reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

2mycha1 - zdolnego masz artystę:) fajny obrazek. Mniejszym brzuszkiem się nie przejmuj, jeszcze macie 2 miechy na rośnięcie. Popatrz na to z drugiej strony - ile wygodniej Ci musi być z mniejszą piłeczką. Na pewno jesteś "zwinniejsza" niż inne mamuśki na SR.

reklama
Witajcie Mamuśki!

Mycha
piękne dzieło, nie martw się brzuś jeszcze będzie duży, pociesz się, że dotychczas nie musiałaś nosić przed sobą takiego bębenka.
Kati mam nadzieję, że do pożaru nie doszło ;-) Wiem, że na zachodzie, jeśli chodzi o pielęgnację skóry alergicznej odchodzi się od używania parafiny ciekłej. Mnie to właśnie też zastanowiło i jeśli znajdziesz coś ciekawego, to pisz, ja się narazie z zakupami kosmetycznymi wstrzymam, bo już kociokwiku dostaje, jak czytam opinie nt.Oilatum. Emolium, Oilanu, co tu wybrać???...
Słyszałam, ale nie sprawdzałam, że ponoć Balneum Hermal ma dobry skład oparty na bazie oleju sojowego, jednak nie sprawdzałam tego.
Wiem, może za bardzo kombinuję, ale wielokrotnie słyszałam, że przez pierwszy miesiąc życia lepiej używać jak najmniej chemii, a potem można spróbować "zwykłych" drogeryjnych kosmetyków, np.Nivei.

Miłego dnia Maminki!

Dzień dobry kochane:-)
Ponko nie skacz tak koło tego chłopa!!! Bo się nauczy i będziesz musiała niedługo koło dwóch skakać!! Na pocieszenie Ci powiem że ja sie z moim praktycznie wcale nie widuję a przeważającym tematem naszych rozmów jest remont.
Kati imponujesz mi!! Daj znać na co sie zdecydujesz bo ja mało co rozumiem z tego co piszesz ale chętnie dowiem się na co się zdecydowałaś:tak:
mycha kochana Ty się nie martw malym brzuszkiem!! Ja wczoraj u gina miałam największy brzuch a była dziewczyna z ciażą o miesiąc starszą i się strasznie dziwiła że mam taki wielki basiorek:tak: Tobie jest pewnie wygodniej niż nam z dużymi brzuchami!! A rysunek piękny!!!
Milego dnia laseczki, idę opowiedzieć o wizycie;-)

Ponko też myślę,ze musisz przestać mu nadskakiwać.Z drugiej strony to zrozumiałe,ze troszczysz sie o osobę ,która kochasz i sprawia ci to przyjemność.Moze faktycznie miał wczoraj taki dzień,ze myślami był gdzie indziej,skoro piszesz,ze zwykle wynagradza ci twoje poświecenie.to tez trzeba zrozumieć.Ja jak widzę,ze m nie bardzo docenia to co dla niego robię ,to mu "palcem pokazuję" i mówię np "dobre śniadanko ci zrobiłam?" "zobacz jak się poświęcam,do sklepu chodzę po twoje zakupy i dźwigam ;-)" itd.To wtedy nie ma wyjścia musi jakoś miło skomentowac.Faceci to prości ludzie trzba im jak krowie na rowie pokazać to zauważą ;-)
Mycha skoro z dzidzią jest oki,to nie ma się co martwić rozmiarem brzucha ;-)
Gola głowa do góry!!! chyba faktycznie masz jakies gorsze dni ostatnio,ale myślę,ze to moze tez podświadomie trochę ,bo dociera do ciebie,ze nagle wszystkie się w życiu zmieni.Czasem tak reagujemy.Życze ci z całych sił,abys się w końcu rozchmurzyła ;-) Wszystko się dobrze ułoży.
A i bardzo miłą niespodzianke zrobił ci twój m:tak: Mój by na to nie wpadł:-p

Oj musze nadgonić z robota,bo to być moze ostatni mój dzien w pracy...oby ;-)
wieczorem mam wizytę u gina,trzymajcie kciuki!!!
ciao

Kati82 - wielkie dzięki za informację, jak będziesz miała jakiś ciekawy link to proszę o pamięć.

Angun -nasza pediatra uważa, że jeśli dzieciaczek ma zdrową skórę to prze pierwsze 3 miesiące myć samą wodą, bez żadnych kosmetyków, a zabezpieczać tylko fałdki, pachwinki i pupę. Muszę to przemyśleć.

U nas ładna pogoda, znośnie temperaturowo ;) A jutro pierwszy dzień do przedszkola po wakacjach, już mały podjął temat....musi sobie to psychicznie przetrawić, bo wnioskiem kończącym wczorajszy dzień, było hasło: "mamuś ja się muszę Tobą opiekować, nie mogę zostać z Tobą w domku?" :)

Gola z kredytem dokladnie mialam ten sam problem co ty ale dostalam w alior banku za wysokie miesieczne wplywy na konto i to sami wydzwaniali.
Mycha nie martw sie ja za to mam jak w 9 miesiacu i ;edwo z lozka sie podnosze nie mowiac o tym ze kolana wysiadaja.
Ponko nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Bozia dala mu 2 raczki do dupy nie przyrosniete? to niech sam sobie robi.

Madzia daj znac po wizycie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kati ja również czekam na Twój wybór, dawno dawno temu, pamiętam, że miała w domu kosmetyki bambino bodajże a zaraz potem Johnsona dla dzieci i wszystko było w najlepszym porządku z ich skórą, wiem, że to było lata świetlne temu i teraz to całkiem inaczej wygląda, póki co wiem, że na pewno zaopatrzę się w Sudokrem i Linomag.

mycha fantastyczne dzieło na brzuszku :)) zdolnego masz mężusia :)) powiem Ci, że ja w przeciwieństwie do Ciebie mam na SR największy brzuch i daleko prześcignęłam rozmiarem dziewczyny, które mają termin na wrzesień :))

ponko, Gola facetami nie można się za bardzo przejmować, dopóki nie przekraczają swoim zachowaniem pewnych granic, należy sie nauczyć mieć ich od czasu do czasu w doopie :))) ja jestem ze swoim starym już 13 lat pod jednym dachem i wiem, że raz jest lepiej, raz gorzej, to nieuniknione, dwie różne osoby, różne samopoczucia, różne humory..nie da się tak, żeby zawsze było idealnie, wiem, że nawet jak mnie stary wkurza to w końcu przyjda dni, że będzie fajnie, wręcz idealnie, więc wtedy jak mnie wkurza mówię sobie: mam cię gdzieś buraku...i zajmuje się tym co sprawia mi przyjemność, a na niego nie zwracam uwagi :)))

Agutek ale masz kochanego troskliwego synusia :)) U mnie to inaczej wygląda, bo wczoraj córa zakomunikowała, żebym kasę szykowała na podręczniki (idzie do 2 kl. liceum ) a z najstarszym to wciąż nie wiemy czy zdał mature ,pisał tydzień temu poprawkę z matmy i nie był zachwycony, a wyniki dopiero ok. 15 wrzesnia, więc mam wesoło:crazy:

Madzia daj znac po wizycie

Dam ;-)

Agutek jaki troskliwy:-)
Mój dzisiaj ostatni dzien w żłobku,a jutro do nowego przedszkola.Mam takiego stresa,ze hej,od rana rozwolnienie:baffled:
To chyba prawda,że rodzice bardziej od dzieci przeżywają,bo on chyba nie jest do końca świadomy co go czeka:sorry: ,na lajcie poszedł do żłobka,pewnie sie tam super bawi,a nie zdaje sobie sprawy,ze tych kolegów już więcej nigdy nie zobaczy:-( Mi chyba bardziej szkoda.
Majuska duże dzieci duży prblem-to chyba prawda co?:sorry:

reklama
oki dziewczyny jak coś wyszperam dam :))) znać nie jestem alfa i omegą też mam pierwszy raz do czynienia z pielęgnacją malucha wiec dlatego to tyle trwa ,czytam pytam ... itp jakbym nie pisała parę dni to mam laptopa w naprawie bo wczoraj dymiło mi się z ładowarki szybko odłączyłam ale bateria na chwilę mi tylko starczy - ale się wystraszyłam :O jakaś zwara poszła szybko odłączyłam ją z prądu. JEŚLI chodzi o oliwki ja mam hipp dla siebie oczywiście jedynie czego doczepić się mogę to że perfum ponoć taki który nie jest uważany za alergiczne ta tak ma ona w składzie tylko 2 naturalne olej migdal i ze słonecznika (nie zatykają por choć słonecznikowy jest jednym z tańszych olei - ale za tą cene to też nie można oczekiwać super drogiego składnika bo jak oni zarobią na tym ) i witamina e która jest naturalnym konserwantem i antyutleniaczem pozdrawiam i uciekam muszę oszczędzać energie kompa :)))

Ostatnia edycja:
Do góry