reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej mamuśki witam nową koleżanke smerfetke rozgość'' się u nas :)))
niunia -współczucia z powodu choroby ja sądze że nie
ma jak leżenie i sen z domowych metod pij domowej roboty sok z malin (taki w którym pływają malinki naszych babć) z ciepłą herbatką wiem że latem to nic przyjemnego ale malinki działają na wypocenie i też smaruj klatke piersiową amolem jest naturalne na ziołach tylko amol kropelkę
zmieszaj np.tłustym kremem (oliwkowy ziaji ) by nie podraażnił skóry no ponoć te syropy cebulowe pomagają ale na tym się nie znam życze powrotu do zdrowia :))))
ponko- ludzie ale są bezczelni !!!!!!! nie martw się napewno szczury coś im zjedzą za złe traktowanie ciężarnej, jak im wstyd nie było?? to chyba jakieś prostaki - ale swoją
drogą sądzę że winna jest kasjerka powinna grzecznie zwrócić uwagę i zaprosic Was do przodu aż mnie normalnie zatkało jak przeczytałam co pisałaś - ale uważam że w polsce ludzie mają zero poszanowania dla ciężarnych i ogólnie udają że nas nie widzą!!!!! jak byłam w francji najpierw babka skierowała mnie w markecie do kas dla ciężarnych :)))) potem ta wywaliła gościa
z kolejki który był przed nami he he, na targu kobietka pytała czy nie chce usiąść u niej na krzesełku i sobie odpocząć i w sklepie gdzie nie było toalety dla klientów kobieta chciała mi dać kluczyk do jej prywatnego wc!!! :)))) wiec tam bycie w ciąży sama przyjemność naprawde kobiety z brzuszkami traktuje się z dużym szacunkiem i troską !!! czego oczywiście u nas brakuje to jest bardzo smutne :(
tak mi kochane zazdrościłyście zakupów na lumpie... nie było czego dziś lipa niby dostawa ale nawet jednego śpiocha nie kupiłam towar był kiepski :( jest szansa w sobote lub środe w innym zobaczymy jak będe na siłach udam się do jakiegoś outletu za ciuszkami dla córeczki - ale to cieszy hi hi wczoraj dostałam pościel dal małej wiec znowu coś do przodu :)
dziś mialam rozmowę z szefową udalo mi się wynegocjować że jak nie będe miała pracy to będe mogla nie przychodzić wiec też fajnie bo trochę wrzucę na luz . pozdrawiam wszystkich

Ostatnia edycja:
reklama
onanana płec jeszcze nie znana ale w piatek mam USg genetyczne i lekarka obiecala mi że wtedy mi na 100% powie co bede miec juz nie moge sie doczekac piatku :)
Jak równiez tego kiedy bede mogla isc na L4 niestety do konca lipca musze pracowac bo od maja mam placone chorobowe dopiero wiec by ZUs mi wyplacal potem kase musze równe 3 miesiace przepracowac bez zwolnien :( a niestety nie jest latwo bo pracuje jako pokojowa i sa dni gdzie mam do zrobioenia 60łózek i wiekszosc to pietrowe plus latanie po trzech pietrach mycie dwuch kuchni i 8 łazienek i to wszystko jest na mojej glowie niestety nikogo do pomocy mi nie daja :( ale jeszcze trzy tygodnie i bede mogla isc na zwolnienie i odpoczywac w koncu :)

Kati82 obok mnie jest otwarty sklep PEPCO gdzie np body maja po 4,99 i to naprawde dosc fajny material np mozna tez za tę cene kupić półśpiochy, jak tylko poznam plec to od razu ide tam na zakupy bo niestety ubranka sa tylko w typowych kolorach dla chlopca bądź dziewczynki, jeśli okaze sie ze bedzie chlopak musze cala garderobe wymienic bo mam mase rózowych śpiochów po córci, dobrze że chociaz inne rzeczy kupowalam dawniej w neutralnych kolorkach i nie bede musiala nic wymieniac.

Ostatnia edycja:
smerfetko czekamy więc do piątku:tak: Rzeczywiście nie masz łatwo w pracy:-( Ja się fizycznie na narobię wcale, ale za to główkowanie cały dzień (jestem księgową) i teraz zamykanie miesiąca i ja mam dużo księgowania i rozliczania w związku z tym. A poza tym jeszcze inne obowiązki, tu trzeba kasę prowadzić, przelewy wprowadzić powindykowac kontrahentów a normalnie jesteśmy w 3 do tego wszystkiego a teraz ja sama:-( No i nie mam czasu żeby wstać i kości rozprostować a plecy bolą.... Ale od 18 lipca mam zaplanowany urlop no i chyba właśnie pójdę na to L-4 jednak, tym bardziej że dziś uprzedziłam mojego dyra i nie wyglądał na złego, a raczej sam namawiał na L-4 bo urlop mam sobie na potem zostawić:tak: Na L-4 pójdę na 2-3 tygodnie i wracam do pracy:tak:

U mnie dzisiaj leniwy dzien,obiadek ugotowalam i to bylo wszystko co dzisiaj zrobilam:eek: poprostu nie mam na nic dzisiaj ochoty :-D
smerfetka_ee witam Cie milusio :-) No i trzymam kciukasy juz za piatkowa wizyte :-)

smerfetko czekamy więc do piątku:tak: Rzeczywiście nie masz łatwo w pracy:-( Ja się fizycznie na narobię wcale, ale za to główkowanie cały dzień (jestem księgową) i teraz zamykanie miesiąca i ja mam dużo księgowania i rozliczania w związku z tym. A poza tym jeszcze inne obowiązki, tu trzeba kasę prowadzić, przelewy wprowadzić powindykowac kontrahentów a normalnie jesteśmy w 3 do tego wszystkiego a teraz ja sama:-( No i nie mam czasu żeby wstać i kości rozprostować a plecy bolą.... Ale od 18 lipca mam zaplanowany urlop no i chyba właśnie pójdę na to L-4 jednak, tym bardziej że dziś uprzedziłam mojego dyra i nie wyglądał na złego, a raczej sam namawiał na L-4 bo urlop mam sobie na potem zostawić:tak: Na L-4 pójdę na 2-3 tygodnie i wracam do pracy:tak:

To rzeczywiscie tez nie masz latwo księgowos to jednak jeden z trudniejszych zawodow, ja w przyszlosci planuje zalozyc firme ale nie mam pojecia jak sobie poradze z papierkową robotą :( nie mam na ten temat zielonego pojecia

Ale żeście nadrukowali :) fakt ludzie udają, że nas nie widzą czasem żeby tylko nie ustąpić miejsca, wydaje się, że starsi powinni być mądrzejsi i rozumieć, ale nie zawsze tak jest. Raz tylko w ciągu ciąży byłam z moim mężem w sklepie i babka nie zauważyła, że jestem w ciąży, a po chwili patrzy, bo mąż mówi,że powoli zakupy zaniesie, bo żona nie powinna i babeczka odesżła od kasy wzieła w ręce reklamówy i mówi damy radę, nawet kalafiora nie pozwoliła mi wziąść hehe i zaniosła z mężem do auta, a ja czekałam :) i nie żeby młoda, że się podwalała czy co do mojego, bo babka miała ponad 50 :) miła poprostu chociaż dzieci nawet w sumie swoim chyba nie ma.

A teraz jest tak fajnie chłodniutko po tym deszczu i lżej miłego wieczorku ;)

smerfetka to się biedulko narobisz w pracy pocieszę Cie ja ciągle pracuje i nie wiem kiedy wezmę zwolnieie bo dostane połowe tego co zarabiam wiec trochę mi szkoda narazie działam a prace mam fizyczno umysłową (bardziej fizyczną) i są dni że mi ciężko alke co robic trzeba kase zbierać na spiochy :)) w pepko byłam narazie najwięcej ciuszków kupiłam na lumpie niektóre nowe z metakmi jak nie znałam płci to białe żółte błękitne takie uniwersalne
a nie masz przeczucia co do płci? - ja jakoś od początku czułam że córka będzie choć po cichu liczyłam na chłopca :)no i córka po 20 .07 ide na 4D i będę miała pewnosc 1000% narazie wiem po zwłykłym usg niby na 100% :)))

onanana wiesz co decyzja należy do Ciebie, ale 600zł to dla mnie coś. Dlatego majać juz w planie L4 wzięłam najpierw 10 dni urlopu. Po powrocie do praci i tak zostanie mi chyba 16 dni tegorocznego i cały przyszłoroczny, wiec nie jest źle. A Tobie nie zostanie juz urlopu z tego roku?

smerfetka to się biedulko narobisz w pracy pocieszę Cie ja ciągle pracuje i nie wiem kiedy wezmę zwolnieie bo dostane połowe tego co zarabiam wiec trochę mi szkoda narazie działam a prace mam fizyczno umysłową (bardziej fizyczną) i są dni że mi ciężko alke co robic trzeba kase zbierać na spiochy :)) w pepko byłam narazie najwięcej ciuszków kupiłam na lumpie niektóre nowe z metakmi jak nie znałam płci to białe żółte błękitne takie uniwersalne
a nie masz przeczucia co do płci? - ja jakoś od początku czułam że córka będzie choć po cichu liczyłam na chłopca :)no i córka po 20 .07 ide na 4D i będę miała pewnosc 1000% narazie wiem po zwłykłym usg niby na 100% :)))

Ojj to tez nie masz wesolo z praca ja wsumie ile zarabiam tlye mam na umowie wiec powinnam dostac to co na umowie mi widnieje, tyle ze pracuje tam od ponad dwuch lat i wciaz na umowe zlecenie dopiero jak szef sie dowiedzial ze w ciazy jestem to mi placi z mojej pensji dobrowolne chorobowe i dla tego musze trzy rowne miesiace przepracowac.
Co do płci to mnie sie wydaje że chlopak bedzie ale nie chce sie nastawiac i czekam z niecierpliwościa do piątku :) w piarwszej ciazy przeczuwalam ze bedzie dziewczynka i sie udalo :) mam teraz rozbrykaną prawie trzy latkę :) która ma swój charakterek

reklama
onanana wiesz co decyzja należy do Ciebie, ale 600zł to dla mnie coś. Dlatego majać juz w planie L4 wzięłam najpierw 10 dni urlopu. Po powrocie do praci i tak zostanie mi chyba 16 dni tegorocznego i cały przyszłoroczny, wiec nie jest źle. A Tobie nie zostanie juz urlopu z tego roku?
Własnie dlatego mam dylemat... zostało mi 19 dni urlopu, jak wykorzystam to zostanie 9... o trochę mało zważając na fakt, z nie mam nikogo do opieki nad małą i liczy się każdy dzień....

Do góry