reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Mycha gratulacje z okazji pipeczki ;-)

Winki mojemu szwagrowi, jeszcze parę lat temu gwizdnęli przednie fotele z samochodu :szok:

u mnie zaczyna się czas remontu, rodzice uciekają spod naszej sypialni, obawiają się, że płacz Franka nad głowami będzie im przeszkadzał, więc czekam mnie trochę bałaganu w domu...

reklama
Mycha jeszcze raz GRATULUJE zdrowej coreczki ;-):-)
winki wspolczuje Ci przezycia z kradzieza,az szkoda slow co to sie dzieje :no:
Ja tez mama jakis kolejny slabszy dzien dzisiaj ale to na pewno jest przez pogode,bo jest strasznie duszno i nie ma czym oddychac i slabo sie przez to czuje i do tego dochodza te spuchniete stopy i moje przeziebienie....ale najwazniejsze ze maly daje o sobie caly czas znac to przynajmniej wiem ze u mojego syneczka wszystko w porzadku,czasem tak szaleje ze az mi sily wracaja czasem :-D

Wpadłam tylko na chwile tak to już jest przy remontach nie ma czasu na nic innego:szok:
winki współczuje kradzieży szkoda słów na takich ludzi :wściekła/y:
Mycha gratuluję córeczki ja też się bardzo ucieszyłam że u nas będzie dziweczynka:-)
Jutro znowu ciężki dzień od rana ach a gdzie tam do końca z tym remontem :szok:

Mycha gratuluję córki.
Winki współczuje. Mojej koleżance ukradli samochód ( starego grata) z pobocza jak się popsół.
Ja wstałam dziś w świetnym humorze. Pogoda super. M w domu, więc naprawde fajnie. Wybieraliśmy się do marketów budowlanych, żeby poogądać płytki do kuchni. Zaglądam do skrzynki na listy i wyciągam rachunek za prąd. Czekałam na niego. Jednak to co zobaczyłam zwaliło mnie z nóg. Do 10 sierpnia mamy do zapłacenia 500 zł. Wściekłam się poprostu. 500 zl za co?? Mamy energooszczędną lodówke, świetlówki a tu taka opłata. Popsuło mi to humor totalnie. Wszytko co zaoszczędziliśmy w zeszłym miesiącu pójdzie na ten głupi rachunek. Niunia doskonale Cię rozumiem. Skąd tu brać tą kase na to wszytko. Dziś dostałam wypłatę i jak co miesiąc przeznaczę ją na opłaty. Zostanie mi ze 200 zł. Przybija mnie to strasznie. Chooć z drugiej strony nie powiinam marudzić, bo my nie mamy żadnych długów, kredytów itp.
A zapomniałam jeszcze dodać, że porównaliśmy poprzednie rachinki i wykorzystaliśmy tyle samo prądu co w poprzednich okresach rozliczeniowych. Rachunek zawiera wyrownanie za pół roku i prognoze na dwa miesiące.

Ostatnia edycja:
Mycha - ja też przyłączam się do gratulacji!Dziś wybieramy się na 3d i zabieramy ze sobą Starszaka (codziennie chce otworzyć pępek i zobaczyć dzidzię :-D). Pewnie w końcu dowiemy się też czy to chłopiec czy dziewczynka (choć chyba wolałabym chłopca...).

Winki - nie miła sytuacja...

Na pomorzu dziś zapowiada się słoneczny dzień i SŁOŃCA Wam życzę - dobrego dnia!

W Warszawie też dziś przecudne słonko. Może się wybierzemy na basen z Olkiem. Ja też Wam życzę miłego dnia, dużo słonka i umiarkowanej temperatury.

angun wiesz Maciek niedawno mi wyszedl juz z Pampersow, ale nadal mam jeszcze taki nawyk gonienia za promocja pieluszek ;-) Wiec sama wiem ze najbardziej oplacalna byla ostatnia promocja z Carefour ta kartonowa paka za 79zl (nie wiem czy aktualna). Wszystko tez zalezy od rozmiaru pieluszek bo tych 1 i 2 jest wiele wiecej niz rozm 3 lub 4 :tak: Wiec cenowo to sie inaczej przedstawia.
Wczoraj sama bylam w Realu i chyba dobra promocja ok 44zl za mniejsza paczke pieluszek i byl tam tez rozmiar dla newborn, wiec jakbym miala cos kupowac teraz to bym moze wziela. Ale przegladajac nowe oferty promocyjne na ten miesiac zauwazylam ze znow Carefour czy Real wyszli z promocjami Papersiakow wiec na sierpien nie powinno ich zabraknac ;-) Tak jak piszesz 0,60gr to bardzo dobra cena.

A teraz zastanawia mnie jeszcze dlaczego ceny Pampersow ida w dół... bo ida w dół w tym miesiacu. Moze byc i tak ze wyjda oni z nowa seria Pampersow i ceny wtedy spadna jeszcze bardziej dla tych standardowych newborn.

A chusteczki 6pak za 25zl to jak sie tylko pojawi to od razu biore 2 opakowania ;) Bo to najlepsza promocja - teraz jest jeszcze w Realu, a raczej wczoraj jeszcze byla.

Widze ze na forum rządza remonty w domach ;) Nas tez to czeka, na razie takie kosmetyczne poproawki tego co sie zepsulo czy oderwalo, ale od wrzesnia licze na przemeblowanie w domu.
My poplyniemy z kasa we wrzesniu wlasnie, bo to i ubezpieczeni auta trzeba, i remont pokoju Macka, i dokupic kilka rzeczy do domu i wyprawki, a wiec... Oszczednosci pojda sobie papa...

A wczoraj bylam w Mbank otworzyc sobie tam konto, a teraz bede zamykac stare konto z innego banku zeby sie tam przesniesc. Czy ktoras z was przenosila swoje konto bankowe do Mbank? Albo innego banku?

Ostatnia edycja:
Ja mam w Alior banku jestem zadowolona mam wszystkie bankomaty w kraju i na świecie za free przelewy za free Nie jak mój Ł w PKO za 0,50 gr za przelew internetowy.... i mam tez w Alior kartę kredytową....bardzo ją lubię ;) ale w tym tyg ją zamykam bo jest obciązeniem przy wyliczaniu zdolności kredytowej a my chcemy starać się o kredyt .... ogólnie polecam

U nas też remont. A dokładnie będzie malowanie w przyszłym tygodniu. Nasza sypialnia na zielono, a pokoik dziecka-dwie ściany żółte i dwie pomarańczowe. Do tego dojdą jeszcze duże naklejki na ścianę, chyba z postaciami z Puchatka ale jeszcze nie zdecydowałam i nie kupiłam, tyle tego na allegro, oraz jakieś dziecięce rolety najlepiej pasujące do naklejek.

reklama
Mim mój tez mówi,ze Maja siedzi w pępku :-),a jak oglądął dzisiaj zdjęcia ze szpitala,kiedy go rodziłam to się pytał czy mi tu pepek otwierali,bo akurat miałam ktg podłączone :-D ech smieszne są te dzieciaki.
A jakie rozczulające! Macius codziennie mnie po brzuszku całuje :-)
Powodzenia na wizycie!
Winki dziady jedne i tyle:wściekła/y:
Ssabrina ja się też tak słabo czuję:-( takze łącze się w bólu.Chociaż mi stopy nie puchną,ale za to od 5.30 na nogach jestem.
Nimfii a mogłabyś mi napisać ile obecnie masz w biuście? zastanawiam się czy brac D czy C,skoro mówisz,ze D luźne,a ja bym juz chciała je nosić,bo w innych już mi się wylewa conieco:sorry2:
Asia no ja właśnie tez wczoraj rachunki popłaciłam-mieszkanie,prąd,żłobek,tv,net i wypłaty prawie nie ma:no: A takie wyrównanie dostaliśmy jakoś na początku roku,ale sie spodziewałam,bo od maja do stycznia płaciłam niecałe 20 zł za prąd -taką prognoze wyliczyli:baffled: teraz płacę ok 100 zł i mam nadzieję,ze nie będe musiała nic dopłacać ,bo to chyba co pół roku robią prognozę,a ja właśnie wczoraj zapłaciłam ostatni blankiecik,więc pewnie nowe przyślą niebawem.Oby bez niedopłaty było.
Za to auto musimy ubezpieczyć i już się boję ile to będzie,a wyboru zbytnio nie mamy,bo przegapilismy termin i już nie da się ubezpieczalni zmienić nawet jakbyśmy taniej znaleźli.Ostatnio to poprzedni własciciel płacił i wybierał ubezpieczyciela.Napewno min 500 zł będzie:dry:
No i jutro 250 zł na usg,ale tego to mi akurat wcale nie szkoda ;-)
Na szczęscie na wakacjach wszystkiego nie wydaliśmy i wczoraj mi jeszcze przyszedł zwrot kasy za wypoczynek dziecka -300 zł ,ale zawsze to coś ;-)Właśnie tyle wydałam wczoraj na materac dla młodego ;-)

Powodzenia w remontach.My narazie przystopowaliśmy,chociaż jest jeszcze trochę niedoróbek,za to musimy szafę u dzieciaków w pokoju zrobić.

Ostatnia edycja:
Do góry