reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

witam was kochane. Dziś nieco nie wyspana jestem bo mały zrobił mi pobudkę o 5.30, wstał i zaczął szaleć na całego. Na szczęście koło 7 zasneliśmy na godzinkę jeszcze. Ale wstałam z bólem brzucha i boli do teraz bardzo. Idę dziś do lekarza więc może się wyjaśni czy wszystko ok.

reklama
A ja się czuję ostatnio tak dobrze, że aż się zastanawiam, czy wszystko jest w porządku :-D Ale szczerze mówiąc od paru dni wszystko znoszę idealnie, sama nie wiem jak to się stało, ale na razie cudownie się utrzymuje :-)
Na wizytę muszę czekać jeszcze 2,5 tygodnia, wtedy będę miała zrobione kolejne USG.

Co do rozmów o kolejnych dzieciach... ja nie wiem czy bym chciała. Ja miałam rodzeństwo i strasznie się kłóciłyśmy z siostrami, nie było między nami więzi, na którą liczyłam, że się pojawi. Starsza o 2 lata siostra ma charakter jakby miała już 30 lat i nie wiele sobie możemy porozmawiać, jest po prostu nazbyt poważna, a młodsza ma 19 lat i strasznie CHCE być dorosła, buntuje się, wyprowadziła się z domu do chłopaka który jest 10 lat starszy itd. Obie dość kłótliwe, ja też nie lepsza i mamy mały zestaw, który na małej powierzchni zamienia się w rywalizację.
Nie chciałabym mieć tego u siebie w domu. Widzę, że mój chłopak, jako jedynak nie był pokrzywdzony brakiem przyjaciół i egoizmem, więc myślę sobie, czy chcę swojemu dziecku to zrobić i zafundować mu rodzeństwo. A po co ma się kłócić? Rodzeństwo to niestety nie tylko wsparcie, chociaż czasem chciałabym, żeby było inaczej.

julieet po prostu ciąże się nie rozwijały cały czas miałam obumarcia zarodków a nawet pusty pęcherzyk, nie robiłam badań zaufałam lekarzowi, do którego teraz chodzę i dalej i to właśnie on robił mi łyżeczkowanie, powiedział, że tym razem się powinno udać po łyżeczkowaniu, on nie dawał mi żadnych skierowań na badania w innym kierunku, bo wiedział, że i tak nic mi pewnie nie wyjdzie, w sumie bałam się zajść tak w ciąże, ale uwierzyłam i się udało pierwszy raz zobaczyłam moje maleństwo na usg i w dodatku z biijącym sercem, dobrze wygląda lekarz powiedział i stwierdził, że tym razem powinno się udać, co prawda biorę duphaston i luteine, bo powiedział, że lepiej dmuchać na zimne i w sumie ma racje różnie bywa nigdy nic nie wiadomo.

Ponko dzięki też mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Iwonka 1985 życze dobrych wiadomośći od lekarza.

Co do samopoczucia, to ja wczoraj miałam super, a dzisiaj od rana WSZYSTKO mnie wnerwia he he
Jadłam rano śniadanie a już mi w brzuchu burczy, chyba za kanapca się wezmę.

ponko szkoda, że masz takie przeżycia z rodzeństwem. Ja mam 2 starsze siostry i jestem z tego powodu szczęśliwa, nie wyobrażam sobie być jedynakiem. Kiedy straci się rodziców nie masz nikogo bliskiego. To smutne. Dlatego ja minimum 2 dzieciuf chcę!

Nie pomyślałam nigdy w tej kategorii, wiesz? Rzeczywiście to dość ważne, co napisałaś... A może u nas było ogólnie nerwowo na linii mama-tata, rodzice-dzieci i wtedy siostra-siostra też? Może to przez ogólną atmosferę wtedy w domu? Ciężko teraz to wyjaśnić, jednak będę musiała się poważnie zastanowić, czy chcę drugie dziecko, czy nie...ale na wszystko jest jeszcze czas. Na pewno nie w ciągu pierwszych 5 lat - najpierw studia, potem pomyślimy :-D Z resztą to od mojego A. dużo zależy i od sytuacji finansowej. Dużo jest takich czynników.

dzieki za miłe przyjęcie :-)
Iwonka ja to tak codziennie do pracy wstaję,więc 5.30 to dla mnie norma.Ale Ci strasznie zazdroszcze ,ze możesz jeszcze czasem dosapać,bo ja niestety do wieczora już takiej możliwości nie mam.Ech padam na twarz.
Po pracy pędzę z młodym na dwór i tak do 19,później kolacja,kąpanko,spanko.Ja sama zalegam ok 21.
A teraz jeszcze z kawy zrezygnowałam więc nie ma wspomagaczy.
Ponko to,ze u was tak było,to nie znaczy,ze na wasze dzieci się przeniesie.
Ja też mówiłam ,zę min 5 lat przerwy,ale z drugiej strony im większa różnica wieku między rodzeństwem tym mniejsze szanse na dogadanie się.A studia nie uciekną;-) ja te teraz zaczęłam podyplomówkę i myślę ,ze jakoś bez przerwy pociągnę chociaż nie chce mi sie okrutnie.

Mam kurcze mały kłopot ,bo boję się powiedzieć w pracy o ciąży.Siedze ze swoją naczelniczką w pokoju,mamy fajne kontkty,ale jakoś mam obawy,tym bardziej,ze dopiero dwa m-ce temu dostałam umowę na stałę.
Kurcze co się zbiorę to serce w gardle,a i tak nam zaraz ktoś przeszkadza.
Kadrówka już wie,po w tamtym tygodniu byłam na L4 z powodu zapalenia strun głosowych i lekarz już n atym druczku zaznaczył ciążę.Więc wypadałoby,zeby szefowa dowiedziała sie ode mnie a nie od kogoś innego.

a powiedzcie mi jeszcze czy w ciąży można używać tantum rosa?

Ostatnia edycja:
co do tantum rosa nie wiem.....ja bym raczej sie jedynie tym podmywala, ale to mozna plyn do higieny kupic w aptece np laktacyd lub lactisima ja jestem zadowolona. W srodku bym nie plukala bo mozna podraznic, spowodowac krwawienie i wyplukac naturalna flore bakteryjna. Ja bym pytala w aptece:)

Jesli chodzi o opryszczke, to rewelacyjnie sprawdzaja sie plastry. Sa bardzo higieniczne, zakrywaja opryszczke, dzieki temu nie dotyka sie tego i nie roznosi zarazkow. Wazne oczywiscie zeby myc rece po zmianie plasterkow i nie dotykac miejsc intymnych bo wirus z ust moze sie tez przeniec:/

Madzia737 nie bój się ja miałam sytuacje taką jak ty byłam zatrudniona 2 miesiące na umowę na czas nie określony czyli stałe, ale dowiedziałam się, że jestem w ciąży i wiadomo, że nikt nie będzie zadowolony chociaż pogratuluje, ale im dłużej zwlekasz tym gorzej,bo będzie zła, że tak długo to ukrywasz, a masz zaświadczenie o ciąży?? Ważne żebyś w ten sam dzień jej dała, żeby cię nie zwolniła, no chyba, że pójdziesz na chorobowe ja tak zrobiłam, bo musiałam iść. Także głowa do góry nie lękaj się... :) będzie dobrze.

Ja też niezbyt dobrze wspominam kontakty z moją starszą o 3 lata siostrą, jeżeli można to nazwać kontaktami. Ona mnie nigdy nie lubiła jak tylko się urodziłam to była wredna dla mnie nie że jej coś zrobiłam poza odebraniem odrobiny czasu mamy. Ale też jak piszesz Ponko mogło to być związane z napięciami w domu bo takowe były. Z moją młodszą siostrą dogaduję się. Za to ze starszą nigdy nie polepszyłam stosunków bo z niej egoistka, egocentryczka i w ogóle na złość wszystkim robi bez przerwy. Tak więc wszystko zależy od rodziców jak wychowują dzieci i od tego jaką sytuację stwarzają w domu.
Brzuch nadal boli tylko troszkę mniej bo apap wzięłam i mały się zrobił maruda bo spać chce ale uparty się nie położy łobuziak. Ide go uśpić w wózku, może da rade.

reklama
Czesc dziewczyny.
Ja mam siostre mlodsza prawie o 7 lat i nie bylo latwo, zawsze walczylysmy ze soba, teraz jest daleko ode mnie i stosunki mamy bardzo dobre, jestesmy w kontakcie prawie codziennie. Ale czy bede chciala miec drugie dziecko to sie okaze w praktyce.

Ja za to czuje sie coraz gorzej, jak na poczatku nie mialam zadnych dolegliwosci tak od poniedzialku sie zaczelo, wprawdzie wizyty w toalecie jeszcze nie mialam ale chyba juz niewiele brakuje. Rano wstac i dojechac do pracy to meczarnia na maxa, potem troche lepiej ale nic rewelacyjnego. Ciekawe jak dlugo bedzie mnie to tak meczylo.

Do góry