reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

dziewczyny kupiłyście już pieluchy dla Waszych bobasow które są najlepsze?? ja myślę o pampersach ale też czytałam o hugges newborn z bawełny ? co Wy sądzicie

reklama
Witam.

Dziewczyny, myślę, że nie ma sensu się tą wagą przejmować....to tylko pomiar orientacyjny, a nie rzeczywista waga dziecka...ma on na celu główie określenie czy dziecko rośnie...jeśli tak to dobrze....a ile....to naprawdę nie ma większego znaczenia.
Przy pierwszym synu waga z usg wynosiła 3kg a urodziłam dziecko 3750g, dodam, że usg było robione na godzinę przed porodem.
Nie przejmuje się więc tak, bo nie ma czym....najważniejsze, że przybierają a serducho bije.

ja byłam dziś u gina mała rośnie jak na drożdżach jestem w 32 tyg ma juz ponad 2 kg ja boję się z kolei że jest bardzo duża- ale kumpeli córka tez w 30 tyg miala 2 kg lekarz mnie obejrzał jak zawsze stwierdził że moje żylakowe problemy się nasiliły i jest duże prawdopodobieństwo cesarki bo sa takie wielkie do tego mocno puche dlatego moja waga tak wzrasta a nie da nic na zatrzymywanie wody bo zaszkodzi zylaka .. do i dup.. ale juz cos wiecej wiem moze bede mogla na termin

Współczuję Ci żylaków....okropnie się umordujesz. A cc się nie przjmuj...musisz być po porodzie w formie, żeby móc się dzieckiem zajmować. Twoje zdrowie najważniejsze.

Ssabrinaa - do tego sprzątania, proszę, podejdź zdrowo-rozsądkowo, żeby Ci się nic nie stało.

agutek dzieki kochana za troske juz mi moj A. zakazal przemeczania sie mam byc raczej w sensie pomocy i jakies drobnostki mam tylko sprzatac :-D ale energia rozpiera juz bym sama wszystko zaczela robic no ale musze czekac na mojego A. az wroci z pracy :-D
Kati nie mam tez zielonego pojecia ktore mam probki z pampersa mam kilka sztuk i z huggesa tez mam kilka sztuk i sie zastanawiam na ktore sie zdecydowac :tak:

mi kumpela polecala pampersy bo hugges brzydko pachna i moga przeciekac i w necie wiecej dobrych opinii i jest o pampers wiec chyba sie skusze
agutek nie boję sie cc bo i tak mialam przeczucie że moja ciąża się tak zakończy a żylaki mam od 3-4 mc tylko jescze byly malusie i nie wiedziałam że ból który mam krocza to od nich myślałam że coś mi się rozciąga .. ale jak lekarz je zauważył już byłam pewna że ten ból to moje żyły - przed ciążą ani jednego żylaka nie miałam ! i tak stopniowo się powiększały i przybywały wyglądam mega fatalnie ''tam'' ale już przywykłam najgorzej że bolą, jak leżę i siedzę to nie bolą na szczęście, ale i tak jestem niewydajna wiec załatwiam rzeczy niezbędne do życia typu jedzenie , jedyną formą bez bólowego ruchu to -basen o którym już Wam pisałam :) ale nic tylko 8 tyg zostało może 7 :) mam nadzieję że po porodzie jedynym bólem będzie ten po cesarce a nie od żylaków
ps. są jeszcze potencjalne kandydatki na cc jeśli tak napiszcie proszę jak to u WAs wygląda? tzn macie ustaloną datę , czy macie pojawić się w szpitalu jak rozpocznie się akcja porodowa bo mi gin. mówił że lepiej by coś zaczelo się dziać bo wtedy nie jest tak gruba macica i nie ma takiego ryzyka krwawienia

Niuniunia tak jak dziewczyny piszą - pomiar wagi z usg nie jest dokładny tylko orientacyjny. Kazde dziecko inaczej rośnie, a te pomiary mają na celu wykrycie duzych rozbieżności w wadze i wymiarach. Jak widać po wagach innych dzieciaczków forumowych Twoja malutka wcale nie jest az taka mała. Twój lekarz pewnie przesadza. Ale jeśli masz sie zamartwiać to ja bym poszła na Twoim miejscu do innego lekarza na konsultację. Tak dla pewnosci.

pepsi super, ze wróciliscie cali i zdrowi, a do porodu jeszcze troszke czasu:-)

Kati z tymi pieluchami to jest tak jak ze wszystkim - każdemu dziecku co innego moze podpasować. Trzeba niestety wypróbować co naszemu maleństwu będzie odpowiadać. Nie trzeba jednak zaczynac prób od tych najdrozszych, bo cena nie ma tu nic do rzeczy. Wiele mam zachwala pampersy, natomiast najczęściej też słyszałam o uczuleniach na pampersy.
Ja zamierzam urzywać Dady z biedronki, bo słyszałam dużo dobrych opinii na ich temat i mam nadzieję, ze mojej córci podpasują. A jak nie to bedę próbować czegos innego;-)

A ja umieram z bólu i osłabienia. Nie moge jeść, pić ani szyja ruszać. Nie mam juz siły!

Kati mi lekarz powiedzial ze CC robia ok 2-3 dni przed terminem o ile wczesniej nie wystapia skurcze bo jesli tak to wiadomo ze szybciej ale generalnie staraja sie trzymac jak najdluzej dzidziusia w brzusiu.

Kati Twój lekarz ma rację, ze lepiej poczekać na jakąć akcje porodową. Ale tu nie tylko o krwawienie chodzi, a głównie o bezpieczeństwo dziecka. Jesli akcja porodowa sie nie rozpoczęła to dziecko nie jest gotowe na opuszczenie brzucha mamy, jest w szoku kiedy nagle je stamtąd wyciagaja na siłe i są duze szanse na problemy z oddychaniem. Ja bym sie nie zgodziła na cesarke bez rozpoczętej akcji porodowej. No chyba, ze ze wzgledów życiowych - wtedy to zupełnie inna sytuacja. Ale takie planowanie z góry to nigdy!

Hej dziewczyny!
Ja nawet nieźle spałam, choć o 4 nad ranem móż małżonek postawił mnie na równe nogi, bo wrócił niespodziewanie wcześniej z wyjazdu. Generalnie dospałam jeszcze parę godzin po śniadanku, biegam w koszuli nocnej, na 18 idziemy do przyjaciółki na parapetówę a jutro czekają nas chrzciny córki brata mojego męża, mój. J.będzie chrzestnym :-)

Też uważam, że usg jest orientacyjne i ocenia tylko dynamikę wzrostu i nie ma się czym przejmować, bo często wychodzi po porodzie właśnie wyższa.

Dziś Mały ma już drugi raz czkawkę, śledzę go wtedy, gdzie jest największe uderzenie (okolice przepony) więc wiem dokładnie gdzie jest brzuś a gdzie klatka piersiowa :-)

Ssabrina ja też mam silny syndrom wicia gniazda, ale jak mówią dziewczyny, nie przesadzaj, mycie podłóg i okien zostaw sobie na końcówkę ciąży ;-)

Dzień dobry moje kochane mamy:)
Właśnie wróciłam z mamą z dużych zakupów ( 4 wielgaśne torby - miejsca w bagażniku prawie brakło).
W 5.10.15 mama kupiła małej drugi śpiworek do spania welurkowy śliczny mniejszy (bo ten ze smyka mam 6-12 mc) taki na 62 cm ten dzisiejszy jest, dziewczyny z 50 zł na 24,90 przeceniony, kto się córy spodziewa, to warto kupić:) Bo cena super.
Kati ja kupiłam w Rossmanie Pampersy 1 (2-5 kg) Newborn opakowanie zielono - żółte, cena jakoś 24,90, albo 25,90 - nie pamiętam w paczce są 43 szt.
Ssabrinaa ja też mam syndrom wicia gniazda i ciągła obawa, że z czymś nie zdążę i czasu mi braknie. Za tydzień jedziemy po tą szafę 3 drzwiową z ikei i komodę dla małej białe.
Polunia szaleje w brzucholu, boli jak mnie szturchnie w pęcherz i od razu siku się chce.

reklama
Ja na początek planuję kupić pampersy, a później będę eksperymentować, bo wiadomo każdemu dziecku co innego przypadnie do gustu. O tej dadzie z biedronki też słyszałam nie najgorsze opinie, więc pewnie i na nie się skuszę, na huggisy moja bratowa kiedyś narzekała, że się przekręcają i przeciekają, ale moim zdaniem odpowiednia ilość zmian pieluszki i ten problem zniweluje.

Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was kupowała pościel dla maleństwa na allegro i czy może coś polecić?

Do góry