reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczynki ale tu napłodziłyście postów w weekend. Czytam i czytam i konca nie widać.
Jakos nadrobiłam. Nie było mnie w weekend i zostałam daleko z tyłu z Waszymi postami.

Niuniunia20 brzuch swędzi więc smaruje sie 2x dziennie bo inaczej bym sie zadrapała.

Ponko trzymaj się dzielnie. Niech synek jeszcze podrośnie w brzuszku bo nie jest jeszcze za duży:)

2mycha taką wydzieliną się nie przejmuj ja od 30 tyg również mam jej duzo. No i ciesz się, ze nic Ci nie jest. Nie męczą Cię skurcze ani bóle brzucha, które mnie męczą każdego dnia. No ale wyprawkę to możesz juz powoli szykować bo nigdy nic nie wiadomo.

Onanana ja łóżeczko mam jeszcze w kartonie. Nie wiem może złożymy jak juz gin powie mi, ze cos sie tam u mnie dzieje. Narazie cisza. Nie chcę, zeby stało u mnie w sypialni, zajmowało miejsce i sie kurzyło. Nawet jeszcze materacyka nie mam i kołderki. No ale to zawsze zdąże kupić.
Dopiero torbe spakowałam i to jeszcze zmotywowały mnie pierwsze skurcze przepowiadające.

Kasiente ja również mam juz wszystko poprane i poprasowane. Chciałam zdążyć póki pogoda jeszcze była ładna i wszystko ładnie schło na balkonie. Chyba dobrze, że mam to z głowy bo teraz nad morzem jest tak nie ciekawie, ze pranie by mi schło z 3 dni. A chciałam koniecznie , zeby pranko wyschło na świeżym powietrzu.

Agutku kciuki zaciśnięte....No i czekamy.....

Julianna czekamy na same dobre wieści i również zaciskam kciuki...

reklama
Ptencer z tego co tam widzialam to ona sie na watku blizniakowym i invitro udziela i czasem tam zagladam czy juz sie wypakowala czy jeszcze nie :-)
nimfii no wlasnie jeszcze nie chce montowac poscieli ale mysle ze na poczatku listopada otworze ten materac i zobacze co i jak z tym no i najwyzej tylko przykryje go potem czyms zeby sie wlasnie nie zakurzyl a na razie niech stoi w tej foli :tak:

Ostatnia edycja:
gola magnez biore tak samo, a Nospe moge 2 razy po 2 tabl (zwykla nie Forte ;-)) a wiec robie rak ze magnez biore rano, popoludniu i wieczorem a Nospe pomiedzy magnezami tak zeby bylo ze 2-3h odstepu miedzy tymi lekami.
aha! ale jesli mam taki lekki dzien ze nie czuje twardnienia, czy skurczy to biore tylko magnez, bez Nospy.

Witam.
Mnie chyba ogarnia trochę stres! Martwię się czy wszystko mam, oprócz oczywiście torby do szpitala- w tym tygodniu zacznę pakować i dokupię parę rzeczy.
Dziś posortuję ubranka wg rozmiaru, bo już są wyprane i poprasowane.
Muszę jeszcze zastanowić się gdzie ustawić łóżeczko w sypialni i je przestawić, niech czeka...

A Ja mam tez male zapytanie dziewczyny,a mianowicie chodzi mi o materac dla synka,jest nowy i zapakowany w foli i nie wiem czy otwierac go wczesniej zeby tez wywietrzal,bo tez wlasciwie nie wiem jak on pachnie ta nowoscia czy intensywnie czy nie??
hm..no ja jeszcze nie mam materaca, tez czekam na wizyte i wowczas sie kupi ale nie zamierzamy go od razu montowac. Wywietrzy sie kilka godzin na balkonie i sie zlozy lozeczko albo po przyjezdzie ze szpitala albo przed;) to kilka minut jest a dziecku sie nic nie stanie jak troche na naszym wyrku polezy;)

Kasiente ja również mam juz wszystko poprane i poprasowane. Chciałam zdążyć póki pogoda jeszcze była ładna i wszystko ładnie schło na balkonie. Chyba dobrze, że mam to z głowy bo teraz nad morzem jest tak nie ciekawie, ze pranie by mi schło z 3 dni. A chciałam koniecznie , zeby pranko wyschło na świeżym powietrzu.
Zrobilam dokladnie to samo:) jak we wrzesniu bylo tak cieplo to dwa dni poswiecilam na pranko i prasowanko i ukladanko:) pieknie rzeczy poschly pieknie pachnialy powietrzem no i teraz zaraz czesc wpakuje do szpitalnej torby:D

Sporo dziewczyn nie zaglada do nas już dłuuuuuugo
Mam pytanie jeśli któraś z was zna się na kadrach i płacach i innych tym podobnych treśc znajdziecie tutaj

https://www.babyboom.pl/forum/porad...odzenie-w-czasie-trwania-l4-53709/index2.html

Będe wdzięczna jeśli ktoś będzie potrafił odpowiedzieć.
ale co bys chciala wiedziec? ciazowe l4 platne jest w 100% jest to srednia wyliczona z 12 badz ostatnich 6 miesiecy lacznie z wszelakimi dodatkami typu premie itepe. Natomiast zzykle l4 jest platne w 80%.

Edit: aaa i pewnie tez zalezy od rodzaju umowy, czy na czas okreslony, nieokreslony, zlecenie, dzielo itepe.

AnnaJ007 Ja to mam podobnie,chodze i mysle czy aby na pewno wszystko mam no ale jak bede pakowac torbe do szpitala(w tym tygodniu) to sie okaze czy wszystko mam,a ubranka dla synka to mam poprane a poprasowane mam tylko te co do szpitala bede brac a reszte musze jakos na dniach poprasowac i przygotowac u mlodego w pokoju :-)
Julianna no to czekamy na efekt bez tabletek,oby wszystko jakos poszlo szybko i bezbolesnie jak juz by sie u Ciebie zaczelo ;-)
onanana dzieki za wiadomosc od Margany kochana trzymaj sie tam no i oczywiscie trzymam kciuki zeby wypuscili Cie do domciu juz jutro ;-)
kasiente no i chyba tez tak zrobie jak Ty,otworze materac dopiero w dniu porodu albo maz otworzy jak bede w szpitalu,mysle ze bedzie ok :tak:;-)

A mnie cos glowa zaczyna bolec i zrobilam sobie kawke rozpuszczalna i popijam :tak:

reklama
Bryszka- wlasnei doczytalam.

Moje l4 tez nie jest wystawiane od 1 do 1 tylko od wizyty do wizyty. A co masz na kwitku placowym, na wyciagu z pracy napisane? Tam powinnas miec liste wszystkich potracen. Ja mam jakies tam skladki na cos potracone, dodatkowo tez placilam za krte BEnefit System mojego meza. A kadry co ci powiedzialy? ze dlaczego 29dni zasilkowych? to wynikalo z jakis weekendow czy cos? nie kumam.

Masz jednak ciaglasc mialas jedno l4 wystawione do 29 sierpnia wlacznie i przedluzone od 30sierpnia wiec nie kumam, jesli dostaja twoje l4 to masz prawo je dostarczyc w ciagu 7 dni roboczych i nie powinni ci potracac nic:// bo to bez sensu, chyba ze jakies wyrownanie bys dostala nie kumam tego...

ja mam teraz zwolnienie do 17.10 to tak jakby mi mieli nie zaplacic od 17 bo jeszcze nie dalam l4 dziwne tlumaczeie kadr, pensje powinnas miec stala wyliczona bez wzgledu na to kiedy l4 przynosisz. Moim zdaniem powinnas miec jakies wyrownanie bo to takie bez sensowne mi sie wydaje.

Do góry