reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Pepsi my w zeszłym roku malowaliśmy sypialnie też zółty z pomarańczowym. Zrobimy tam w tym roku pokój dziecięcy. Też z Kubusiem puchatkiem. Kolorki są super. A sypialnia bedzie zielono liliowa. Farby już wybrane.
Ja mam konto w mBanku. Bardzo zadowolona jestem. Nie mam żadnych problemow z tym bankiem.

reklama
Hej dziewczyny :-)
Widze ze remonty ciag dalszy u was,mysmy remont robili w zeszlym roku,wiec w tym nic nie ruszamy bo nie ma takiej potrzeby a wydatki oj nas tez czekaja i to praktycznie teraz kazdego miesiaca cos innego ehh no ale samochodem sie fajnie jezdzi wiec trzeba oplacaca go :-D mysmy teraz zmieniali ubezpieczyciela wiec jedno z glowy juz mamy a reszta pozniej :tak:
U mnie kolejny duszny i cieply dzien sie zapowiada az mi sie slabo na sama mysl robi bo to ani nigdzie samej wyjsc na miasto bo sie boje czy gdzies po drodze sie nie przewroce a moj w robocie a potem to on juz nie ma sily bo ma teraz jeszcze post miesieczny.
mim powodzenia na wizycie :-D

Cześć Dziewczyny :-)
W temacie remontów, to wczoraj wpadłam na "cudowny" pomysł, że skoro na dole i tak jest remont, to w sypialni też bym chciała trochę poprzestawiać (w sumie trochę ponad rok temu robiliśmy z M. kapitalny remont naszej części mieszkalnej) i niestety mój M. o mały włos nie dostał zawału, muszę go teraz przekonać, że to jest cudowny pomysł :-D

mim rozbroiłaś mnie z tym pępkiem:-) choć ostatnio moja 3-letnia siostrzenica, jak jej tłumaczyłam, co mam w brzuszku, podniosła swoją bluzkę do góry i stwierdziła, że ona nie ma w brzuszku dzidziusia, ale ma takiego kupionego i poleciała po lalkę, dzieci są czasami śmieszne ;-)

Nimfii mój M. w zeszłym roku zmieniał konto z PKO na BPH (teraz mamy wspólne z czego czasami jestem zadowolona, czasami nie, szczególnie, jak chcę coś po kryjomu kupić :-D)

Bryszka w Alior tez mam konto (drugie) ale sluzylo mi tylko do zakupow internetowych ;-) Teraz jak mam konto w Mbank to pewnie tamto mi nie bedzie potrzebne. Pierwsze konto milam wlasnie w PKO i to straszna porażka jak dla mnie :no: Uciekam z tego banku nareszcie :-)

pepsi my mamy wlasnie naklejki z Kubisiem Puchatkiem :-) Maciek ma je nad lóżeczkiem i uwielbia je. Teraz jak podrusł to ponaklejalismy tez inne postacie z jego ulubionych bajek. A przy remoncie dodam jeszcze jakies akcenty z autami :tak:

Madzia pod biustem 74cm a w biuscie 92cm.Teraz nosze biustonosz 70C tylko ze bezszwowy Brubeck, bez usztywnien i juz miseczki sa troszke ciasne na mnie, ale niestety ten producent (od bezszwowych Brubeck) nie produkuje miseczek D wiec na razie stoje przy tym co mam, a blizej jesieni sie przerzuce na te "do karmienia" :tak:
Aha! A w pierwszej ciazy mialam ten "do karmienia" z tej samej firmy w rozmiarze 75C i miseczka tez byla okej :tak: Wydaje mi sie ze miedzy C a D nie ma juz wielkiej roznicy.

anek nie za tanio te bodziaki ;) W hurcie sa jeszcze tansze tak naprawde, a po 3 zl to ja wiele zakupilam nowych bodziakow tylko ze w Realu albo Carefour na promocji. Nieraz zdarzylo sie ze byla to cienka bawelna, a nie raz gruba, normalna. Ja bylam bardzo zadowolona i z tych cienkich bo jako podkoszulek dobra opcja - dziecko sie nie poci ;)

Ostatnia edycja:
Nimfii dzięki :-) ja się dzisiaj pomierzę i zdecyduję które wziąść.
Cocca ja też ostatnio wpadłam na taki cudowny pomysł,aby u dzieci przemalowac na inny kolor,to mój m sie w głowę pukał,bo nie dośc ,ze rok temu malowane,to jeszcze tylke warstw,ze chyba zacznie to wszystko odpadać.Powiedział,ze pomyśli jak chociaż trochę będzie brudno,bo narazie jest jeszcze czyściutko,ale mi się kolor znudził:-p
Anek mi sie wydaje ,ze to nie za tanio,a dolicz przesyłkę i masz cenę standardową.Sprzedawcy to wiedzą i aby się ludziom opłącoało przez allegro kupowac to musza tanio sprzedawać,bo inaczej za 10-15 zł to idziesz i wsklepie na żywo sobie wybierzesz.Ale wydaje mi się ,ze to jednak cienka bawełenka będzie,co nie znaczy,ze zła.Ja np ubierałam Maćkowi czasem białe body z długim rękawem a na to koszulke z krótkim i w tym przypadku to nawet fajnie,ze ta bawełenka cienka była.Teraz dla małej tez takich poszukam,moze nawet z tej aukcji kupię.aa jednak nie,bo to z krótkim:sorry2:

Witajcie mamusie;)

U mnie pogoda śliczna, słoneczko świeci jest cieplutko i jest nawet czym oddychać. Ja niestety nie mam humoru, nawet jeść mi się nie chce. Zasnąć nie mogłam, zasnęłam chyba dopiero koło 1-2 a wstałam o 4.

Co do prognoz to powiem Wam, że my płacimy co miesiąc ok 250zł, a jak przychodzi wyrównanie to mamy 1500zł. Już się boję pomyśleć jakie będzie teraz we wrześniu wyrównanie bo ja nie wiem skąd oni takie ceny biorą, że mamy aż tyle płacić. najgorsze jest to, że oni dają bardzo krótki termin zapłaty czasem nawet max 10 dni (chorzy są)...

Nogi mam spuchnięte jak cholera tzn lewą jak zawsze i dziś mnie coś brzuch boli. Chodzić nie mogę bo ciągle boli i boli. Tak dziwnie mi, jakby tak ciągnął w dół nie wiem sama nawet jak to Wam opisać. Boże może będę miała wcześniaka? Czasem to mnie głupie myśli dopadają...

Anek bodziaki fajne myślę, że się opłaca je wziąć. A czasem to, że tańsze nie znaczy że gorsze;) Bo często potrafią te materiały być lepsze. Ale jakoś mam wątpliwości czy są one oby na pewno nowe bo nigdzie metki nie mają... A często babki kupują z ciuchlandów rzeczy jak nowe, odświeżają i na aukcje wrzucają (znam kilka przykładów osobiście). tzn mi nie przeszkadzają rzeczy z ciuchlandów tylko wiadomo, że trzeba je jeszcze dobrze wyprać nim maleństwo założy.

A tak na marginesie to pierzecie nowe rzeczy, które kupiłyście w proszku dla maluchów? Bo mi siostra wszystkie ciuszki każe uprać nawet nowe ale nie wiem sama co o tym myśleć.

Niuniunia postaraj sie wiecej lezec i rob sobie moze jakies oklady zimne na tej stopie,moje stopy dzisiaj tez juz sa spuchniete ale nie jest az tak strasznie jeszcze.A brzuszek moze tak ciagnac i bolec bo sie pewnie rozciaga no ale jesli bedziesz sie zbytnio zamartwiala tym i bedzie Cie mocno bolec to moze skontaktuj sie z lekarzem.
A co do prania ubranek tych nowych to Ja bede chciala je wyprac jednak kurzu w nich moze byc i tez nie wiadomo ile osob dotykalo takie ubranka w sklepie,chorzy i nie tylko a i beda wtedy miekksze i pachnace po wypraniu :tak:

Niuniunia prać obowiązkowo ! ;-) i poprasować:tak:.Ja przestałam prać nowe rzeczy po 2-3 m-cach,ale zawsze takie nowe ze sklepu jeszcze prasowałam coby powybijać zarazki.
A z tym wcześniejszym porodem to natychmiast wypluj te słowa!!! Skonsultuj się z ginem skoro naprawde tak źle sie czujesz,albo nawet idz jeszcze do innego,aby miec pewność,ze wszystko jest ok.
Nasze dzieci mają byc zdrowe i urodzić się w terminie!!!!
Wiecie co,poczytałam dzisiaj tu na blogu bb o wcześniaku jakoś z 25 tc i broń boże aby którąś z nas to spotkało.I jeszcze ja durna zaczęłam czytać historię jednej aniołkowej mamy i prawie tu w pracy wyłam jak bóbr:-( Bardzo współczuję wszystkim aniołkowym mamom przeżyć i czesto czytam takie wątki,ale dla własnego dobra chyba nie powinnam czytać, przynajmniej w ciązy.

reklama
Niuniunia ja bedę wszystko prać w proszku dla dzieci, a wiekszośc mam nowe. Tylko nie wiem czy koce tez prać. bo pościel też na pewno wypiorę.
Pierzecie dziewczyny koce, rożki itp?

Do góry