reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Hej brzuchatki :-)
A wy tutaj od rana produkujecie :-D
Ja to dopiero co wstalam,tak dobrze mi sie spalo i tak w ogole to ostatnio dobrze mi sie spi nawet na siku sie nie budze :eek: :-D
Justanka chyba tez bym juz o 5 wstala jakbym miala miec rano wizyte :-D powodzenia kochana ;-):-)&&&&&&&&&&&&
Niuniunia kochana trzymam mocno kciuki zeby wody sie unormowaly &&&&&&&&&&&&
agutku trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozwiazanie &&&&&&&&&& trzymaj sie i daj nam znac :-)
Julianna_Szcz kochana powodzenia,trzymam mocno kciuki za was &&&&&&&& i czekamy na wiadomosc,pisz jakby co to dam na pewno dziewczyna znac

Julianna, a co w tym USC dokładnie załatwiliście teraz? Po urodzeniu sam ojciec nie może załatwić? Potrzebni są oboje rodziców?
Pewnie chodzi o to ze oni nie maja slubu a w takich przypadkach musza byc oboje rodzicow no albo tak jak Julianna sobie zalatwila ze ojciec jeszcze przed narodzinami zalatwi sobie papierek ojcostwa no to w tedy mamusia nie jest tam potrzebna,tak mi sie przynajmniej wydaje jesli jestem w bledzie to mnie inne dziewczyny poprawia :tak::-)

:surprised: skapnęłam się że dzisiaj są wybory :surprised: Do urn ciężarówki!!! :)
bylam:)

witajcie kochane,
tak Was czytam i widzę że wiele ma już jakieś pobolewania,skurcze itp. a mi nic jak do tej pory "nie dolegało".....
a dzisiaj się trochę przestraszyłam i nie wiem co o tym myśleć...
poszłam do kibelka i zauważyłam jakąś gęsta białawą wydzielinę(a nie mam żadnej infekcji), zaczęłam czytać w internecie co to no i wychodzi na to że to może być ten cały czop śluzowy.nie mam żadnych skurczy jak na razie i nie miałam, nic mnie nie boli, ale przestraszyłam się, że to może coś się zaczyna dziać
byłam u lekarza 4 dni temu i wszystko było ok,myślicie że powinnam się z tym do niego zgłosić?
mam nadzieję że to nie jest ten czop i że nie zacznę niebawem rodzić, bo dzidzia moja po 1 jest malutka jeszcze,a po drugie nie ma kompletnie żadnej wyprawki,prócz kilku ubranek
(w tym tyg mieliśmy się tym zająć dopiero)... :-(
nie martw sie to moze byc po prostu sluz szyjkowy:)))) tez mam tego sporo dosc;) aczkolwiek tragedii nie ma:)

My wróciliśmy od teściów... jestem najedzona na baniato!!!
Dziś prałm pierwsze partie ubranek i innych rzeczy dla małej, D. poskładał komodę i chciał składać łóżeczko, ale dziś już późno. Teściowa marudziła żeby jeszcze nie składać, ale chyba większość z Was juz ma poskładane???
spokojnie, ja tez mam jeszcze lozeczkow w kartonie;) nie mam wanienki ani materaca;) uznalismy ze poczekamy do poniedzialkowej wizyty, co tam nam ten gin powie i wowczas bedziemy dzialac:) materacyk maz kupi jak ja bede w szpitalu, to wowczas bedzie mogl go wysawic przewietrzyc, napisze mu co i jak ma olozyc albo mamie powiem i bedzie gites:)

Witam mamunie po kilkudniowej przerwie.

U mnie coraz ciężej, nie posiadam powoli sił do życia wszystko mi ciężko robić;/ Podejrzewam, że nie tylko ja tak mam ale i wy również.
W środę byłam u gina, ogólnie wyszło wszystko w porządku, mała ma ok 40 cm, waży 2kg. Niestety to co mu się nie spodobało to moje wody płodowe, mam ich za dużo, jestem na górnej granicy normy... Wyznaczył mi teraz wizytę na 26 października, jeśli wód będzie coraz więcej i będe miała coraz więcej ponad normę to czeka mnie cesarka ale wcześniej niż mam termin. Mam nadzieję, że wody będą w porządku i nie będzie ich ponad normę bo nie chciałabym mieć tego wielowodzia...

moja malutka córeczka wygina się na maxa, co najlepsze obróciła mi się już główką do dołu. Ostatnio często śni mi się poród, dziś śniła mi się cesarka w 34tc aż się boję...

Dziewczęta swędzą Was brzuszki????

buziaczki i pozdrowienia dla wszystkich mamusiek i bobasków;******
oj swedzi mnie swedzi...najgorsze jest to ze mi sie porobily rozstepy....mimo smarowania regularnego....ech...no ale tak musi byc:)

Jeznys, ja mam juz wtko poprane poprasowane schowane do komody:) na komodzie zas mam wszystkie takie higieniczne rzeczy dla dzieciaczka:) no i kupilam sobie antyalergiczne mydelko, podpaski zwykle maxi, i jeszcze musze jakies koszulki do spania kupic i zaraz musze spakowac torbe bo jade do rodzicow i uznalam ze juz musze miec wszystko gotowe. Bo to juz lada dzien w zasadzie cokolwiek moze sie dziac:)

Dzień dobry kochane:-D
Dzięki za odp w sprawie łóżeczka, mogę spokojnie moje składać;-)
Dzis miałam super niespodziankę z rana:-D Moja przyjaciółka zadzwoniła i zapytała co jemy na śniadanie bo właśnie do mnie jedzie:-D:tak:
Przyjechala ok 9 i dopiero teraz pojechała:) Bylyśmy jeszcze w lumpku koło mojego domku i kupiłam dla malej 2 misiaczki a ona dokupiła trzeciego:tak:;-) Wypiorę i będą jak nowe;-)
własnie przeczytalam widomośc od Agutka, myślałam że juz po wszytskim, no nic czekamy do jutra:-)
Agalodz jak tu zaglądasz to opowiedz nam wreszcie jak u Was się zadzialo wszystko!!!!
Julianna trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, spakowałam się do szpitala, muszę dokupić jeszcze mydło szare i mam już raczej wszystko. Dostalam sms-a od agutka nie piszę tutaj żeby nie robić bałaganu, zamieszczony w wątku wieści ze szpitala.

Agutku kochana czekamy i trzymamy kciuki za jutrzejszy dzien &&&&&&&&&&& :-)
agalodz no wlasnie ciekawe gdzie sie nam podziewasz,jak zagladasz to napisz co tam u was i jak Wojtus sie sprawuje :-)
Gola no to jestes gotowa i teraz pozostalo tylko czekanie :-)

Ciekawe co u Margany?? i u ponko czy juz wyszla ze szpitala.....

A Ja mam tez male zapytanie dziewczyny,a mianowicie chodzi mi o materac dla synka,jest nowy i zapakowany w foli i nie wiem czy otwierac go wczesniej zeby tez wywietrzal,bo tez wlasciwie nie wiem jak on pachnie ta nowoscia czy intensywnie czy nie??

Ja mialam wczoraj taki zaplanowany dzien,mialam prasowac ubranka ale cos mi czasu braklo hehe najpierw sie zagadalam z siostra,widzialam jej niunie,ma teraz jakos 3miesiace ale taka slodziutka i kochana jest tylko szkoda ze nie moglam szkraba utulic i tylko przez kamerke widzialam no ale chociaz tyle :-) a potem z kumpela i tak jakos mi zlecialo cale wczorajsze popoludnie,wiec chyba dzisiaj by mi sie przydaloby zrobic to co wczoraj mialam w planach :-D

Ostatnia edycja:
gola ja jeszcze caly czas jestem na magnezie i nospie.... do 37TC... a pozniej to sie u mnie zacznie "impreza" ze skurczami :-( bo teraz moge sie tego pozbyc łykając tabletke a za 1-2 tyg to już bede zwijać się i czekać na porod.... A raczej bede liczyc na to że poród w końcu nadejdzie zeby miec to za soba;-)
Tak czy inaczej do czasu odstawienia leków musze miec wszystko gotowe zeby móc polezec brzuchem do góry :tak:

aqua tak mysle ze ten rok róznicy miedzy naszymi chlopakami robi swoje ;-) Bo mojemu jeszcze nie w glowie kolorowanki, ani plastelina. Autka owszem, a także youtube i Mini Mini u nas rzadzi :tak: W zasadzie Maciek jest wyrozumiały dla mnie, to ja mam wyrzuty sumienia, ze nie poświęcam mu tak uwagi jak kiedyś. Mam tyle na głowie, ze nieraz nie chce mi sie z nim rozmawiać nawet, a co gorsza złoszcze się o drobnostki. To chyba hormony daja mi w tyłek :confused2: No a młody to odreagowuje troszke gorszym zachowaniem... Ale nie ma tragedii ;-) Bunt dwulatka gorzej przechodzil niż teraz :-p Jednak stara sie mi pomagac i jest bardzo zainteresowany dzidziusiem :tak:

ssabrina moj materac nie pachnial intensywnie i juz lezy w łóżeczku tylko przykryty kocem zeby sie nie kurzył ;) Ale jak masz w foli to moze nie wyciagaj jeszcze? Chyba ze juz chcesz zmontowac z całą pościelą? Ja to zostawiam na dzien powrotu ze szpitala dopiero.

No i poczulam sie troszke lepiej, wiec bylismy na spacerze zakupic jakieś ocieplane spodnie dla Macka i odebrac zamówienie z apteki DOZ.... Teraz mam już całą wyprawkę gotowa (poza przewijakiem ale to na głowie męża ;-)).
Musze tylko poprac ubrania i posegregowac tak zeby chłopaki dali sobie rade jak bede w szpitalu. Bo jak znam mojego męża to by zabrał Maćka na spacer w samej bluzce :-p albo sweterku.... a tutaj u nas dzis 5stC rano i wieczorem :shocked2: to już zimowe rzeczy mam powyciągane ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ssabrinaa - super, będziecie mieć z siostrą dzieciaczki w jednym wieku:) też mnie ciekawi co u dziewczyn, mam nadzieję, że wszystko OK. A Ptencer też już dawno nie zaglądała, nie?
nimfii, a jak bierzesz magnez i no-spę, ja mam magnez 3 razy dziennie po 2 tabsy i raz na wieczór 1 tableta no-spy

Ostatnia edycja:
Do góry