reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ponko w piwrszej ciazy mialam kilka razy takie mroczki przed oczami i zawroty glowy. Zazwyczaj jadac tramwajem wczenie rano. Moze to cos na ksztalt klaustrofobi? Czy poprostu dusznosc w pomieszczeniu gdzie nie masz zbyt wiele miejsca. Tak czy inaczej trzeba uwazac pod prysznicem i w wannie aby nie wywrocic sie ;-) Ja tylko raz wywrocilam sie w ciazy i to juz zaawansowanej. Potem liczytam godziny oczekujac na ruchy dziecka. To byly najgorsze godziny oczekiwania w moim zyciu :baffled:

ponko i też inne mamy w podobnej sytacji, starajace sie odnalesc przyzwoitego lekarza dla siebie.... Chcialabym przypomniec ze dobrze jest wybrac lekarza prowadzacego nim sie skonczy 12TC. Mowie to glownie z mysla o durnych przepisach prawa, gdzie gdy chcesz sie starac o becikowe czy dodatki socjalne to musisz miec zaswiadczenie od lekarza ze pierwsza wizyte odbylas u niego przez 12TC i ze bylas u niego minimum 3 razy.

A jak chodzi o mieszkania.... Tez mi sie marzy zamiana mieszkania, po pierwsze po to aby bylo wieksze i z balkonem, ktorego teraz nie mamy. Drugi powod to oplaty :no: Czynsz mamy tak wysoki ze az nie moge patrzec na rachunki. Co chwile jakas podwyzka albo doplata do CO czy wody. Dodam ze moi dziadkowie maja dwa razy wieksze mieszkanie niz my a oplaty nizsze :baffled: Gdzie tu ma byc sprawiedliwosc

Co do becikowego, to słyszałam, że teraz trzeba mieć całą ciążę udokumentowaną, a jeśli nie jest się biologiczną matką to od 10tc sprawowało się opiekę nad mamą w ciąży. Coś w tym stylu. Ale nawet jak zlikwidują becikowe to i tak się powinnyśmy załapać, bo to jest koniec roku 2011 jeszcze przecież ;)

Co do mieszkania, to mnie ominęło meblowanie naszego pierwszego M4 bo mieszkanie jest własnością mojego chłopaka i mieszkał tam już 2 lata przede mną. Czyli pierwsze meblowanie za parę lat, jak zmienimy lokum, bo na 50m2 nie chcemy się gnieździć we trójkę, jak malec podrośnie.

A barszczyk to ja sobie jadłam w czwartek, specjalnie mama na życzenie mi zrobiła. Pychota :-)

reklama
oż wy!!!! ja tu mam ochotę na barszczyk a wszystkie poza mną go jedzą!!! ;-)
nie miałam buraków niestety a w UK można tylko kupić je na targu raz w tygodniu albo w sezonie w marketach więc ugotowałam przepyszną pomidorową z makaronem typu muszelki i na drugie kurczaczka pieczonego z cebulką do tego ziemniaczki i buraczki z chrzanem... a co! :-) też smaczne.
Poza tym mąż dziś w nocy wraca z delegacji i nie mogę się doczekać.

Hej dziewczyny, pozwolcie, ze do Was dolacze. Jestem w 8t1d ciazy, ale caly czas balam sie do Was dolaczyc, zeby nie zapeszyc. Teraz jednak powoli oswajam sie z mysla, ze beda mama:-), a nawet podwojna, gdyz nosze pod serduszkiem 2 malutki fasolinki. Po wczorajszym USG maja 1,4 i 1,3 cm i serduszka bija bardzo ladnie.
Witam Cie serdecznie :-) wielkie gratulacje ciazy blizniaczej :-)

Witam Ptencer tutaj. Ja poczytuje ,ale suwaczka wciaz mam stracha dodac.
U mnie piekna pogoda, siostra w gosciach ,i do tego przepyszny obiad ugotowala.
Jestesmy po wielkim remoncie ,wiec biegam po sklepach ,wydajac koszmarne pieniadze na urozmaicenie mojego domku.
Jeszcze tylko 6 dni do pierwszej lekarskiej wizyty :) dzis zaczelam 6 tydzien :-)

Milego wieczorku kochane

a co na obiadek gotujecie?
Mi się marzy barszczyk ale taki prawdziwy z burakami mmmmm.....
u mnie barszczyk był we wtorek z krokietami a w środę z kapuśniaczkiem ;-)
Dziewczyny muszę się Wam pochwalic... W listopadzie oprócz kruszynki dostanę od losu jeszcze jeden prezent :) 02-11 odbieramy klucze do naszego nowego mieszkania. Szlaje z radości - lalalaa :)
super ,Gratuluje własnego lokum ,nam też się marzy ale musi jeszcze poczekać :tak:
Hej dziewczyny, pozwolcie, ze do Was dolacze. Jestem w 8t1d ciazy, ale caly czas balam sie do Was dolaczyc, zeby nie zapeszyc. Teraz jednak powoli oswajam sie z mysla, ze beda mama:-), a nawet podwojna, gdyz nosze pod serduszkiem 2 malutki fasolinki. Po wczorajszym USG maja 1,4 i 1,3 cm i serduszka bija bardzo ladnie.
witaj i wielkie Gratki bliźniaków :-) , jesteś naszą drugą bliźniaczą mamą :-)
Ja poczytuje ,ale suwaczka wciaz mam stracha dodac.
mam podobnie , jak już będe po lekarzu i będe pewna że jest ok to dodam suwaczek ;-)

właśnie wyjełam drożdżówki z piekarnika :-) ,mmmm pychotka :-)

A ja dzisiaj robię pene al forno, bo mi knajpę, w której to serwowali zamknęli. I teraz czas się samemu nauczyć tego smakołyka. Już się lepiej czuję, ale najpierw zjem, a potem pójdę pod prysznic, bo się boję powtórki z wczoraj:-D
Wczoraj do późna u przyjaciół siedzieliśmy, a ich rodzice jak zawsze proponują nam alkohol. A. prowadzi, a ja mówię zawsze, że jestem solidarna. 1trym kończy się u mnie na Wielkanoc więc w końcu się skończy takie oszukiwanie wszystkich :tak:

Ptencer, gratuluję dwóch serduszek!

a ja kochane wybieram się dziś do meksykańskiej knajpki na fajite.
A bynajmniej takie mamy plany, niestety głowa mnie boli i to może pokrzyżować nam plany. Strasznie się nie wyspałam dziś.
a co u was?

witajcie dziewczyny,
2 dni mnie nie bylo i tyle czytania,az milo.
ptencer gratuluje malenstw i mam nadzieje ze bedzie to bezproblemowa ciaza.

winki80,
podobnie jak ty jeszcze nie zalaczam suwaczka bo przyjmuje kazdy dzien jak idzie bez wiekszego entuzjazmu choc jest trudno.nie panikuje ale jakos trudno jest mi zaangazowac tak emocjonalnie ja ostatnim razem.poczekam do 12 tygodnia i USG.
trudno mi czasem znalezc czas na forum bo 2 rozrabiajace maluchy daja w kosc.wczoraj wyszlismy z domu o 10.00 a wrocilismy o 17.00-plac zabaw,soft plac centre (w PL nazywa sie to chyba fikolandia czy cos takiego-wiecie o co mi chodzi) lunch,lazenia mnostwo a wlasciwie biegania a potem to juz zamowilismy pizze bo gotowanie mi sie usmiechalo.
tez liczymy ze uda nam sie zmienic lokum ale pewnie dopiero po wakacjach jak dobrze pojdzie.

devilgirl19 gratuluje i ....zazdroszcze ;-)

u mnie termin na koniec listopada-28 ale moze jeszcze sie zalapie na listopad a nie grudzien.

Witam sie dziewczyny niedzielnie :-)
Ja spalam dosc dlugo ale czuje sie niedospana :tak: Pogoda szarawa,zapowiadali deszcze na najblizsze dni no zobaczymy czy beda :tak:
Wpadlam wam zyczyc milej i udanej niedzieli dziewczyny :tak::-D

reklama
ja tez leniu****e strasznie...moj maz gotuje;) ja siedze na forum :D wczoraj bylismy na nalesniku i w kinie na "Sali samobojcow" mega smutny film ale rewelacyjny. Jeden z lepszych polskich jakie widzialam.

Do góry