie tak nie ignoruje i pojechalismy do szpitala wieczorem. Tam bardzo dlugo czekalismy na lekarza bo mieli duzo zgłoszeń, pielegniarka była zła na położną, bo dziecko jest pod opieką połoznej przez pierwsze 10 dni. no ale to nieważne, jak w końcu lekarka zbadała Mała, to dostaliśmy na ten pepek ANTYBIOTYK :-( zadnej maści, zadnego odkażenie, wzieli tylko próbke z pepka do zbadania i koniec.
Moje pytanie jest takie. Czy któraś z Was słyszała o czymś takim? Czy znacie jakieś sposoby na podanie antybiotyku takiemu Maluszkowi? czy moge go zmieszać ze swoim mlekiem??

oczywiscie mama juz mi dzis wysyła polskie specyfiki na pepuszek, bo kurcze wodą to niech sobie oni sami smaruja.... :-( posmarowalismy to sami zwykła wódka i w ogole zastanwialam sie nad sensem podania antybiotyku, ale boje sie ze moze sie jakies zakażenie do organizmu wdać wiec chyba go podac....Dziewczyny z góry dziekuje za wszystkie porady!!!

pozdrawiam wszystkie Mamusie, Dzidziusie i Mamusie czekajace na rozpakowanie. Trzymam za Was kciuki.

reklama
alma, Madzia ​Dodzwoniłam się do tej przychodni i w tym roku juz nie mają wolnych terminów, jestem zapisana na 3.01 więc Mała będzie miała wtedy skończone 7 tyg.

Do góry