reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Cześć dziewczyny :)
mam pytanko. Jakiś czas temu, któraś z forumowiczek pisała coś o gripe water na problmy na brzuszek... dzisiaj mąż kupił tą wodę tylko zastanawiam się jak to stosować i od kiedy można? no i czy tą łyżeczkę od herbaty dawać tylko przy kolce/wzdęciu czy codziennie o stałych porach? bo na ulotce jest napisane tylko, że jedną łyżeczkę, ale co ile i kiedy nic nie ma :confused:

HEJ KOCHANE BARDZO SIĘ STĘSKNIŁAM ZA WAMI!!!!!!!!! mam nadzieje że pamiętacie o mnie :) ALE MOJE DZIECKO POCHŁANIA TYLE CZASU ŻE CIĘŻKO MI NAWET CHWILKĘ WYGOSPODAROWAĆ NA BB
bardzo przepraszam obiecuje poprawę - rozpakowanym mamą SERDECZNE GRATULACJĘ ZA DWUPAKI OCZYWIŚCIE KCIUKI ZACIŚNIĘTE
u mnie oki córka kochana grzeczna w końcu przybrała na wadze 200gr :)
ładnie śpi mało płacze bioderka oki jutro pierwsza wizyta u pediatry
buziaki dla Wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!1
:-):-):-)

Hej mamuski i brzuchatki :-)
u nas dzisiaj busy dzien bo do lekarza szlam wiec trzebalo sie jakos do wyjscia ogarnac i to jakos wszystko zorganizowac wiec nawet czasu na BB nie mialam :tak: teraz tez pisze jedna reka bo moje bobo przytu;laniec jeden pojadl wlasnie i spi :-D
u lekarza zalatwilam co mialam zalatwic,dostalasm masc na mojego hemorojdka mam nadzieje ze mi cos to pomoze :tak: a dodatkowo zalatwilam sobie juz nawet tabletki antykoncepcyjne :-D malutki troszke dzisiaj werandowal,krasnal kochany i jak sobie fajnie spal az milo bylo patrzec na niego :tak:
Gola moj A. tez jakos pozytywnie podchodzi do forum tzn wie ze jak siedze przed kompem to ze pisze z wami i ma mi nie przeszkadzac itd :-D
Kati oczywiscie ze pamietamy i kochana nie miej wyrzutow sumienia ze malo zagladasz,wiadomo dziecko rodzina na pierwszym miejscu ;-) i najwazniejsze ze Klaudynka zdrowo rosnie i jest grzeczna :tak: caluski dla niej ;-):*
lilydelux z tego co pamietam to kachutka polecala ten gripe water ;-) Ja to tam nie mam pojecia jak to stosowac i od kiedy wiec nie pomoge.
nimfii rozumiem Cie doskonale kochana,Ja dzisiaj sie tak cieszylam ze ide do tego lekarza zobacze sie z ludzmi oj juz nie moge sie doczekac wyjsc na spacerki z malutkim:tak:

Padam na ryjek juz dzisiaj :sorry2::nerd: a gdzie tam do konca :dry:

Ostatnia edycja:
Witam kochane:))))

Wczoraj wróciłyśmy do domku - wreszcie - ;))) Nie mam kompletnie czasu dla siebie bo ciągle mała na cycu... Postaram się jutro wszystko opisać i pokazać Wam moją córcię. Stęskniłam się za Wami:**** Dziękuję za gratulacje i kciuki;****
Gratuluję wszystkim mamom rozpakowanym i trzymam kciuki za dwupaki;****

Cześć dziewczyny :)
mam pytanko. Jakiś czas temu, któraś z forumowiczek pisała coś o gripe water na problmy na brzuszek... dzisiaj mąż kupił tą wodę tylko zastanawiam się jak to stosować i od kiedy można? no i czy tą łyżeczkę od herbaty dawać tylko przy kolce/wzdęciu czy codziennie o stałych porach? bo na ulotce jest napisane tylko, że jedną łyżeczkę, ale co ile i kiedy nic nie ma :confused:

Hej, to ja polecałam...Stosować można od pierwszego miesiąca życia, a ja podawałam wtedy kiedy zaczynał się brzuszkowy problem...Czyli jak synek zaczynał płakać, prężyć się i widziałam że brzuszke daje o sobie znać to wtedy podawałam gripe water i przechodziło. Jak dla nas to było o wiele skuteczniejsze niż infacol czy espumisan:tak: Mam nadzieję, że Wam też pomoże...

U mnie dzisiaj kolejna fajna nocka, pobudki co 3 h-22.00, 1.00, 4.00 i 7.00 ale Mała tylko jadła ok 10-15 min i od razu spała dalej;-) No i mamy kolejny postęp, bo wczoraj pierwszy raz przy kąpieli nie płakała tylko się rozglądała dookoła:-D

Nierozpakowane Dziewczyny Miejcie się na baczności bo weekend się zbliża a wiecie co to oznacza...;-):-)

niuniunia20, witaj z powrotem !!! Ty urodziłaś, a ja tu kwitnę i żadnych oznak zbliżającego się porodu! Zazdroszczę ci, ale zarazem cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze. CZEKAM na zdjęcie dzidzi ;)

kachutka no weekend blisko, ooooj żeby to był NASZ weekend, tak strasznie bym chciała. Smutno już mi że mój synuś nie chce wyjść :-(

Sara Nie smutkaj, ponoć dzieci najlepiej wiedzą kiedy jest ich czas na wyjście...Poza tym to już 40 tc! Czyli lada moment "TO" nastąpi. Staraj się o tym nie myśleć, zrelaksuj się a zobaczysz że coś zacznie się dziać...:tak: Trzymam &&&& za rozpakunkowy weekend:-D

niuniunia Witaj znowu:tak: Fajnie, że jesteś już w domku i że się odezwałaś! Koniecznie pochwal się Dzidzą w wolnej chwili...

witam z rana
u nas nocka cacy tylko jeden raz na picie małą się budziła ale do godz 24 nie mogła zasnąć strasznie się wierciła, teraz też nie śpi tylko popłakuje dziś przychodzi dopiero do nas położna,
Trzymam kciuki za Was dziewczynki weekend nadchodzi więc życzę fajnego porodu

reklama
Hej!
ja tez tak co nieco podczytuje,ale nie mam czasu na pisanie,bo dodatkowo starszak sie rozlozyl i z dwojka w domu siedze:sorry: a zeby nie bylo za fajnie to sie ze spaniem wymieniaja,jak jedno zasypia to drugie wstaje i tak caly dzien na pelnych obrotach.

Lillydelux gripe water niby po 1 m-cu mozna dawac,ale ja juz wczoraj pierwszy raz podalam.Raz 2,5 ml a na noc 5 ml.Na opakowaniu jest napisane,ze podawac 5 ml do 6 razy na dobe.Ja wlewam te 5 ml do smoczka od butelki i tak mala ssie,bo lyceczka to by sie chyba cala oblala.

uciekam ,bo mala przy cycu wisi,a starszak cos chce.

Pozdrawiam kochane,a nierozpakowanym zycze cierpliwosci i powodzenia.

Do góry