reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzien dobry dziewczynki.
Przepraszam ze tak mało pisze , ale szczeze mówiąc czytam o waszych problemach zdrowotnych i rodzinnych i mało sie mogę wypowiedzieć. Rodzice kochali mnie i siostrę po równo. Miałam normalne dzicinstwo czyli masa czasu na podwórku. Mój tata niestety zmarł jak miałam 17 lat wiec musialysmy w 3 dać radę. Żadnych majątków ani ziem niezostawil wiec nie było problemu:-). Teraz ja mieszkam w Szwecji, siostra w UK a mama w PL ale i tak mamy świetny codzienny kontakt. Męża mam ok, nie jakiegoś ideala ale dla mnie super. Po skończeniu rzygania w 12 tc nic mi do teraz nie jest. Czuje sie super i nie mogę sie mojego Alexandra doczekać. Mąż mój prawie nie ma kontaktów ze swoją rodzina. Trochę to smutne, ale przez to nie ma żadnych problemów. Kłopotów finansowych nie mamy wiec naprawdę nie mam na co narzekac :-). Przepraszam wiec za brak osobistych kometarzy.

Rockova - ja chciałam znać płeć bo chciałam myśleć konkretnie o synku lub córeczce a nie o tym dziecku. Poza tym najfajniej sie kupuje i ciuchy i sprzęty jak znasz płeć. Ale z drugiej strony ta niespodzianka musi byc super.

Dotarlam do Sweden wczoraj ( razem z mama , mężem i psem) i dzis czeka mnie praca przez 5 godz a potem rozpakowywanie i pranie. No i upchniecie gdzieś baby rzeczy, typu wanienka, fotelik, itd.

W piątek jadę z mama do siostry. Mam nadzieje ze na lotnisku nie doczepia sie do brzucha bo mamę planach w sumie 3 podróże samolotem jeszcze przed porodem. No cóż zobaczymy. Dziś mam wizytę u poloznej. Ale pewnie poza zmierzeniem ciśnienia i zwazeniem mnie pewnie nic wiecej nie zrobi. Oj ta opieka ciężarnych w Szwecji- żenada.
Wydaje mi sie , ze dawno nie bylo nic odJuliett aniAndrzeliki czy ktoś wie co u nich ?
Ok, czas wstawać. Miłego dni kochane.

reklama
Hej ciężaróweczki:)
Pamiętam, że któraś z Was ( ze Śląska) była na USG 3D w Feminie w K-cach (może się mylę, ale nie wiem czy nie onananana), powiedzcie mi czy warto i jaka cena??
Zastanawiam się, miałam iść już wcześniej do przychodni w której pracuje dziewczyna mojego brata, ale lekarka jest na urlopie, a i kiedy jest teraz dobry czas żeby takie USG zrobić?:)
Gosiaku ja byłam, ale nie na 3D, tylko na normalnym. Zamierzam poprosić mojego gina o skierowanie na normalne USG to w III trymestrze i wtedy tam 3D jest taniej (jak się to 3D robi "przy okazji"). Z USG normalnego bylismy bardzo zadowoleni, z tym że nie mam za bardzo porównania bo u mojego gina jest bardzo słabe USG:-( miałam tam 2 USG i robili mi je różni lekarze i byli bardzo sympatyczni a badania trwały ok 10 minut, także wszyyystko pooglądaliśmy sobie:-)

onanana dziękuję , właśnie się tam dodzwoniłam i kobitka z rejestracji mi powiedziała, że koszt takiego USG u nich to 300 zł i trzeba się 2 tygodnie wcześniej zapisać. To dużo. Poszperam w necie może gdzieś jest taniej;-)

Gola USG 3D najlepiej robić ok. 20 tc, bo wody płodowe są najbardziej przejrzyste jeszcze. Później tez się da oczywiście, ale trochę gorzej widać.

winki80- życzę udanej wizyty u siostry. Korzystaj puki możesz :)

U nas dziś pogoda śliczna....ale co z tego...na II piętrze mieszkam i tak nie wyjdę:-(, przynajmniej moje dziecko skorzysta, dziś ciocia nas odwiedzi :)

Miłego dnia brzuchatki :)

Hej dziewczyny, u nas co chwila awaria prądu no i neta razem z tym. A potem jeszcze musiałam sama sobie dać radę z naprawianiem internetu, bo mój cudowny facet-informatyk z resztą, nie odbierał telefonu :p

Wczoraj byliśmy wieczorkiem na plaży. Cały dzień raz lało, raz się rozjaśniało, a wieczorem już padać nie miało, więc mój A. poszedł na trening a ja wzięłam leżaczek, sudoku i 1,5h siedziałam sobie w przyjemnym chłodzie. Bosko! :) Jeszcze była przecudna tęcza, a jak się zbieraliśmy do domu (bo mi było za ciemno na sudoku, hehe) to przepiękne czerwone błyskawice na horyzoncie rozświetlały Bałtyk. W takich momentach cieszę się, że mieszkam nad morzem, nie zamieniłabym tego na nic innego :)

Teraz sprzątam, bo moja mama wpada za godzinkę na kawę i nie chcę jej w bałaganie przyjmować :p

Witajcie dziewczęta!
Ja weekend spędzałam u rodzinki, póki jeszcze są w PL, odjeżdżają za 2 tyg.i będziemy się widzieć dopiero pod koniec września.
Byłam dziś na drobnych zakupach i oczywiście wciągnął mnie lump. Kupiłam kilka ładnych rzeczy,ale już w większych rozmiarach (3-6 mies.) poza tym dostałam paczkę z Allegro.
Może później pochwalę się zdobyczami na odpowiednim wątku.
Mały rozrabiał cały weekend ku uciesze taty i teściowej. Pogoda była o dziwo ładna, trochę przelotnie padało, ale ogólnie ciepło i znośnie jak dla mnie. nawet trochę się poopalałam :-)

2mycha1 super dziekuje dobrze wiedziec mam nadzieje ze po porodzie mi przejdzie ale ja uwielbiam wszelkiego rodzaju masaze,smyrania:-Dwiec moze jak wrocisz do pracy to sie umowimy na jakis masaz i pogaduchy o dzieciaczkach;-)

A ja dopiero wstałam
p.gif

Nie no żeby nie było tak kolorowo to miałam przerwę w spaniu od 6 do 8
wink2.gif
na żłobek i badania. Potem coś chciałam w domu porobić,ale sobie pomyślałam,ze pierwsze co to sie wyśpię
p.gif
Pospałabym dłużej,ale muszę przed 15 obskoczyć praktikera i lidla,bo może w końcu ruszymy z szafą u Maciusia,a w lidku miały być jakies spodnie dresowe 3/4.
Teraz dokończyłam kawę i drożdżówkę z rana i zabrałam się za leczo.Nie mam cebuli,ale nie chce mi się iść do sklepu-za daleko
wink2.gif

(na dole w bloku:-p)
Aleee fajnie tak posiedzieć w domu
yes2.gif

Gola no właśnie teraz jest najlepszy czas na usg 3D,później i te wody moga przeszkadzać i dzidziuś już jest o wiele większy.Nam teraz wyszlo super,nie wiem czy widziałaś fotki,które wstawiłam.I mała sie ładnie pokazała,a czasem właśnie z tym bywa problem ;-)
Ja za 4d (płytka z filmem dvd i płytka ze zdjeciami) zapłaciłam 250 zł u swojego gina,a nawet nie wiem czy cena się różni jak sie idzie do niego nie jako stala pacjentka.

reklama
Gola Madzia ma racje teraz to chyba najlepszy czas bo potem dziecię będzie duże, ja robiłam w 21 t 6d, i lekarz mi mówił że troszku za wcześnie, było Zośkę widać jak dla mnie ok, ale jak pokazał dla porównania inne zdjęcia(z późniejszych tygodni), to o niebo lepiej widać rysy buźki, tez muszę się wybrać jeszcze raz:)

Do góry