reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
nie no mój facet to mistrz w patroszeniu mnie:-D naprawdę mu to spranie idzie, najważniejsze że pewna ręka przy tym, a jemu to frajdę sprawia, nogi to moja broszka ale pewnie jakbym, poprosila to by nie odmówił

Ja również nie szaleje z goleniem miejsc intymnych bo nie daje rady ale nogi są ogolone jakby co:) A nie wiem jak w moim szpitalu jest, czy trzeba samemu się ogolić czy oni to zrobią. Nie wiem czy któraś z Was czytała mojego [poprzedniego posta o ruchach małego, ale spytam jeszcze raz: czy to możliwe, że mój Kubuś ma dzisiaj lenia i się mniej rusza? Wcześniej tego nie było ale miałam więcej ruchu w ciągu dnia a dzisiaj cały dzien leżałąm to może przez to on też jest spokojny? Czy mam się martwić czy to jeszcze nic nie znaczy? A lekarza mam dopiero w poniedziałek

hej
zgadzam się z Madzią że zamiast pasa poporodowego to lepiej kupić majtki wyszczuplające , a w późniejszym czasie można sobie sprawić pas PAS NEOPRENOWY Odchudzający FITNESS 24cm GATUNEK (1831504585) - Aukcje internetowe Allegro ;-)
jeśli chodzi o szczepienia to jedynie bym sobie rotawirusy darowała bo dużo osób odradza ,
ja nogi depiluję depilatorem więc raz na jakiś czas (nie za często na szczęscie) a jedynie pachy golę co 2-3 dni , okolice intymne to na ślepo ale do szpitala na pewno na zero nie będe golić bo przy pierwszym porodzie nie miałam i w niczym mi to nie zaszkodziło ;-):-)
nimfii niezłą miałaś salę jak was tyle leżało , moim zdaniem to jest straszne , u mnie są 2 osobowe a wiem że i tak człowiek dziwnie się czuję zwłaszcza jak mu maluch zaczyna płakać w środku nocy i nie wiadomo co zrobić ,a przy tylu osobach to już wogóle
no i reszty oczywiście nie pamiętam bo strasznie tego dużo :szok::tak::-D:-D:-D

Patusia zjedz coś słodkiego albo napij się coli i na lewy boczek, choć u mnie zawsze działa jak prawie na plecach z lekkim przechyłem na lewo leżę. Mały powinien się odezwać. lekarz mnie uczulał ze tak jak ja mogę mieć słabszy dzień tak samo dzidziol, jednak ruchy należy kontrolować:tak:
Co do golenia to ja w niedzielę na zero pojechałam (z pomocą D.), bo robienie tam sobie fryzur jest niewykonalne dla mnie. A teraz mam kurde podrażnione wszystko:szok:

Anek : nie wiem jak jest w naszym szpitalu... nie pytałam... ja się raczej na zero ogolę bo tak najłatwiej-wzorków sobie teraz nie powycinam :)
Najważniejsza jest chyba okolica narażona na nacięcie lub pęknięcie a nie sam wzgórek-co o tym myślicie?
A poza tym łatwiej będzie utrzymać higienę bez włosków na których się będzie krew połogowa przyklejała i w ogóle...

onanana : ostatnio czytałamże sudocrem (ten na odparzenia) zapobiega swędzeniu i krostkom właśnie po ogoleniu okolic intymnych-tydzień temu wypróbowałam i oceniam ten pomysł jako całkiem dobry-pewnie jakbym również rano się posmarowała to by było super, ale przy użyciu tylko po wieczornej kąpieli oceniam skuteczność na 70%

Katerinka no to właśnie o to chodzi, ze bardziej higieniczie jest po porodzie bez żadnych włosków. Chyba raczej nie chodzi o sam poród.

onanana ja za to na takie podrażnienia polecam krem na odparzenia dla dzieci z Hippa lub Nivea - genialnie łagodzą:tak:

Kochane, ja dzisiaj postanowiłam rozpocząć akcję wykurzania Aleksa z brzuszka :) zrobiłam pranie rzeczy, które przyszły z allegro, zdjęłam, wyprałam i powiesiłam na nowo firanki i zasłony w całym mieszkaniu, wymyłam wannę, wzięłam długą kąpiel z full składem relaksacyjnym- muzyczka, świece, żel z peelingiem... :D wydepilowałam się, wyszorowałam, stópki wypumeksowałam i wykremikowałam, wyregulowałam brwi.... :D
Jutro o 10;45 wizyta u ginekologa :D mam nadzieje, że powie, że jest rozwarcie, że szyjka skrócona i pora na cięcie :p
Tak więc kochane, 3majcie kciuki, bo mam silne postanowienie się rozpakować na weekend :D

Dziewczyny ja dzisiaj nawet nie mam szans zeby nadrobic co u Was.

W pracy mam taki zapieprz ze nie wiem w co rece wlozyc, jakos jeszcze trzeba wytrwac i swoje zrobic.

Widze ze wrocil temat depilacji, ja juz tez mam z tym problem a moj mi nie pomoze bo sie boi. Ja nigdy sie nie gole na zero tylko trymerem i zamierzam tuz przed terminem jeszcze powalczyc, choc zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Teraz zmykam spac bo mi glowa peka a rano na ktg a potem do pracy.

reklama
Dzień dobry dziewczynki:)
Julianna w takim razie mocno trzymamy &&&&& za weekendowe rozpakowanie :)
Spałam bdb, raz tylko siku. Teraz będę jeść drożdżówkę i pączka, u nas pada.
onanana no ja właśnie wczoraj też musiałam na zero, bo jakiś zygzak mi wyszedł śmieszny - i byłam zmuszona pojechać z koksem równo;) i też mnie szczypie wsio:( i mam podrażnione

Do góry