reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

O Czizas... Ile wy tego naskrobałyście przez ten niecały tydzień... 13 stron do czytania :p Ale to dobrze, przynajmniej nie jest sztywno :)

Winki80 co do zmiany stylu życia - coś w tym jest... Ale co tam - żeby nam później nie wypominali, że my nic nie poświęcamy dla nich, bo oni harują... ;)

A swoją drogą... Mam mały dylemat. W środę wieczorkiem idę na USG. I korci mnie czy zapytać o płeć, czy raczej sobie poczekać do końcówki listopada... Mój mąż nie chce wiedzieć, ale mnie korci jak cholera... A jak było/jest u Was? Lepiej wiedzieć, czy lepiej się domyślać?

reklama
O jejku troche mi zeszło przeczytanie wszystkich postów ale miałam zaległości. Niestety nie miałam czasu zajrzeć na forum, mam nadzieje ze teraz bede miała go duzo więcej bo jestem sobie juz na chorobowym i pewnie tak zostanie juz do konca ciązy, nawet moja doktorka mowiła zebym sobie odpoczęła - a co kiedy jak nie teraz:-) Obiecałam sobie ze chociaz mieszkanie posprzątam powoli tak bardzo konkretnie ale jakos cięzko mi sie za to zabrac:-) musze sie zmobilizować. Narazie na topie u mnie jest organizacja wieczorku panieńskiego dla koleżaki (ma byc w sobote) i tak siedze na necie i szukam inspiracji na jakies zabawy. Ostatnio nawet troche zaszalalam z zakupami kupiłam troche ciuszków dla Małej bo nie miałam nic a z reszta pewnie poczekam tak do wrzesnia/października.
Rockova ja na początku tez myslałam zeby poczekać z info na temat płci ale jakos nie wytrzymałam i jak padło pytanie czy chce znac płeć to powiedziałam oczywiście ze tak:-) chyba bym nie wytrzymała. Wogóle u mnie na początku mial byc synus ale to było mowione tak niepewnie a jak bylam na 3d to okazalo sie ze bedzie córcia i to juz na 100% bo widzielismy na własne oczy:-)

Witajcie :)
przyjmiecie jeszcze jedną mamę do swojego grona ;)
Też mam termin na listopada (dokładnie 14 listopada), prawdopodobnie będzie synek. Mam już dwójkę starszych dzieci - córkę (10 lat) i syna (7 lat). Wszyscy bardzo się cieszymy z powiększenia się naszej rodziny, dzieci nie mogą się już doczekać małego.
Jesteśmy z Krakowa, pozdrawiamy wszystkich serdecznie!

Rokova my też na początku się zastanawialiśmy czy chcemy wiedzieć, ale z czasem nam się to zmieniło i oczywiście zapragnęliśmy widzieć czy Ania czy Franek w wynajął mój brzuch;-) moim zdaniem każda decyzja jest dobra, tylko chyba lepiej jeśli jest podjęta wspólnie, porozmawiaj ze swoim, może da się przekonać!

anetta_p witam "nową" listopadówkę, szczególnie, że z "mojego" rodzinnego miasta ;-)

anetta witaj:-)
asia333 ale Wam zazdroszczę panieńskiego!!! Moje było mega fajne, strasznie miło je wspominam:tak: Moje dziewczynki bardzo się postarały!!

A swoją drogą... Mam mały dylemat. W środę wieczorkiem idę na USG. I korci mnie czy zapytać o płeć, czy raczej sobie poczekać do końcówki listopada... Mój mąż nie chce wiedzieć, ale mnie korci jak cholera... A jak było/jest u Was? Lepiej wiedzieć, czy lepiej się domyślać?

My od samego początku chcieliśmy znać płeć :)

anetta - witam nową mamusię :)

reklama

Rockova ja chciałam wiedzieć od początku;) Choć jakoś tak od początku jak się tylko dowiedziałam, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że będzie córa i faktycznie tak zostało;) w 12 tc mój gin zapytał mnie czy chcę znać płeć, powiedziałam oczywiście że tak;) I jak mówił córka to tak cały czas zostało i na USG połówkowym potwierdził w 100%;) Jeśli mąż nie chce wiedzieć, a Ty chcesz to może po prostu mu nie mów ale najpierw przeprowadź rozmowę z nim, wydaje mi się, że tak będzie najlepiej;)

Witajcie :)
przyjmiecie jeszcze jedną mamę do swojego grona ;)
Też mam termin na listopada (dokładnie 14 listopada), prawdopodobnie będzie synek. Mam już dwójkę starszych dzieci - córkę (10 lat) i syna (7 lat). Wszyscy bardzo się cieszymy z powiększenia się naszej rodziny, dzieci nie mogą się już doczekać małego.
Jesteśmy z Krakowa, pozdrawiamy wszystkich serdecznie!

Anetta_p witamy w naszym gronie;)

Do góry