ponko w piwrszej ciazy mialam kilka razy takie mroczki przed oczami i zawroty glowy. Zazwyczaj jadac tramwajem wczenie rano. Moze to cos na ksztalt klaustrofobi? Czy poprostu dusznosc w pomieszczeniu gdzie nie masz zbyt wiele miejsca. Tak czy inaczej trzeba uwazac pod prysznicem i w wannie aby nie wywrocic sie ;-) Ja tylko raz wywrocilam sie w ciazy i to juz zaawansowanej. Potem liczytam godziny oczekujac na ruchy dziecka. To byly najgorsze godziny oczekiwania w moim zyciu
ponko i też inne mamy w podobnej sytacji, starajace sie odnalesc przyzwoitego lekarza dla siebie.... Chcialabym przypomniec ze dobrze jest wybrac lekarza prowadzacego nim sie skonczy 12TC. Mowie to glownie z mysla o durnych przepisach prawa, gdzie gdy chcesz sie starac o becikowe czy dodatki socjalne to musisz miec zaswiadczenie od lekarza ze pierwsza wizyte odbylas u niego przez 12TC i ze bylas u niego minimum 3 razy.
A jak chodzi o mieszkania.... Tez mi sie marzy zamiana mieszkania, po pierwsze po to aby bylo wieksze i z balkonem, ktorego teraz nie mamy. Drugi powod to oplaty Czynsz mamy tak wysoki ze az nie moge patrzec na rachunki. Co chwile jakas podwyzka albo doplata do CO czy wody. Dodam ze moi dziadkowie maja dwa razy wieksze mieszkanie niz my a oplaty nizsze Gdzie tu ma byc sprawiedliwosc
Co do becikowego, to słyszałam, że teraz trzeba mieć całą ciążę udokumentowaną, a jeśli nie jest się biologiczną matką to od 10tc sprawowało się opiekę nad mamą w ciąży. Coś w tym stylu. Ale nawet jak zlikwidują becikowe to i tak się powinnyśmy załapać, bo to jest koniec roku 2011 jeszcze przecież
Co do mieszkania, to mnie ominęło meblowanie naszego pierwszego M4 bo mieszkanie jest własnością mojego chłopaka i mieszkał tam już 2 lata przede mną. Czyli pierwsze meblowanie za parę lat, jak zmienimy lokum, bo na 50m2 nie chcemy się gnieździć we trójkę, jak malec podrośnie.
A barszczyk to ja sobie jadłam w czwartek, specjalnie mama na życzenie mi zrobiła. Pychota :-)