reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Cześc dziewczyny.
Ja spałam kiepsko, wstawałam chyba 5 razy na siku, poza tym od wczoraj mam już mocno spuchnięte stopy.
Jesteśmy po wizycie, trochę się podłamałam, ale zaraz opiszę na odpowiednim watku.
Z jedzeniem u mnie kiepsko, strasznie długo wszystko trawię bo brzuch jeszcze wysoko i może zgagi nie mam, ale takie okropne uczucie pełności.

reklama
nimfii zajebisty obiadek - mimo, że mamy gołębie to chyba sobie też taki walnę!!!! i jeszcze bita śmietana:):tak:
winki kochana, jeśli mogę Cię pocieszyć, to ja KTG też ani jednego nie miałam :( Ale dojrzałam dziewczyny do porodu, chcę już rodzić!!!!!!!!! I dziś mogę, mam siłę, bo tak to codziennie gadałam, że dziś nie miałabym siły rodzić :-D

gola oczywiscie smietanka do obiadu bedzie i u nas ;-)
Juz mi sie koncza te mrozone owocki i szkoda, bo liczylam ze bede miala takie "gotowe obiadki" na zime, a tutaj niestety.

Anna co do nowego tematu to ustalcie miedzy dziewczynami i zakladajcie temat ;-) Ja tam jestem za,taki temat bilansowy maluszka bylby fajny :-D niech sie jeszcze wypowiedza inne dziewczyny co o tym sadza ;-)
Gola tez mysle ze na dobe tak okolo 10 szt.na pewno pojdzie,tez zalezy ile razy na dobe dzieciatko bedzie walic kupki :-D

A druga sprawa to chodzi mi o galerie naszych maluszkow gdzie umieszczamy zdjecia dziaciaczkow,mysle ze wygodniej by bylo zeby w galeri byly tylko focie dzieci a komentarze do zdjec pisalibysmy w osobnym watku,zeby ta galeria byla taka przejrzysta bardziej i dostepne byly zdjecia a czasem po kilku dniach uzbiera sie tam wiecej komentarzy do zdjecia a zdjecie trzeba dosc dlugo szukac :sorry2:
Oczywiscie decyzja nalezy do wszystkich,wiec czekam na wasze opinie ;-)

Tak, to dobry pomysl!

Naczytałam się o Waszych dolegliwościach, skurczach itp. ... Jak do tej pory nic mi nie było, tylko niewygodnie spać - wiadomo, ale teraz mam skurcze zwłaszcza przy zmianie pozycji w nocy i bolą, już się ich nie boję bo wiem,że tak macie i to mnie uspokoiło. Do tego drętwieją mi ręce od łokci w dół , boli w biodrze jak wstaje i się poruszam. Teraz i ja czuję się jak staruszka:-D
Po 38 tygodniu zaczynam wykurzać Filipa w sensie męża dopuszczać:-) (wreszcie!) Mieliśmy zakaz ze względu na krwiaka, a potem niewygodnie było;)
Miłego dnia życzę Wszystkim!!

Niuniunia u mnie brak pomysla na obiad dzisiaj ale pewnie cos szybkiego bo jak to w piatki zawsze mam rece pelne roboty,zaraz na jakies zakupy trzeba jechac a to zajmnie troche czasu wiec pozniej to mi sie juz tez nie bedzie chcialo stac przy garach :sorry2:
Gola smaka mi narobilas tymi golebiami :-D z sosikiem pomidorowym,pychota :-D
A Ja tak posprzatalam cos nieco,odkurzaczem pogonilam po domu,podloge umylam na kolanach w kuchni i reka mnie zaczela bolec a mlody szaleje :baffled:

Ciekawe jak tam nasza Cocca ?? Mam nadzieje ze dzisiaj juz sie doczeka swojego Franusia i nie odesla jej znowu do domu &&&&&&&& :tak:
A i Bryszka sie juz dosc dlugo nic nie odzywala??Ciekawe jak tam i ona sie trzyma??

Ostatnia edycja:
Ssabrinaa ja tylko z miotłą "polatałam", ogarnęłam swoje ciuchy w półce - i narobiona jak koń jestem:zawstydzona/y::-D
A teraz gadałam z moją Hanią i mam zakaż rodzenia do niedzieli wieczora, bo ona dziś jedzie do babci do Niemiec :-D i mam na ten temat poważnie z panną Polą porozmawiać ;)

Niuniunia Ja mam sphagetti bolognese, tylka ja robię z mielonego cielęcego mięsa (żeby było zdrowiej) i pomidorów z puszki, do tego sól, pieprz, oregano, bazylia i pyszny obiadek gotowy w 30 minut;-)

Ewa Super, że poród poszedł jak z płatka i że Malutka taka grzeczna, oby tak dalej, trzymam &&&&&

Gola Moja Mała też dzisiaj od rana szaleje, cały czas ją czuję, jak chodzę to napiera na pęcherz a jak siedzę to cały brzuch mi się trzęsie:szok:

kachutka wiesz co wlasnie podsunelas mi pomysl na obiado-kolacje :-D makaron mam,mieso mielone musze tylko wyciagnac a i na zakupy jedziemy wiec jakies pieczarki i papryke by sie dokupilo i sphagetti bede robic :-D az mi slinka pociekla :zawstydzona/y: dzieki kochana ;-):-D
Gola no to czeka Cie teraz powazna rozmowa corka-matka :-D tylko czy Pola sie poslucha :-D

Troszke odbiegajac od tematu przedporodowego....
W koncu szykuje nam sie weekend we dwoje z męzem ;-)
Jutro ma imieniny i zdaje sie ze uda nam sie troszke poświetowac.
Macka zawieziemy babci, bo upomina sie o kontakt z wnukiem juz jakis czas :tak: Dla mnie to jest jak zbawienie, bo tak jak w domu siedzimy to i ja sie mecze i Maciek sie meczy z nudow - choć mamy dziadka na codzien, ale to nie to samo co ukochana babcia z ktora mial od wieków najlepszy kontakt.
Tak wiec jutro babcia z wnukiem zaszaleja, a moze i mama z tata troszke poszaleja :-D Co prawda winka nie bedzie, ale moze świece zapalimy czy jakis film obejrzymy - tylko we dwoje.

Bo już niebawem bedziemy moglo tylko pomarzyc o takiej sytuacji :sorry2:

reklama
nimfii no to zapowiada sie romantyczny weekend u was,no i faktycznie chyba to bedzie taka ostatnia szansa na weekend we dwoje bo potem to raczej dlugo bedzie trzeba czekac na taki moment ;-) no to zycze udanego weekendu kochana no i dzialajcie tam oj dzialajcie moze bedzie kolejne weekendowe dzieciatko :-D

Do góry