reklama
Anek nie ma wymagań, żeby się golić do porodu, to zamierzchłe czasy. Wystarczy mieć tylko odpowiednio skrócone włosy, ja to regularnie robię trymerem (no teraz to nielada wyczyn :-)) Golenie przed samym porodem jest nawet niewskazane ze względu na ryzyko wdania się infekcji w drobne ranki powstałe po goleniu skóry.
Anek ja się staram depilować w ramach możliwości (a raczej mąż mnie):-)
u mnie w szpitalu wymagają na zerówkę, już mi to bratowa mówiła, wiadomo jak nie zdążysz w domu to cię położne ogolą,
zastanawia mnie tylko jedno, bynajmniej u nas tak w szpitalu jest, dlaczego jak ma się cc to też cię golą?
u mnie w szpitalu wymagają na zerówkę, już mi to bratowa mówiła, wiadomo jak nie zdążysz w domu to cię położne ogolą,
zastanawia mnie tylko jedno, bynajmniej u nas tak w szpitalu jest, dlaczego jak ma się cc to też cię golą?
Anek82
Fanka BB :)
Katerinka, Nimfii - a nie wiecie jakie są w kwestii golenia zwyczaje w Ujastku?
patusia82
Aktywna w BB
Witam z wieczora Dopiero teraz wlazłam na neta bo jakoś cały dzień przeleżałam w łóżku, ta pogoda dzisiaj mnie dobiła, spać mi się chciało okrutnie. A poza tym jakoś mam dziwne uczucie że mój niuniek się mało ruszał dzisiaj. Trochę go rano pozaczepiałam to pokopał a potem tylko czułam że się obraca ale zero mocnych kopniaków, tylko takie słabe. Jeżeli jutro będzie to samo to chyba pojade do szpitala na IP niech mi zrobią usg. A może to, że cały dzień leżę bez wysiłku spowodowało, że mały się nie rusza aż tak bardzo i nie kopie mocno?? Sama nie wiem co myśleć, nigdy nie zwracałam na to uwagi a dzisiaj mnie coś wzieło i mam chyba schize lekką.
Antek82 jeżeli będę podejrzewać, że to już - to się ogolę, no chyba, że nie będę w stanie - wtedy w szpitalu będą musiały to zrobić za mnie. Na wszelki wypadek co tydzień golę okolice intymne,a 2 razy w tyg nogi - choć to niezły wyczyn ostatnio ale, jakby mnie poród złapał nagle to nie chciałabym sobie wstydu narobić..
Poprzednio jak jechałam rodzic to mi się na IP pytali czy jestem ogolona czy golimy, więc pewnie jak nie zdążę to też nie będzie problemu..
Poprzednio jak jechałam rodzic to mi się na IP pytali czy jestem ogolona czy golimy, więc pewnie jak nie zdążę to też nie będzie problemu..
Anek ja się depiluję w miarę możliwości,na "czuja" a przed wizyta u gina z lusterkiem ;-),ale nie na zero, tak samo zrobię przed porodem,a jakie sa wymagania to nawet nie wiem,najwyżej w szpitalu mi poprawia fryz ;-)
Gola a widzisz,mi czop odszedł i nawet nie wiem kiedy pewnie pomału wyłaził przy rozwieraniu sie szyjki,a że i wydzieliny dużo to się pomieszało i nie zauważyłam.Natomiast nie było to zabarwione krwią.Poprzenio faktycznie miałam taki bezbarwny śluz z kapka krwi,ale tez nie wiedziałam,ze to czop i odszedł mi tydzien przed porodem.
Gola a widzisz,mi czop odszedł i nawet nie wiem kiedy pewnie pomału wyłaził przy rozwieraniu sie szyjki,a że i wydzieliny dużo to się pomieszało i nie zauważyłam.Natomiast nie było to zabarwione krwią.Poprzenio faktycznie miałam taki bezbarwny śluz z kapka krwi,ale tez nie wiedziałam,ze to czop i odszedł mi tydzien przed porodem.
reklama
Podziwiam Was dziewczyny z tym goleniem , ja już od dawna tam nie sięgam, chłopiny mojego nie nękam, bo raz próbował i mu sie strasznie ręce trzęsły..... przestałąm się tym przejmować, do porodu położna podgoli jak stwierdzi, że trzeba ( rozmawiałyśmy na szkole rodzenia o tym ) Nogi daję radę ogarnąć jak w wannie jestem )