reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześc dziewczyny.
Ja spałam kiepsko, wstawałam chyba 5 razy na siku, poza tym od wczoraj mam już mocno spuchnięte stopy.
Jesteśmy po wizycie, trochę się podłamałam, ale zaraz opiszę na odpowiednim watku.
Z jedzeniem u mnie kiepsko, strasznie długo wszystko trawię bo brzuch jeszcze wysoko i może zgagi nie mam, ale takie okropne uczucie pełności.

reklama
nimfii zajebisty obiadek - mimo, że mamy gołębie to chyba sobie też taki walnę!!!! i jeszcze bita śmietana:):tak:
winki kochana, jeśli mogę Cię pocieszyć, to ja KTG też ani jednego nie miałam :( Ale dojrzałam dziewczyny do porodu, chcę już rodzić!!!!!!!!! I dziś mogę, mam siłę, bo tak to codziennie gadałam, że dziś nie miałabym siły rodzić :-D

gola oczywiscie smietanka do obiadu bedzie i u nas ;-)
Juz mi sie koncza te mrozone owocki i szkoda, bo liczylam ze bede miala takie "gotowe obiadki" na zime, a tutaj niestety.

Anna co do nowego tematu to ustalcie miedzy dziewczynami i zakladajcie temat ;-) Ja tam jestem za,taki temat bilansowy maluszka bylby fajny :-D niech sie jeszcze wypowiedza inne dziewczyny co o tym sadza ;-)
Gola tez mysle ze na dobe tak okolo 10 szt.na pewno pojdzie,tez zalezy ile razy na dobe dzieciatko bedzie walic kupki :-D

A druga sprawa to chodzi mi o galerie naszych maluszkow gdzie umieszczamy zdjecia dziaciaczkow,mysle ze wygodniej by bylo zeby w galeri byly tylko focie dzieci a komentarze do zdjec pisalibysmy w osobnym watku,zeby ta galeria byla taka przejrzysta bardziej i dostepne byly zdjecia a czasem po kilku dniach uzbiera sie tam wiecej komentarzy do zdjecia a zdjecie trzeba dosc dlugo szukac :sorry2:
Oczywiscie decyzja nalezy do wszystkich,wiec czekam na wasze opinie ;-)

Tak, to dobry pomysl!

Naczytałam się o Waszych dolegliwościach, skurczach itp. ... Jak do tej pory nic mi nie było, tylko niewygodnie spać - wiadomo, ale teraz mam skurcze zwłaszcza przy zmianie pozycji w nocy i bolą, już się ich nie boję bo wiem,że tak macie i to mnie uspokoiło. Do tego drętwieją mi ręce od łokci w dół , boli w biodrze jak wstaje i się poruszam. Teraz i ja czuję się jak staruszka:-D
Po 38 tygodniu zaczynam wykurzać Filipa w sensie męża dopuszczać:-) (wreszcie!) Mieliśmy zakaz ze względu na krwiaka, a potem niewygodnie było;)
Miłego dnia życzę Wszystkim!!

Niuniunia u mnie brak pomysla na obiad dzisiaj ale pewnie cos szybkiego bo jak to w piatki zawsze mam rece pelne roboty,zaraz na jakies zakupy trzeba jechac a to zajmnie troche czasu wiec pozniej to mi sie juz tez nie bedzie chcialo stac przy garach :sorry2:
Gola smaka mi narobilas tymi golebiami :-D z sosikiem pomidorowym,pychota :-D
A Ja tak posprzatalam cos nieco,odkurzaczem pogonilam po domu,podloge umylam na kolanach w kuchni i reka mnie zaczela bolec a mlody szaleje :baffled:

Ciekawe jak tam nasza Cocca ?? Mam nadzieje ze dzisiaj juz sie doczeka swojego Franusia i nie odesla jej znowu do domu &&&&&&&& :tak:
A i Bryszka sie juz dosc dlugo nic nie odzywala??Ciekawe jak tam i ona sie trzyma??

Ostatnia edycja:
Ssabrinaa ja tylko z miotłą "polatałam", ogarnęłam swoje ciuchy w półce - i narobiona jak koń jestem:zawstydzona/y::-D
A teraz gadałam z moją Hanią i mam zakaż rodzenia do niedzieli wieczora, bo ona dziś jedzie do babci do Niemiec :-D i mam na ten temat poważnie z panną Polą porozmawiać ;)

Niuniunia Ja mam sphagetti bolognese, tylka ja robię z mielonego cielęcego mięsa (żeby było zdrowiej) i pomidorów z puszki, do tego sól, pieprz, oregano, bazylia i pyszny obiadek gotowy w 30 minut;-)

Ewa Super, że poród poszedł jak z płatka i że Malutka taka grzeczna, oby tak dalej, trzymam &&&&&

Gola Moja Mała też dzisiaj od rana szaleje, cały czas ją czuję, jak chodzę to napiera na pęcherz a jak siedzę to cały brzuch mi się trzęsie:szok:

kachutka wiesz co wlasnie podsunelas mi pomysl na obiado-kolacje :-D makaron mam,mieso mielone musze tylko wyciagnac a i na zakupy jedziemy wiec jakies pieczarki i papryke by sie dokupilo i sphagetti bede robic :-D az mi slinka pociekla :zawstydzona/y: dzieki kochana ;-):-D
Gola no to czeka Cie teraz powazna rozmowa corka-matka :-D tylko czy Pola sie poslucha :-D

Troszke odbiegajac od tematu przedporodowego....
W koncu szykuje nam sie weekend we dwoje z męzem ;-)
Jutro ma imieniny i zdaje sie ze uda nam sie troszke poświetowac.
Macka zawieziemy babci, bo upomina sie o kontakt z wnukiem juz jakis czas :tak: Dla mnie to jest jak zbawienie, bo tak jak w domu siedzimy to i ja sie mecze i Maciek sie meczy z nudow - choć mamy dziadka na codzien, ale to nie to samo co ukochana babcia z ktora mial od wieków najlepszy kontakt.
Tak wiec jutro babcia z wnukiem zaszaleja, a moze i mama z tata troszke poszaleja :-D Co prawda winka nie bedzie, ale moze świece zapalimy czy jakis film obejrzymy - tylko we dwoje.

Bo już niebawem bedziemy moglo tylko pomarzyc o takiej sytuacji :sorry2:

reklama
nimfii no to zapowiada sie romantyczny weekend u was,no i faktycznie chyba to bedzie taka ostatnia szansa na weekend we dwoje bo potem to raczej dlugo bedzie trzeba czekac na taki moment ;-) no to zycze udanego weekendu kochana no i dzialajcie tam oj dzialajcie moze bedzie kolejne weekendowe dzieciatko :-D

Do góry