reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kobietki, ale mam dziś dzień do du... sory za wyrażenie ale jakoś dziś ze mnie życie uciekło .jak wstałam to brak tej jedniej godziny jakoś mnie rozstroił potem nie mogłam wstać z łóżka jak już wybrałam się do fryzjera i wróciłam znowwu zaległam w wyrku brzuch trochę boli i spałam resztę dnia teraz się dobudziłam ogólnie lipa jestem bez sił kompletnie mam nadzieje że jutro mi przejdzie bo muszę iść do pracy -a i trzymajcie kciuki bo mam pierwszą wizytę u gin. liczę na usg że zobaczę moją kropkę. Was też bolą brzuszki tz. okolice jajników i też żołądek ?

Kati82 - może to sprawa zmiany ciśnienia, że jesteśmy dziś takie biedne. Ale jutro będzie nowy dzień :)
Trzymam kciuki za wizytę u gin. - będzie dobrze. Mnie brzuch ani żołądek nie bolą. Za to od miesiąca boli mnie gardło :(

reklama
Kati82 - może to sprawa zmiany ciśnienia, że jesteśmy dziś takie biedne. Ale jutro będzie nowy dzień :)
Trzymam kciuki za wizytę u gin. - będzie dobrze. Mnie brzuch ani żołądek nie bolą. Za to od miesiąca boli mnie gardło :(
JA odczucie bólu mam od początku ciąży, ale to jest znośne.. tylko że mdli mnie całymi dniami nie wymiotuje ale mi niedobrze i co chwilkę coś podjadam by to uczucie zagluszyć jak nie zjem lipa :( a dziś to miałam apogeum tych odczuć moze faktycznie cisnienie niskie sama nie wiem- czasem tak myślę żę ciąża to ponoć stan błogosławiony.. ale co to za błogosławieństwo skoro tak źle się czujemy?? mam nadzieje że te nasze dologliwości to stan przejściowy i po 3mc się to zmieni co?
dziś przez to osłabienie i mdłości mam doła . Ale dzięki za wsparcie jutro nowy dzień fakt musi być lepiej :) zdam relacje jutro co powiedziała gin.:happy:

agutek może poszukaj w necie bezpieczne domowe metody na ból gardła może ta sól emska do płukania będzie bezpieczna i delikatna? bo tego nie łykasz tylko płuczesz gardło?

Witajcie dziewczyny!
Oczywiście gratuluję fasoleczek i życzę pięknych 8 miesięcy.

Dołączę do was, mam termin na 30 listopada, chociaż wg. gina nawet ciut wcześniej. Wg. om powinnam mieć termin na 16.11, ale miałam owulację dwa dni przed spodziewaną @.
Chcialam czekac na grudniówki, ale jakos doczekac się nie mogę, poza tym po cichu was podczytywałam od czasu do czasu czekając na @
Ssabrinaa, witaj kochana! Moze razem będzie raźniej :-D

Jestem już mamą dwóch aniołków, byłam sierpniówką 2009, straciłam bliźniaki w 2009 r w 21tc, a ta ciąża jest długo wyczekiwana.
U mnie dopiero 5tydzien, ale mdłości dopisują, zaczyna się nieźle ;-)
Tyle narazie o sobie, wpiszę co nieco w odpowiednim do tego wątku i oczywiście postaram się ogarnąć choć trochę informacji o was. mam nadzieję, że przed nami długie miesiące ciężarówkowego szczęścia i że razem przywitamy nasze malenstwa w listopadzie

Pozdrawiam serdecznie!

Zapomnialam dodac, ze termain mam na 04.11, ale lekarz twierdzi, ze bedzie to pewnie pare tygodni wczesniej, ale jakoze termin mam na listopad zostane z Wami:-)

Co prawda nie jest to reguła, a jednak lekarze przy ciązy bliźniaczej zazwyczaj nastawiaja sie na wczesniejszy poród :tak: Mialam juz kilka przypadkow w rodzinie :sorry2:

A tak w ogóle to śniły mi się okropne rzeczy, płakałam przez sen, powiem tylko, że śniła mi się moja dzidzia i nie było ok - chyba to jakiś podświadomy stres w zw. z pierwszą poniedziałkową wizytą, już nie chcę więcej tak śnić - albo i mogę oby tylko rzeczywistość była inna! A będzie, co nie?:)

pozdrawiam-y;)

Koszmarki sie zdarzaja. Podswiadomosc nie daje nam spokoju. Co prawda na sny nie masz wpływu, ale nie przejmuj sie nimi zupelnie :tak: Mnie tez snily sie rozne glupowty w pierwszej ciazy.

Co do mieszkania, to mnie ominęło meblowanie naszego pierwszego M4 bo mieszkanie jest własnością mojego chłopaka i mieszkał tam już 2 lata przede mną. Czyli pierwsze meblowanie za parę lat, jak zmienimy lokum, bo na 50m2 nie chcemy się gnieździć we trójkę, jak malec podrośnie.
:-)

My mieszkamy na 30m2 w czwórke z moja mama :sorry2: Wierz mi ze to dopiero koszmar. A teraz jak kolejna dzidzia dojdzie to juz sie chyba podusimy tutaj :szok: Marzy mi sie mieszkanie 50m2 :-D kiedys... moze....

dziewczyny czy wy już po cichu myślałyście już o wózkach . bo szczerze powiem to po nauczce ostatniego razu nie mam odwagi . ale z racji iż malec przyjdzie na świat w listopadzie to sama nie wiem jaką opcję wybrać ....

Co do wózka to mnie ten problem odpada, bo mam wózek chicco s3 trio po synku. Byłam z niego bardzo zadowolona, nie jest zniszczony więc go przezornie zostawiliśmy i teraz będzie jak znalazł;-)

Dziewczyny ze Śląska ja też jestem z tych stron a konkretnie z Katowic:tak:

A w ogóle to nie wyspałam się, nie mogłam wczoraj zasnąć, bo myślałam o tej dzisiejszej wizycie-wiem, że to bez sensu, ale to jakoś samo do mnie przychodziło i w rezultacie zasnęłam po 1.00...A teraz ziewam. Dobrze, że mam wolne, więc pokojnie poczekam do 15.00, wtedy mam lekarza...Miłego dzionka dla wszystkich!

Witam sie dziewczyny :-) U mnie pieknie sloneczko dzisiaj swieci :tak: Ja to tak samo zasnac nie moglam,wiercilam sie pol nocy i nie moglam sobie miejsca znalezsc:oo2: a rano oczywiscie problem ze wstawaniem bo bym mogla jeszcze spac i spac :-D
Emy witam Cie moja droga :-)no pewnie ze razem bedzie nam razniej :-D i razem dotrwamy do tego listopada;-) musimy :-D:-D
Milego poranka dziewczyny,tym ktore maja problemy z nudnosciami zycze jak najmniejszych problemow :tak::-)

dziewczyny czy wy już po cichu myślałyście już o wózkach . bo szczerze powiem to po nauczce ostatniego razu nie mam odwagi . ale z racji iż malec przyjdzie na świat w listopadzie to sama nie wiem jaką opcję wybrać ....

duszek ja jak na razie to tylko przegladam i porownuje ceny :tak: ale z tego wzgledu iz mamy termin na listopad to jak dla mnie 3w1 bedzie najlepszym wyborem i zakupem :tak: gondola w zimie bedzie przydatna a samochodem tez sie jezdzi wiec nie bedzie trzeba wszystkiego zabierac tylko stelaz sie zapakuje :tak: ale wybor zawsze nalezy do kazdego z nas :-)
:tak::-)

Wybór wozka naprawde nie jest łatwy, ale mamy na to jeszcze duzo czasu :tak:
Mamy w ciazy kolejnej maja juz doswiadczenie w tej materi i ucza sie na bledach. Ja np popelnilam ogromny blad z wozkiem wielofunkcyjnym jaki mialam -bez pompowanych kolek, ciezki i nieporeczny bez mozliwosci zjechania nim po schodach.
Teraz na pewno kupie wozek z pompowanymi kółkami, i sprawdze jak sie nim zjezdza po schodach. Warto tez wybrac wozek lekki, bo 15kg wozka wierzcie mi ze to jest bardzo ciezki :no:
Dlatego tak jak pisze Ssabrina chyba tez kupie 3w1, abym mogla wpiac i wypiac ze stelaza to co chce :tak: Zeby foteli samochodowy wpiac w stelaz a nie zabierac calego wozka gdzy sie jedzie na wycieczke. No i zeby w mieszkaniu nie zajmowal wiele miejsca a taki ze stelazem moze stac rozlozony ;-)

Zakup wozka uzalezniony jest od miejsca zamieszkania - inny bedzie odpowiedni dla osob mieszkajacych w duzym miescie a inny na wsi, czy za granica.

Zapytaj w aptece albo gina przy najblizszej wizycie.
Ja mam infekcje gardla nawracajace dosc czesto. Moze byc to od gronkowca, drożdzaków, czy zwykłych bakteri. Z tego co pamietam cos bralam na bół gardla w ciazy, tylko nie pamietam teraz co to byl za lek. Płukać tez czyms mozna, ale upewnij sie u specjalisty :tak:
Jesli mialas problemy z gardlem przed ciaza to raczej teraz ten problem bedzie sie kumulowal. Tak to jest w ciazy :baffled:

Witam wszystkich serdecznie.
Dziewczyny ze Slaska, ja w sumie tez stamtad, bo z Siemianowic Sl. :-)niestety od 5 lat w Ire.:-(
Ja dzisiaj ledwo zwleklam sie z lozka, brakuje mi strasznie tej godziny i wogole to bym mogla spac non-stop. :-(Ale dzien zapowiada sie slonecznie wiec mam nadzieje ze jakos wysiedze w pracy i nie zasne przy biurku.;-)

reklama
witam miłe panie , u mnie zaczęła się faza mdłości , od rana rozmawiam z panem klopem . mam jadłowstręt nic mi nie idzie jem bo trzeba , no i kisielek to mój dobry przyjaciel . wracając do wózków to ja mam dylemat , niby kusi mnie 3w1 ale z drugiej strony taka dobra spacerówka na płasko rozkładana też mi świta po głowie . no bo przecież malec urodzony w listopadzie pojeździ w tym wózku do marca ( 5 miesięcy ) . no i już wiosna i spacerówka ..... mam mega dylemat .

Do góry