reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Jeju, ale mnie z nóg zwaliło... Położyłam się i jakoś tak zasnęłam, a teraz ledwo siedzę... :szok: Cieśla przylazł nam listwy na chatce wymieniać i tak się tłucze, że mam chęć go jakimś młotkiem puknąć!!! :crazy:

Niunia nadal się wierci i już mnie to troszkę martwi! Aż tak gwałtownych ruchów jeszcze nie czułam, a przy tym ból, kłucie w samym dole brzucha, parcie na szyjkę, twardnienie brzucha i skurcze! :-:)-( Ufff... Muszę się położyć.

reklama
ponko mezczyzni sa rozni - jedni bardzo przejmuja sie rola ojca a inni chcieliby życi jak za czasow kawalera ;-)
Tak jak pisalam i ja przechodzilam przez tę męską obojętność, ale wszystko da sie naprawić, jesli tylko facet chce ;-)
To moze byc temat rzeka, tak czy inaczej mam nadzieje ze Tobie uda sie wyegzekfować na nim to, czego oczekujesz.
Dla mnie i tak przykładem na szczyt męskiej nieodpowiedzialności sa faceci, którzy nie chca uznać wlasnego dziecka, placić alimentów czy spędzać czasu z maluchem... A niestety znam kilka takich samotnych matek :-( To dopiero przykre....

Ponko tak jak dziewczyny piszą dobra z Ciebie kobita, Twój facet musi byc z Ciebie dumny. a ja Ciebie podziwiam, bo mnie by się kanapek do pracy nie chciało robić, mój mężulek sam sobie robi:-) zawszę wieczorem naszykuje, całe szczęście bo jeszcze by mi brakowało tego hałasu o 5 rano. nie powiem zdarzało mi się i czasami specjalnie rano wstawac żebyśmy mogli razem śniadanie zjeść, teraz to przeważnie on kończy jeść a ja dopiero wstaje:-D czasami ponarzeka co ze mnie za żona że mu kanapek nie robi, ale ja ładnie kwituje widziały gały co brały.

Hej mamuski :-)
Ja juz po wizycie ale o tym w odpowiednim watku ;-)
Noc u mnie byla okropna,maly spac mi nie dawal pol nocy sie wiercil i brykal,jemu to dobrze a Ja cierpie a jak juz spokojny i spal to taka okopana z kazdej strony ze brzuchol bolal z kazdej strony i to ani na boku ani na plecach sie spac nie dalo a jak tylko zmienialam pozycje i sie tylko przekrecilam to mlody juz mial pobudke i znowu swoje rozboje mial :oo2:
mary-beth Ja to podobny kurs robilam i w czerwcu mialam egzaminy,takie potwierdzenie znajomosci angielskiego zeby tutaj miec jest tez wazne bo robione u nich na ich zasadach itd,fajnie bylo bo klase mielismy fajna,zgrana nawet no ale sie szybko skonczylo hehehe zawsze latwiej jest w tedy o prace tutaj z lepsza pensja wiec juz na przyszlosc mam :tak:
ponko faktycznie nieprzyjemna sytuacja,moj wstaje o 5 rano ale ja sama sie budze od razu jak tylko jego budzik dzwoni albo juz dawno nie spie ale wiem ze jakbym spala to moj nie budzi mnie bo wie ze czasem mam ciezkie noce i woli dac mi pospac bo w sumie tez wie ze Ja bym zrobila tak samo jakbym byla na jego miejscu:tak: mysle ze dobrze by bylo zebys pogadala sobie ze swoim tak od serca na spokojnie,no wiesz wytlumaczyla mu ze jak wazny jest teraz dla Ciebie sen i mozliwosc wyspania sie zanim Filipek sie urodzi;-) a kanapki to i Ja tez robie mojemu,zawsze mi mowi ze jak Ja zrobie to mu lepiej smakuje wiec czemu nie,jesli moge to zawsze mu jakos dogodze chociaz kanapkami :-D

już mam dosyć tego sikania a poza tym nogi i ręce nieźle mi popuchły i policzków nabrałam...:zawstydzona/y:

Mam to samo, zaczynam wyglądać jak Fiona (ale już po ślubie):-D

Za to maz sie wysypia w weekend :crazy: a ja...? Nie mam kiedys, chyba ze drzemka w ciagu dnia. No i dodam ze teraz chodze spac po północy :no: I w nocy wstaje czesto...
Ja sie chyba juz nigdy nie wyspie przy dwójce dzieci i hałasliwym mężu :baffled:

To umówcie się, że w sobotę Ty wstajesz do Maciusia a w niedzielę mąż, w ten sposób zyskasz choć 1 ranek.

czasami ponarzeka co ze mnie za żona że mu kanapek nie robi, ale ja ładnie kwituje widziały gały co brały.

Mój już nawet nie narzeka...mnie kanapek nikt nie chciał robić do pracy.:wściekła/y:

Dzien dobry paniom. Wszystkie dzis jecza. to znaczy ze zblizamy sie do konca. Wciaz sobie tego nie wyobrazam.
Z jezykiem tak jest ,ze jak mieszkasz w obcym kraju ,nto nie ma zmiluj. Musisz sie nauczyc bo inaczej zyjesz okropnie.Mam grupe znajomych co tylko z polakami sie trzymaja i nie lubia "tych szwedow". Nie rozumiem co to za zycie i czy nie lepiej wroic do Polski.Poza tym jesli jezyk slyszys na okola ,w telewizji ( od meza w moim wypadku) to naprawde latwiej ,niz godzinka tygodniowo na kursie.
Mart Beth - ginekolooga w Szwecji nie widzialam. Jak na usg powiedzialam pani czy moze szyjke zobaczyc to powiedziala ,ze nie bo nie widzac.:-D

wpadam jutro do Polski , i w poniedzialek mam wizyte u normalnego lekarza. Mam nadzieje ,sie dowiedziec ja ma sie szyjka moja. Wlosy zrobione ,pedicure i jakis zabieg na twarz tez w poniedzialekk. Juz sie nie moge doczekac. Jutro slub przyjaciolki mojej sieostry -ide tylko do koscilola. ale sie bidulce pogoda popsula.
Dziewczynki trzymajacie kciuki ,zeby mi na lotnisku problemow nie robili. Fakt ,ze kupilam poncho -kamuflaz i w sumie nie widac ze jestem w ciazy ,ale i tak sie boje ,ze ktos sie doczepi. Ok. Ide robic pani paznokcie.
Milego dnia

Ja też usłyszałam w niedzielę, czy zrobię mojemu kanapki na śniadanko z samego rana, na pierwszy dzień pracy, na co ja, że mnie nikt na pierwszy dzień zajęć kanapek nie zrobił, a na zajęciach siedziałam trochę dłużej niż on w pracy :-p Czasem lubię być miła, ale wystarczy mi, że codziennie robię jakiś obiadek. Nie musi mieć zawsze luksusów, dwie rączki ma, sam niech sobie zrobi. A to, że wtedy je mniej na śniadanie wynika z jego lenistwa i nie zamierzam tego zmieniać ;-)

reklama
Hey mamuśki..
U mnie jakaś masakra wcześniej sikałam sporo a teraz w 9 miesiącu maskara..mogłabym cały czas sikać a latam tylko na kilka kropelek ehhh w nocy masakra 4-5 razy wstaje bo czuje ze mi się strasznie chce albo czuje że popuściłam i muszę wstać...a jak już wstanę to zasnąć nie mogę także w ogóle prawie w nocy nie śpię tylko rozmyślam...już mam dosyć tego sikania a poza tym nogi i ręce nieźle mi popuchły i policzków nabrałam...:zawstydzona/y:

kostek swoich nie widziałam od kilku tygodni :) są gdzies tam pod opuchlizną... Palce jak serdelki-pierścionek z palca środkowego który był luźny noszę zamiast obrączki bo obrączka ledwie przez opuszek przechodzi :zawstydzona/y: policzki tak samo i usta jakieś takie i nos wiekszy :no: nie podoba mi się. Już niedługo...

Mam to samo, zaczynam wyglądać jak Fiona (ale już po ślubie):-D
No własnie, jedynie kolor troszkę lepszy... Bardziej czerwony :-D

Dzien dobry paniom. Wszystkie dzis jecza. to znaczy ze zblizamy sie do konca. Wciaz sobie tego nie wyobrazam.

Dziewczynki trzymajacie kciuki ,zeby mi na lotnisku problemow nie robili. Fakt ,ze kupilam poncho -kamuflaz i w sumie nie widac ze jestem w ciazy ,ale i tak sie boje ,ze ktos sie doczepi. Milego dnia

Jak wczoraj lekarz zapytał czy już się nastawiam bojowo do porodu to tylko stęknęłam :) jakoś mi się dalej pomysł rodzenia podoba, ale tu nie ma co gadać i pisać bo nie uda się z dzieckiem wynegocjować żeby jakoś fajniej niż przez "kanał rodny" wyszło :-D Jedynie mój mąż się wtedy odezwał że bojowo to on się nastawia-a lekarz na to-to dobrze, bo ktoś musi :-D
Swoją drogą dzisiaj o 15:55 u Drzyzgi w TVN ma być "rozmowa w toku" z facetem który podobno urodził dziecko. Nie wiem na jakiej zasadzie-czy był wcześniej kobietą czy co, ciekawe-zobaczymy.

trzymam kciuki za udany lot :tak: kamufluj się dobrze

Do góry