reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
Gola84 to zakupy udane...:-)
Ja już mam zrobione co trzeba tylko na wózek czekam i luz..ubranka poprane,poprasowane,pościel do łóżeczka w październiku pościele i czekam na małą...a co do siku zauważyłam że jak chodzę to co 5 min mi się chce i jak coś to tylko troszkę a jak siedzę to aż tak bardzo mi się nie chce...to ja w październiku chyba z kibelka nie wyjdę jak ponąć przed samym porodem tak się lata...:-D

Gola84 to zakupy udane...:-)
To zakupy tescowe żarełko i chemia, a dziecięce sklepy przy okazji;) Też sikam co 5 minut, nic nie mam wyprane , wyprasowane, pościel ido łóżeczka nadal brak. Jak w przyszły weekend zakupimy szafę i komodę to już popiorę bo będę miała gdzie włożyć. Dziewczyny chciałam dziś kupić proszek dla małej, była w tesco tylko LOvela 1,8 kg za 22 zł, ile kosztują inne proszki, może jest coś tańszego??

To zakupy tescowe żarełko i chemia, a dziecięce sklepy przy okazji;) Też sikam co 5 minut, nic nie mam wyprane , wyprasowane, pościel ido łóżeczka nadal brak. Jak w przyszły weekend zakupimy szafę i komodę to już popiorę bo będę miała gdzie włożyć. Dziewczyny chciałam dziś kupić proszek dla małej, była w tesco tylko LOvela 1,8 kg za 22 zł, ile kosztują inne proszki, może jest coś tańszego??

Lovela z tego co sie narazie orientowałam to najtaniej była w Auchan, tylko nie pamiętam czy to była standardowa cena czy w promocji, ale taniej nigdzie nie widziałam. Nie wiem tylko czy w całej Polsce ceny są takie same, ale pewnie nie koniecznie, bo tak samo sie zdziwiłam ostatnio przy okazji zakupów w rossmanie, że tam kosztuje 21zł, czyli jak na rossmann to nie jest to wygórowana cena

Dzidziuś jest tańszy od Lovelii. Zresztą jak na razie to najtańszy proszek jaki znaleźliśmy.

Cześć Mamuśki! Ja mam kolejną koszmarną noc za sobą, znowu te bóle, przy "przekręcaniu" się maleństwa:-( brzuch mnie boli, jakby mnie ktoś pobił... dobrze, że we wtorek mam wizytę. Musiała odespać w południe i tak mnie zeszło, jest już 17-ta a ja zupełnie NIC nie zrobiłam. Dobrze, że mój M. się mną opiekuje i robi to czego ja nie zrobię.
Ssabrinaa uważaj na siebie przy tych porządkach!
Gola najlepsze są takie zakupy "przy okazji", bo to taka nieplanowana radość :-)
Ankusch widzę, że u Ciebie przygotowania praktycznie zakończone! Ja mam wyprane, ale tylko częściowo poprasowane.
Czekam jeszcze na jedną komodę, którą mój M. właśnie robi, zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Ja na początek planuję kupić pampersy, a później będę eksperymentować, bo wiadomo każdemu dziecku co innego przypadnie do gustu. O tej dadzie z biedronki też słyszałam nie najgorsze opinie, więc pewnie i na nie się skuszę, na huggisy moja bratowa kiedyś narzekała, że się przekręcają i przeciekają, ale moim zdaniem odpowiednia ilość zmian pieluszki i ten problem zniweluje.

Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was kupowała pościel dla maleństwa na allegro i czy może coś polecić?

Ja kupiłam Huggies bo skusiło mnie wycięcie na pępuszek plus w Pętliczku były w promocji: 19,90 za paczkę pieluszek 27szt (w Auchan 15,06) plus chusteczki nawilżane i mała czapeczka :) Jakby kupowac osobno pieluszki i chusteczki to wyszłoby 20 z groszami a czapeczka może będzie przydatna.

Pościel kupiłam na allegro taką jak tu: Łóżeczko 6 kolorów GPK pościel 16 el + gratis (1822136239) - Aukcje internetowe Allegro
wzorek ogrodnik beżowy
tylko zestaw sobie sama skomponowałam (łóżeczko od innegro sprzedawcy takie: Łóżeczko Julia III + Szuflada ! Lolek RADEK (1798879002) - Aukcje internetowe Allegro ) od razu z przewijakiem i drugim kompletem poszewki kołderkowej i prześcieradełkiem.

Gola84:
Notowałam ostatnio ceny proszków w Auchan Kraków (niestety nie muszą być takie same w całej Polsce, tylko produkty z gazetki mają tę samą cenę): Lovela do białego/do koloru 1,8kg -19,47zł. 3,6 kg biały -37,60zł kolor-38,07, Bobas 2 kg 18,58, Jelp color 2w1 2,4kg 21,90zł

Ale powiem wam że taka byłam mądralińska i w kilku sklepach notowałam ceny a w końcu pojechaliśmy do innego poleconego przez znajomą "najtańsza hurtowania i wszystko tam mają" na ul. Kingi , tam wszystko dokupiliśmy czego brakowało i sporo przepłaciliśmy za niektóre rzeczy (np wkładki laktacyjne 16 zł a w Auchan były po 8 zł) ale o tym mężowi nie wspominam ;-)

reklama
A powiem Wam, że z tym wiciem gniazda, to jakaś przesada:/! Aż usiedzieć nie mogę czasem, najchętniej bym wszystko już miała poukładane, pomalowane... Cały czas mam wrażenie, że się nie wyrobimy z ogarnięciem wszystkiego na czas. No i oczywiście dopiero teraz zauważyłam, że leżaczki, foteliki itp zajmują bardzo dużo miejsca oO! A gdzie tu jeszcze przewijak, wanienka.... Szaleństwo.

Do góry