reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzin dobry mamuski!
winki80 jesli chodzi o tą cytynke do glukozy to w niktórch labortoriach panie pozwalaja sobie wycisnac sok z cytryny do tej nieszczesnej glukozy zeby chociaz troche ten smak byl bardziej do zniesienia. Ja nie wduszłam i jakos da sie przezyc tylko najlepiej jdnym duszkiem bo jak sie przerwie to pozniej juz jest niefajnie.
Gola84 ja nieraz tez mam jakis dziwne sny i pozniej faktycznie człowiek taki skolowany chodzi.
Ja zaraz wyskocze sobie na zakupy i skoncze sprzatac miszkanko bo wczoraj zaczełam a wieczorkiem ide na panienski :-)

reklama
ponko zycie pokarze z czego bedziecie musieli zrezygnowac majac dziecko a z czego nie :tak: Wiele par organizuje sobie wyjazdy i wyjscia nawet z maluszkiem. Wszystko sie da zrobic, jak sie chce i ma sie warunki (samochod czy pieniadze na zakup przydatnych i pomocnych gadżetów.).
Choc przyznam ze ja akurat naleze do tych osob, co sie nie chce organizowac tego typu wypadów ;-)
Bo majac chocby nosidlo czy chuste mozna zabrac dziecko wszedzie, nawet w góry. Beda na Kasprowym Wierchu widzialam rodzicow z niemowlaczkami w nosidlach albo w wozkach. A to przyklad ze naprawde wszystko mozna jesli sie bardzo chce :tak:

winki u mnie na glukozie nie mozna bylo dodac soku z cytryny, ale warto zapytac bo kazda pielegniarka ma inne spojrzenie na to :tak:

Czesc!!!
wieki mnie tu nie było, nie wiem nawet czemu :( bedąc w Anglii zaczeło mi brakować na to czasu, a poźniej zapomniałam. Teraz jestem od miesiąca na wakacjach w Polsce...jest pięknie. Czujemy sie dobrze, na 90% będzie córeczka, ale ja jakoś nie dowierzam i jeszcze nic różowego nie kupiłam. Mam nadzieję, że u Was wszystkich ciąże rozwijają sie prawidłowo i że czujecie sie dobrze. Nawet nie podejmę sie próby nadrobienia zaległości :)
pozdrawiam wszystkie Listopadóweczki :*

Winki, witamy po urlopie :)) Ja na glukozie nie mogłam dodać cytryny, więc lepiej się spytać.

A my za 2 dni na urlopik na działkę. I chociaż niby się cieszę to nie wiem do końca co mam o tym wszystkim myśleć. Jednak jedziemy baaardzo dużą grupą (ok 10 osób) z czego część nawet nie wie o mojej ciąży. Nie chcę czuć się jak eksponat, mam nadzieję, że nie będę musiała co chwilę się tłumaczyć... :-(

Miłego dnia dziewczyny, u nas weekend zapowiada się dość paskudnie, ale co tu poradzić, taka nasza letnia pogoda ;)

hej!
ja mogłam dodać cytryne, ale Pani w laboratorium powiedziała ze to nie może być duża ilość, ale skoro niektórym z nas nie pozwolono, to może ma to jakiś wpływ na wyniki??? ja pamiętam w pierwszej ciąży w czasie tego badania nie dałam cytryny i ledwo to wypiłam, dlatego teraz zaopatrzylam sie w ta cytrynę i wypiłam to bez problemu.

Witam brzuchatki :-)
U mnie pogoda pochmurna,duszna i czasem swieci sloneczko i musze sie przyznac ze Ja dopiero co wstalam 11:-p:zawstydzona/y: no ale tak to jest jak moj A. ma urlop to wtedy spimy i lezymy jak dlugo sie tylko da hehe zaraz ide cos zjesc a potem biore sie za jakies pozadeczki w domciu :-D
winki no to super ze u Ciebie wszystko w porzadeczku ;-) Ja z moim ostatnio zaliczylismy sklep dzieciecy ale za to Mothercare oni tez maja super ciuszki no i promocje :tak:
anus0207 witaj po dlugiej przerwie,super ze sie odezwalas no i ze u Ciebie wszystko w porzadeczku,gratuluje po cichutku coreczki,fajnie bo praeczke byscie mieli :-D
asia333 milej zabawy na wieczorku panienskim ;-):-D

Postaram sie jeszcze zagladnac pozniej a jak nie uda sie mi no to milej soboty brzuchatki ;-):-)

Gola a ja znowu jak nigdy do 11 spałam. ja tez miałam dzisiaj dziwne sny, jeden to był taki że o 9.45 miałam mieć cc, było już9.30 i pomału się przygotowywałam na cesarkę, (i w tym momencie zadzwonił mojego budzik do pracy, więc się wybudziłam). a ja do męża nie mogłeś dziś o 15 minut później budzik ustawić to bym zobaczyła już Zosię, zaczął się ze mnie śmiać:-)

Witam u nas pogoda taka sobie, mają być burze :szok:
winki super że mogłaś odwiedzić ten sklep na pewno super ciuszki zakupiłaś pochwal się koniecznie.
Życzę udanego dłuuuugiego weekendu,

reklama
Cześć kobitki :)

Oj już tak nie gadajcie, że glukoza taka bleee... Pewnie nie piłyście jeszcze barytu albo szpitalnego kontrastu - to jest dopiero masakra!

A poza tym co słychać?
Ja mam mega radochę, bo namówiłam mojego na płytki w kuchni z kotami :p Będą sobie wisiały nad piecem. Jestem tak uhahana, że mój mąż stwierdził, że mało mi do szczęścia brakuje - wystarczy parę małych płytek ze wzorkiem :) A co tam :) Trzeba się umieć cieszyć z małych rzeczy.

A jutro - relaks w lesie :) Na grzyby może się wybierzemy (tak, już są pierwsze! Więc kto lubi chodzić po lasach i zbierać, niech już się szykuje).

Pozrzędzę Wam jeszcze trochę i powiem, że czekam na pasy ciążowe i się nie mogę doczekać :)) Wybrałam sobie 2 motywy i jakoś tak humorek lepszy. A dla ciekawych, rzucam linkami:
1. http://img.auctiva.com/imgdata/1/3/4/3/7/4/6/webimg/351411755_o.jpg
2. http://img.auctiva.com/imgdata/1/3/4/3/7/4/6/webimg/362798556_o.jpg

Jeszcze są jakieś inne, ale mnie te najbardziej zachwyciły. Można znaleźć na allegro.

Odpoczywajcie sobie i miejcie dobre humory :) Buziak

Do góry