reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

HEJ KOCHANE WŁAŚNIE SKOŃCZYŁAM CZYTAĆ zaległe posty nie było mnie trochę bo najpierw padł mi net potem miałam tyle pracy w pracy po 6 do 10 godzin że jak wróciłam do domu to marzyłam o spaniu :)) albo nadrabiałam zaległości domowe , ale w końcu się uporałam tylko buty mam do przebrania. Z misji przed porodowych muszę umeblować pokoik dla małej i zaplanować remont owego pokoju, dokupić rzeczy które mi brakują z wózkiem na czele :)
witm nowe mamy przepraszam że nie piszę personalnie ale jak się wdrożę ponownie to nadrobię to ;)))

reklama
Witamy nowa mamusie!!!!

Co do pieluch wielorazowych to ja juz kilka razy zaczynałam ten temat ja tez jestem najbardziej za tylko sama nie wiem co jeszcze kupic..Tez chetnie posłuchałabym rad odnosnie pieluszek..

Rokova ta decyzja zalezy od Was ja nie wyobrazam sobie zeby nie wiedziec jaka płec jak mam taka mozliwosc rozmawiam z moim synkiem i mnostwo juz rzeczy kupiłam dla chłopaka...ale podziwiam tych ktorzy wytrzymaja ..

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!! Ja nadal sie mecze z reka jutro zaczynam rehabilitacje mam ucisk od kregosłupa czy jakos tak boje sie ze to juz do porodu nie minie...

a po szpitalu wyniki dostanę jutro ale sądzę że jeśli byłoby coś nie tak dali by znać
co do samej wizyty w szpitalu mam mieszane uczucia piłam ową glukozę daj się wypić smak mega słodkiej wody powoli ale dałam rade po 1godz. mi mi pobrać krew ale nie pobrali bo ta'' pipa'' co mi pobierała krew przed glukozą nic nie powiedziała i czekałam, po 2 godz. domyśliłam się że coś nie tak i wtedy pobrali, po moim zapytaniu co z moim pobraniem :szok: a ktg robili mi na sali gdzie babki leżały z małymi dzieciątkami po porodzie szok!!!!! i ja mam tam rodzić? muszę pogadać z położną czy jest opcja na pokój solo czy coś takiego bo nie chcę by ktoś mi właził jak będę zdychać po porodzie niekompletnie ubrana

Witamy nowa mamusie!!!!

Co do pieluch wielorazowych to ja juz kilka razy zaczynałam ten temat ja tez jestem najbardziej za tylko sama nie wiem co jeszcze kupic..Tez chetnie posłuchałabym rad odnosnie pieluszek..

Rokova ta decyzja zalezy od Was ja nie wyobrazam sobie zeby nie wiedziec jaka płec jak mam taka mozliwosc rozmawiam z moim synkiem i mnostwo juz rzeczy kupiłam dla chłopaka...ale podziwiam tych ktorzy wytrzymaja ..

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!! Ja nadal sie mecze z reka jutro zaczynam rehabilitacje mam ucisk od kregosłupa czy jakos tak boje sie ze to juz do porodu nie minie...
agus jak masz ucisk przy kregosł. to możę dobry i wprawny masażysta pomoże, mi też uciska coś w odcinku szyjnym dlatego ręka mi drętwieje po masażach jest lepiej tylko musisz miec kogoś sprawdzonego bo kiepski masażysta może tylko zaszkodzić. Ale jest światło w tunelu dla ciebie :)))))) u mnie sprawy żylakowe nic lepiej tylko jest ich wiecej i nie liczę na poprawę dlatego się już się chyba przyzwyczaiłam jestem mniej wydajna i bardziej się męczę ale pogodziłam się z tym faktem ze pocierpie do listopada teraz mam tydzień luzu od pracy wiec nabieram sił :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agalodz cały dzień się zastanawiałam komu obiecałam się dopytać szwagierki nt. akupunktury, aż Cię zobaczyłam i dostałam olśnienia! Miała akupunkturę podczas porodu, jest to jedna z metod uśmierzania bólu, jak poród w wodzie, miała przy 2 porodach, powiedziała, że tak na prawdę ciężko jest jej powiedzieć, czy na sam ból coś pomogło, na pewno się zrelaksowała. Wiem, że Tobie nie o poród chodziło, tylko teraz, ale niestety tylko tyle się dowiedziałam.

Kati82 faktycznie nie brzmi to najlepiej:szok:, wiadomo, że każdemu zależy na intymności!

Witamy nowa mamusie!!!!

Ja na razie jestem w trakcie szycia - mam namiar uszyć 36 sztuk (zakładając, że dziennie pójdzie 12 pieluch i co dwa dni będę prała, a trzeci dzień na schnięcie). Nie wiem czy tyle starczy, ale rozmawiając z innymi mamami tak uznałyśmy. Do zakupów dodać należy worek na brudne pieluchy i olejek eteryczny :-) Agaludz, a Ty już coś masz?

Sama nie wiem czy w odpowiednim wątku to piszę. Może jednak przydałby się osobny pieluchowy wątek :confused:

Kati kochana dzieki wielkie jutro ide własnie na masaze i cwiczenia okaze sie jaki masazysta:-Dtroche sie juz z tym bolem zaprzyjazniłam a palce u rak dretwieja mi cały czas..no cóz taki nasz los...wszystko zniose dla mojego upragnionego dziecka i mam zamiar napisac dla niego pamietnik przez co ja przechodziłam dla niego:-) A jak Ty sie czujesz jak Twoje zylaki mam nadziele ze lepiej mysle o Tobie codziennie ze tez tak biedulko cierpisz...Sciskam Cie!!!

Cocca dziekuje Ci bardzo mocno za zainteresowanie dzwoniłam pytałam o akupunkture do nas do zwiazku lekarzy i zaden z wykształconych tam lekarzy powiedział ze nie podejmie sie tego w 7 miesiacu poniewz grozi to wywołaniem porodu...i stwierdziałam ze nie bede juz dzwonic bo znajdzie sie jakis pseudo lekarz ktory pewnie za kase zrobi....wytrzymam..

Mim ja własnie nie wiem sama od czego zaczac narazie kupiłam 50 tetry i 3 otulacze a potem zobacze szyc to ja napewno nic nie uszyje(guzika nie umiem dobrze przyszyc:-D)

agalodz masaż na pewno pomoże, gdybym nie była w ciąży to mogłabym Cie pomasować,bo jestem z zawodu masażystką,a w końcu jesteśmy z tego samego miasta to nie byłoby problemu :) na razie niestety mam przestój w masowaniu...
ale jak będziesz potrzebować masażu po porodzie to zapraszam hehe
no i trzymam kciuki za rehabilitację, żeby chociaż trochę pomogła

Kati kochana dzieki wielkie jutro ide własnie na masaze i cwiczenia okaze sie jaki masazysta:-Dtroche sie juz z tym bolem zaprzyjazniłam a palce u rak dretwieja mi cały czas..no cóz taki nasz los...wszystko zniose dla mojego upragnionego dziecka i mam zamiar napisac dla niego pamietnik przez co ja przechodziłam dla niego:-) A jak Ty sie czujesz jak Twoje zylaki mam nadziele ze lepiej mysle o Tobie codziennie ze tez tak biedulko cierpisz...Sciskam Cie!!!

Cocca dziekuje Ci bardzo mocno za zainteresowanie dzwoniłam pytałam o akupunkture do nas do zwiazku lekarzy i zaden z wykształconych tam lekarzy powiedział ze nie podejmie sie tego w 7 miesiacu poniewz grozi to wywołaniem porodu...i stwierdziałam ze nie bede juz dzwonic bo znajdzie sie jakis pseudo lekarz ktory pewnie za kase zrobi....wytrzymam..

Mim ja własnie nie wiem sama od czego zaczac narazie kupiłam 50 tetry i 3 otulacze a potem zobacze szyc to ja napewno nic nie uszyje(guzika nie umiem dobrze przyszyc:-D)
Aguś słoneczko kochana jesteś :* :* ja miałam wyrzuty sumienia że nie miałam czasu ani sił zaglądać co u WAS ale po całym dniu pracy, latania sprzątania miałam dość - ja mam dobre przeczucia co do Ciebie sądzę że się polepszy :)))) masaż to jest to, jeśli dobrze trafisz ,ja po masażu czułam się jak nowa może to nietrwały efekt ale jaka ulga, a jak się śpi :) a u mnie hmmm miałam nadzieję że jak będę w szpitalu na tych badaniach to doktorek ''zajrzy'' mi jeszcze miedzy nogi może z innym lekarzem a tu lipa glukoza krew ktg usg i do domku :( wiec nic wiecej nie wiem - znam pare kobiet które miały tę dolegliwość i męczyły się do porodu potem przeszło im , wiec sądzę że na mojego żylaka ratunku nie ma bo nawet logicznie myśląc co można kobiecie w ciąży na to pomoc - nic nie wytną go nie zablokują ujścia itp wiec będe twarda do listopada najgorzej jest z ranka jak wstaje opuchnięta i po zmianie pozycje te żyły wypełniają się krwią okropny ból, rozchodzę to jest lepiej i po godzinnym staniu chodzeniu znowu boli i tak cały dzień - ale stwierdzam jak Ty kochana trzeba się przyzwyczaić do życia z bólem . Ja oczywiście trzymam kciuki za Twoją terapię niech choć jedna z nas się uwolni od bólu ;) co do rąk mi okropnie drętwieją w nocy się budzę i nie czuję rąk (moja mama też tak ma ) ale od wczoraj to nawet trzymanie tel. mi nie wychodzi (jeszcze trochę to się nie podetrę hi hi) dlatego w środę idę na masaż i znowu na 2 tyg będzie lepiej- mam w planach basen bo może jak się będe ruszać w wodzie to też lepiej będzie dla organizmu i żył moich itp no kochana jeszcze 3 mc mam nadzieję że to wszystkie dolegliwości ciążowe bo już na więcej sił nie mam :)
pozdrawiam Cię i powodzenia ;*

Bryske pisałam o tym znieczuleniu, bo to taki paradoks życiowy. Miałam inne wyobrażenie o porodzie i inne priorytety. Życie to zweryfikowało. Miałam bardzo trudny poród, a znieczulenie bylo cudem mimo iż spowodowało na 3 godziny zatrzymanie akcji porodowej, ale ja odpoczęłam. Naprawdę było bardzo ciężko. Ja mam 158 cm wzrostu. Urodziłam syna 60 cm długiego i z wagą 3820g. Męża nie było w drugiej fazie, bo go wyprosili. Groziło mi wakum. Eh.. szkoda gadać. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

reklama
Hej ciężaróweczki:)
Pamiętam, że któraś z Was ( ze Śląska) była na USG 3D w Feminie w K-cach (może się mylę, ale nie wiem czy nie onananana), powiedzcie mi czy warto i jaka cena??
Zastanawiam się, miałam iść już wcześniej do przychodni w której pracuje dziewczyna mojego brata, ale lekarka jest na urlopie, a i kiedy jest teraz dobry czas żeby takie USG zrobić?:)

Do góry