reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj dzień zaczęłam nieciekawie, niemal zasłabłam pod prysznicem z głodu! Nie byłam głodna, jak szłam się myć, ale nagle zrobiło mi się ciemno przed oczami i pomyślałam, że albo zwymiotuję, albo się przewrócę, albo jedno i drugie. Na szczęście A. pospieszył z pomocą i jest już o niebo lepiej :tak:
W poniedziałek mam wizytę u lekarza, jestem ciekawa, czy będzie milsza niż ostatnio (postanowiłam dać jej ostatnią szansę, każdy może mieć gorszy dzień), jeśli nadal będzie niezbyt sympatyczna zmieniam lekarza. Potrzebuję osoby, która mi będzie pomagać i mówić, że wszystko jest w porządku, a nie dołować...

Dzisiaj takie miałam skurcze z rana, że aż się przestraszyłam, (ból na dole brzucha i pleców) ale też przeszło i już wszystko jest w normie. Mam nadzieję, że już tak zostanie.

Od środy zapisuję się na basen, bo w końcu przyda mi się trochę ruchu, a kręgosłup ostatnio mnie boli więc wykorzystam chwilę wolnego :)

reklama
Widzę wzajemną motywację :-) sprzątają chyba wszystkie dziewczyny :-)
Ja już trochę ogarnęłam, reszta będzie później, żeby się nie przemęczać i nie zrobić wszystkiego od razu bo potem będę się nudzić ;-)
Teraz jakiś filmik dla relaksu połączony z drugim śniadaniem.

kachutka nie zamartwiaj sie weekend szybciutko zleci nim sie obejzysz to juz bedzie poniedzialek i zobaczysz swoje malenstwo :tak:-)glowa do gory i sie nie przemeczaj :tak:
ponko no to nie zafajnie Ci sie zaczal dzien :sorry2: uwazaj na siebie i nie wykonuj zbyt energicznych czynnosci teraz, do wszystkiego trzeba podchodzic lajtowo i ze spokojem :tak: Oby nie musialas zmieniac lekarza,szukanie nowego i zaczynanie od poczatku chyba jest najgorsze :eek:
Ja tez juz chatke ogolnie ogarnelam :-D na drugie snadanko zjadlam banana,jogurt i wypilam soczek pomaranczowo-cytrynowy ale czuje ze nadal bym cos zjadla i nie mam zadnego pomyslu :eek: pozniej bedzie trzeba zaczac gotowac obiadek :-D

Ostatnia edycja:
a co na obiadek gotujecie?
Mi się marzy barszczyk ale taki prawdziwy z burakami mmmmm.....

Hehe - czytasz w moich myślach... i do tego krokieciki i będę w siódmym niebie!
Dziewczyny muszę się Wam pochwalic... W listopadzie oprócz kruszynki dostanę od losu jeszcze jeden prezent :) 02-11 odbieramy klucze do naszego nowego mieszkania. Szlaje z radości - lalalaa :)

Dziewczyny muszę się Wam pochwalic... W listopadzie oprócz kruszynki dostanę od losu jeszcze jeden prezent :) 02-11 odbieramy klucze do naszego nowego mieszkania. Szlaje z radości - lalalaa :)
No to gratulacje :-D

Iwonka1985 nie wiem jeszcze co dokladnie ale mam wyciagniete miesko mielone ale na co sie zdecyduje to jeszcze nie mam pojecia :tak: bo albo zrobie spaghetti albo poprostu mielone z ziemniaczkami i buraczkami :-D ale musze czekac na mojego A. na co on ma ochote :tak::-)

no to gratulacje. super.

My czekamy na decyzję o kredycie i jak się uda to już za miesiąc będziemy na swoim, więc dokładnie wiem co to za radość. Ja już mam wybrane kolory ścian i jak wszystko będzie wyglądało. Super sprawa takie meblowanie i w ogóle swoje gniazdko :-)

Ssabrinaa ja wybrałabym spagetti, uwielbiam takie rzeczy, makaroniki, mięsko i to wszystko posypane parmezanem mmmm...

Ostatnia edycja:
ponko w piwrszej ciazy mialam kilka razy takie mroczki przed oczami i zawroty glowy. Zazwyczaj jadac tramwajem wczenie rano. Moze to cos na ksztalt klaustrofobi? Czy poprostu dusznosc w pomieszczeniu gdzie nie masz zbyt wiele miejsca. Tak czy inaczej trzeba uwazac pod prysznicem i w wannie aby nie wywrocic sie ;-) Ja tylko raz wywrocilam sie w ciazy i to juz zaawansowanej. Potem liczytam godziny oczekujac na ruchy dziecka. To byly najgorsze godziny oczekiwania w moim zyciu :baffled:

ponko i też inne mamy w podobnej sytacji, starajace sie odnalesc przyzwoitego lekarza dla siebie.... Chcialabym przypomniec ze dobrze jest wybrac lekarza prowadzacego nim sie skonczy 12TC. Mowie to glownie z mysla o durnych przepisach prawa, gdzie gdy chcesz sie starac o becikowe czy dodatki socjalne to musisz miec zaswiadczenie od lekarza ze pierwsza wizyte odbylas u niego przez 12TC i ze bylas u niego minimum 3 razy.

A jak chodzi o mieszkania.... Tez mi sie marzy zamiana mieszkania, po pierwsze po to aby bylo wieksze i z balkonem, ktorego teraz nie mamy. Drugi powod to oplaty :no: Czynsz mamy tak wysoki ze az nie moge patrzec na rachunki. Co chwile jakas podwyzka albo doplata do CO czy wody. Dodam ze moi dziadkowie maja dwa razy wieksze mieszkanie niz my a oplaty nizsze :baffled: Gdzie tu ma byc sprawiedliwosc

reklama
Iwonka widzę nowy suwaczek więc GRATULUJE!:-)

Dziewczyny mój Krzyś urodził się 18 listopada 2010 roku, a pamiętam doskonale jak po raz pierwszy zawitałam na forum BB;-) życzę wam bezproblemowej ciąży i oczywiście szybkiego, bezbolesnego porodu! Czekam z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia Waszych maluszków:-)

Do góry