reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Zaczęłam się źle czuć... jakby mnie przeziębienie brało czy coś :frown: jakieś pieczenie w nosie, drapanie w gardle :frown: całą ciążę nawet lekkiego katarku a teraz mam być chora? cały czas jem witaminy, jakieś wapno, magnezy i skończy się tak że będę chora rodziła i dzidzię zarażę... czarne wizje mam

I jeszcze coś dziwnego się z moim brzuchem dzieje, nic mnie nie boli, troszkę kłuje w okolicy szyjki, ale to co przed chwilą miałam mnie rozbroiło... w okolicy szyjki, jakby w pochwie skurcze jak przy orgazmie, bynajmniej nie mając nic wspólnego ze współżyciem-oglądałam tylko Fakty...
Mała się cały czas rusza i brzuch faluje z prawej na lewą, wyjątkowo naciska na pęcherz i tak co parę minut przez momencik chce mi się siku... Mam nadzieję ze nie mylę skurczy z ruchami dziecka :eek:
Ktoś mnie pocieszy i powie że też tak miał i że na pewno nie rodzę?

Poza tym mąż stwierdził że dobrze że jestem spakowana, bo jak będzie niedobry wynik wyborów to tylko on się jeszcze spakuje :)

onanana łóżeczko stoi od chyba tygodnia albo dwóch. Teściowa i mama też mi opowiadały jak to tatowie skręcali nasze łóżeczka kiedy się rodziliśmy dopiero, nie słuchaj teściowej, złóż sobie i się ciesz.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamunie po kilkudniowej przerwie.

U mnie coraz ciężej, nie posiadam powoli sił do życia wszystko mi ciężko robić;/ Podejrzewam, że nie tylko ja tak mam ale i wy również.
W środę byłam u gina, ogólnie wyszło wszystko w porządku, mała ma ok 40 cm, waży 2kg. Niestety to co mu się nie spodobało to moje wody płodowe, mam ich za dużo, jestem na górnej granicy normy... Wyznaczył mi teraz wizytę na 26 października, jeśli wód będzie coraz więcej i będe miała coraz więcej ponad normę to czeka mnie cesarka ale wcześniej niż mam termin. Mam nadzieję, że wody będą w porządku i nie będzie ich ponad normę bo nie chciałabym mieć tego wielowodzia...

moja malutka córeczka wygina się na maxa, co najlepsze obróciła mi się już główką do dołu. Ostatnio często śni mi się poród, dziś śniła mi się cesarka w 34tc aż się boję...

Dziewczęta swędzą Was brzuszki????

buziaczki i pozdrowienia dla wszystkich mamusiek i bobasków;******

WINKI TO MASZ konkretne plany - ja dziś byłam w akpolu i dokupiłam braki wiec 95 procent mam zostały tylko laczki szlafrok lampa sufitowa dla malej kombinezon i pare ciuszków i będzie wszystko , też nie mam prania zrobionego wiec do srody czwartu to uczynię - a byłam wczoraj na malcie w kaphal i tkmaxx fajne mają pierdoły i rzeczy dla naszych maluszków , a jaką knajpkę wybralaś na chrzciny?? ja nie myśle o tym urodzę będe główkować
agutek to jutro zapewne wielki dzień:)))
ŻYCZĘ Z CAŁEGO SERCA TOBIE SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA BEZ KOMPLIKACJI DUŻO ZDROWIA DLA CIEBIE I MALUSZKA I ŻYCZLIWEGO PERSONALU MEDYCZNEGO BY TEN CZAS W SZPITALU BYL MIŁYM WSPOMNIENIEM - OCZYWIŚCIE TRZYMAM ZACIŚNIĘTE KCIUKI ZA WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :* ŚCISKAM GORĄCO

KATERINKA myślę że jeśli dojdzie do właściwych skurczy to na pewno będziesz wiedziała jak się boisz zawsze masz prawo jechać do szpitala mi położna mówiła że kąpiel w wannie jest decydująca albo po pójdziesz rodzić albo się wyciszy wszystko , zawsze możesz spróbować mnie też tak czasem kuje tak jakby w szyjce czy kanale rodnym i to takie bolesne ale bez konkretnej częstotliwości , ale czasem tak mam że już z bólu nie mogę ale to malutka chwilka jest i mija - spokojnie kochana bez paniki na pewno to zmyłka :)) maluch się wierci i tyle
a niunia tobie życzę by jakoś z tymi wodami się ustabilizowało może to się jeszcze jakoś zmieni ,jeśli na małowodzie zalecają dużo picia to może pij mniej ?? pozdrawiam i powodzenia nie martw się mnie też cc czeka , nie martwię się bo to bezpieczniejsze dla dzidzi bynajmniej tak mówią i tez pewno przed terminem okolo 26 :)

Ostatnia edycja:
Kati82 - mi sie wydaje ze wszystko dla Olusia mam ,choc szczeze mowiac nie mam pojecia. wyjdzie w praniu.
Tez lubie TK Maxa ,az za brdzo..
Na chrzciny wybrałam Cocorico ,to kawiarnia na Swietosławskiej ,kolo Starego zaraz koło Fary. Mam tez nadzieje w Farze miec chrzest. Troche dziwnie to sie zalatwia przed urodzeniem ,ale następny raz bede tu na swieta ,wiec jak nie teraz to kiedy.
Chrzciny robie tak wczesnie dla wlasnej wygody ,bo wole rodzinke zaprosic na obiad niz 20 osob by mi na "momencik" wpadalo przez cale swieta do domu. ( a tu mama ma tylko 2 pokoje). Wiec chrzest ,obiad i zadnych wizyt domowych. modle sie tylko zeby wszystko sie dobrze poukladalo i zeby Olus wylazł cały ,zdrowy i sliczniutki.

Agutek trzymam kciuki z calych sil. Badź dzielna.

Niuniunia- kurcze ,na małowodzie pije sie wiecej . A co robi sie na wielowodzie??? Miejmy nadzieje ,ze na nastepnej wizycie bedzie lepiej.

Katerinka -czyzby Fakty były tak exscytujące?:-D Poloz sie kochana i odpocznij. Moze nospa.

winki
to fajno że masz już to załatwione ja do chrzcin jeszcze daleko chcę się doprowadzić do ładu po porodzie bo na razie wyglądam jak mega pączek :) zresztą załatwianie teraz tego by mnie przerosło- ja też lubie tkmaxx czasem mozna upolować takie kąski firmówki widziałam że mają spiochy z b.drogiej firmy petit bateau w necie mają ceny kosmos i takie drobiazgi ktore tylko kuszą , kupilam też prawie za 1/2 ceny sterylizator tt z butelką u nich

Kochane mamy, jestem tylko na moment, przepraszam, że nie odnoszę się do Waszych dzisiejszych postów, ale musiałam pozałatwiać ostatnie zaległe sprawy, jutro Was nadrobię - obiecuję:)
agutek - trzymam kciuki za Wasz wielki dzień, wszystko będzie dobrze i czekam na wieści! Jesteś b. dzielna!
zmykam tymczasem, bo padam na twarz

reklama
hej dzisiaj bede pierwsza bo o 12 mam wizyte ale przeciez musialam wstac o 5 zeby nie zaspac chyba hehe tyle ze teraz nie wiem co mam ze soba zrobic krece sie po domu i brakuje mi zajecia a do 12 jeszcze kupa czasu.

Trzymajcie kciuki za udana wizyte :)

Agutek a ty jak spalas bo ja na twoim miejscu to chyba bym nie spala daj znac co i jak czekamy na dobre wiesci z niecierpliwoscia.

Do góry