reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ponko w piwrszej ciazy mialam kilka razy takie mroczki przed oczami i zawroty glowy. Zazwyczaj jadac tramwajem wczenie rano. Moze to cos na ksztalt klaustrofobi? Czy poprostu dusznosc w pomieszczeniu gdzie nie masz zbyt wiele miejsca. Tak czy inaczej trzeba uwazac pod prysznicem i w wannie aby nie wywrocic sie ;-) Ja tylko raz wywrocilam sie w ciazy i to juz zaawansowanej. Potem liczytam godziny oczekujac na ruchy dziecka. To byly najgorsze godziny oczekiwania w moim zyciu :baffled:

ponko i też inne mamy w podobnej sytacji, starajace sie odnalesc przyzwoitego lekarza dla siebie.... Chcialabym przypomniec ze dobrze jest wybrac lekarza prowadzacego nim sie skonczy 12TC. Mowie to glownie z mysla o durnych przepisach prawa, gdzie gdy chcesz sie starac o becikowe czy dodatki socjalne to musisz miec zaswiadczenie od lekarza ze pierwsza wizyte odbylas u niego przez 12TC i ze bylas u niego minimum 3 razy.

A jak chodzi o mieszkania.... Tez mi sie marzy zamiana mieszkania, po pierwsze po to aby bylo wieksze i z balkonem, ktorego teraz nie mamy. Drugi powod to oplaty :no: Czynsz mamy tak wysoki ze az nie moge patrzec na rachunki. Co chwile jakas podwyzka albo doplata do CO czy wody. Dodam ze moi dziadkowie maja dwa razy wieksze mieszkanie niz my a oplaty nizsze :baffled: Gdzie tu ma byc sprawiedliwosc

nimfi - przed 10tc...i chyba juz sie zmienilo. Trzeba miec udokumentowane prowadzenie ciazy od momentu kiedy sie o niej dowiedzialo, dosc regularnie. Tak w szpitalu mnie informowano. No a podobno od przyszlego roku chca zrezygnowac z becikowego. Ale nie wiem tego na 100%

reklama
Hej dziewczyny, pozwolcie, ze do Was dolacze. Jestem w 8t1d ciazy, ale caly czas balam sie do Was dolaczyc, zeby nie zapeszyc. Teraz jednak powoli oswajam sie z mysla, ze beda mama:-), a nawet podwojna, gdyz nosze pod serduszkiem 2 malutki fasolinki. Po wczorajszym USG maja 1,4 i 1,3 cm i serduszka bija bardzo ladnie.

nimfi - przed 10tc...i chyba juz sie zmienilo. Trzeba miec udokumentowane prowadzenie ciazy od momentu kiedy sie o niej dowiedzialo, dosc regularnie. Tak w szpitalu mnie informowano. No a podobno od przyszlego roku chca zrezygnowac z becikowego. Ale nie wiem tego na 100%

Zapewne jeszcze nieraz zmienia ten przepis, ale lepiej dmuchach na zimne i mieć tego gina prowadzacego :)
Pamietam ze musialam sie sporo nalatac po Urzedach po te wszystkie papierki.
Bez wzgledu na to co bedzie od nastepnego roku nas i tak obowiazuja przepisy tegoroczne na szczescie :D

ptencer gratuluje mamie blizniaczkowej :) to juz druga na naszym forum

Zapomnialam dodac, ze termain mam na 04.11, ale lekarz twierdzi, ze bedzie to pewnie pare tygodni wczesniej, ale jakoze termin mam na listopad zostane z Wami:-)

Hej dziewczyny, pozwolcie, ze do Was dolacze. Jestem w 8t1d ciazy, ale caly czas balam sie do Was dolaczyc, zeby nie zapeszyc. Teraz jednak powoli oswajam sie z mysla, ze beda mama:-), a nawet podwojna, gdyz nosze pod serduszkiem 2 malutki fasolinki. Po wczorajszym USG maja 1,4 i 1,3 cm i serduszka bija bardzo ladnie.

Witam i gratuluję aż 2 szczęść ;-) Ja również miałam takie obawy ale później pomyślałam sobie że co ma być to będzie.

Zapomnialam dodac, ze termain mam na 04.11, ale lekarz twierdzi, ze bedzie to pewnie pare tygodni wczesniej, ale jakoze termin mam na listopad zostane z Wami:-)

Ja mam termin na ok 27 listopad (dokładnie dowiem się za parę dni jak już pójdę do normalnego lekarza a nie do konowała) ale z synkiem też miałam termin na 26 listopad a urodziłam 4 grudnia, tak więc pewnie i tym razem tak będzie ;-)

Witam dziewczynki, ja właśnie wróciłam z uczelni (kończę podyplomówkę, 16.04 mam obronę).
U nas zimno, pada śnieg z deszczem, a ja moje drogie od kilku dni mam ochotę na same słodkości! Ostatnio naleśniki z powidłami, nutellą i bananem, dziś racuszki z jabłkami:)
W dalszym ciągu wstręt do mięsa i wszelkich wędlin, na ziemniaki też nie mogę patrzeć, ble;)

Zawsze lubiłam słodycze, ale teraz jadłabym je na okrągło :)SZok!

A tak w ogóle to śniły mi się okropne rzeczy, płakałam przez sen, powiem tylko, że śniła mi się moja dzidzia i nie było ok - chyba to jakiś podświadomy stres w zw. z pierwszą poniedziałkową wizytą, już nie chcę więcej tak śnić - albo i mogę oby tylko rzeczywistość była inna! A będzie, co nie?:)

buziory

PS witam serdecznie nową mamcię i gratuluję :)

pozdrawiam-y;)

Serdeczne gratulacje!

reklama
Mnie znowu boli gardło...chyba oszaleję. Za to dzień miałam bardzo sympatyczny. Mąż zbudził mnie z herbatą z malinami w ręce (próbuję ograniczyć picie kawy :(, którą uwielbiam), synuś oznajmił, że się wszystkim z tatą zajmą i zaprosili mnie na spacer z obiadem. Spacer nie był długi, bo pada u nas deszcz, ale obiad był pyszny. Zgadnijcie co jadłam między innymi. Barszczyk czerwony z krokietem :)

Do góry