reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Martttika wielkie gratulacje, wiedziałam, że wszystko dobrze pójdzie!
Niuniunia ja miałam takie skurcze we wtorek, mniej więcej co 20 min., ale wyciszyły się przez noc. Ja też teraz oglądam kuchenne rewolucje.
Majuska, Onanana wspólczuję problemów z piersiami, chyba ciężko uniknąć tych ran, jak dzidziak wisi tak długo i ssie non stop.

reklama
Cześć i czołem Brzuchatki:)

Martttika wielkie buziaki za tak wspaniałą ocenę z obrony, moje gratulacje:)

Nie wiem skąd u Was tyle siły na sprzatanie, ja mam zawsze plan że dzisija sprzatam a potem nic z tego nie wychodzi. ALe jeżeli jesteście chętne to zapraszam do mnie, mam około 160 metrów do sprzątania:)

Majuśka i Onanana a próbowałyście bepanthen na te sutki pogryzione? Pytam, bo kuzynka była z niego bardzo zadowolona i podziałało, nie raz mieszała go z alantanem plus.
Ja sobie kupiłam juz te nakładki na piersi z aventa, nie wiem czy będą potrzebne ale przezorny zawsze ubezpieczony.
NIuniunia ja też oglądam kuchenne rewolucje, czasami jestem w szoku jak pokazują te restauracje i porzadek panujacy w kuchni:) Codziennie na tvn7 jest powtórka chyba sezonu trzeciego w godzinach 13-14 jakoś tak, albo 14-15? Juz niepamiętam, taka lekka skleroza:) Dzisiaj akurat oglądam CSI:Kryminalne zagadki na AXN.

Gratulacje dla kolejnej rozpakowane Mamuśki Julietty, ja chyba sama zostanę tutaj, bo idzie długi weekend i większość z Was ma objawy a ja zero, lipa, klapa itp, itd.

Marittka wielkie gratulacje!!! Wiem co czujesz bo ja się broniłam w lipcu i też na 4,5 mi poszło:tak:
Majuśka ja już zużyłam tubkę purelanu ale szczerze mówiąc mi nie pomógł.Wg mnie z ziajki jest ta sama czysta lanolina ale dużo tańsza.
Patusia bepanthenem też smarowałam ale jakoś po żadnych maściach nie widzę efektu. Wietrzę te moje cycole,smaruję a i tak mam masakrę:no:
Kapturki też mam- używam ich praktycznie cały czas od szpitala-tam w związku z nawałem nie miałam brodawki- miałam tak pełne piersi, że aż strzykawką trzeba było brodawkę wyciągać.Teraz małej daję cały czas w kapturku bo ona średnio umie złapać pierś (już się nauczyła kapturek łapać) a mnie za bardzo bolą żeby eksperymentować:szok: Ale jak wyleczę mam zamiar ją na nowo uczyć łapać...
A kapturki mam i z aventa (dwa rozmiary- ten całkiem mały i te większe) i z canpola...

hej
marttika Gratuluje :-)
onanana a niech ci lekarz sprawdzi czy mała nie ma za krótkiego wędzidełka podjęzykowego, bo u mnie była podobna sytuacja , Kuba nie mógł złapać całej brodawki a po podcięciu tego wędzidełka było o niebo lepiej :tak:

coś z tą pełnią jest na rzeczy bo mi nawet wczoraj lekarz na wizycie powiedział że przy pełni dużo dzieci się rodzi i ma nadzieje że się załapię ;-):-)

Tak mi się skojarzyło, czytając listę rozpakowanych mamusiek, że gdzieś nam zaginęła Bryszka?
Czy któraś dziewczyna ma od niej jakieś wieści????

Chcę Wam powiedzieć, że od 01.00 godz mam dość regularne skurcze tak co 7-8 min.
Jesli nie ustąpią to po 03.00 pojade do szpitala.
Trzymajcie kciuki, żeby to było to i żebym jak najszybciej wróciła z Oleńką.

Nimfii napisze do Ciebie bo mam Twój numer.

no dziewczyny widzę, że przyszedł weekend i zaczyna się coś dziać:-)
Ja dzisiaj w nocy miałam nadzieję, że też coś ruszy, ale nic :-(
Spałam jako tako, miałam sny, że rodzę, ale coś mnie wybudziło i nie urodziłam:)
Miłego dnia kobietki :-)

betunia, Tomka ale szynko się uwinęłyście.
Dzięki takim relacjom z porodu można pozytywnie mysleć o swoim nadchodzącym :)
Życzę zdrówka Wam i dzieciaczkom.

Witajcie dziewczyny
pewnie mnie nikt nie pamięta, byłam tu na początku, potem gdzieś w środku, teraz właściwie jestem od 2 tyg i czytam.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za te w dwupaku, ja tez w dwupaku i pewnie zostanę na koniec (termin na 27). Pierwsze dziecko urodziłam w 42 tyg, drugie w 38, więc teraz został 40 dla równego rachunku.

Skurcze miewam i to czesto regularne , np co 10 minut przez 2-3 godziny, niestety sie wyciszaja, lekarz badał szyjkę i nic nie ruszyla, takze cierpienie na darmo :(

Martttika Gatuluję obrony i siły na to.

reklama
Hej brzuchatki ;]

Noc spokojna, bo tylko raz zwiedziłam WC, ale o 6 już na nogach bylam ;]
Ja tam za tym programem kuchenne rewolucje nie przepadam i oglądałam chyba do 1 w nocy najpierw ciąże z zaskoczenia, a potem porodówkę i ryczałam jak głupia bo też już chce swojego maluszka na rękach:-(

Czop mi jeszcze rano odchodził, ale przed chwilą zauważyłam, że na podpasce mam 2 mokre plamki czy to może już oznaczać, że te wody zaczynają się ze mnie sączyć?

Do tego dziwnie troszke się czuje, bo dopiero co zjadłam płatki na mleku i męczy mnie dziwne wrażenie jakbym miała zwymiotować lub była nadal glodna ;/

Martttika coś z tymi snami jest, bo miałam podobnie ;] Szykowaliśmy się z mężem by jechać do szpitala, bo mi wody odeszły i na tym sen się skończył ..

Do góry