reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Moje zdanie jest takie ze ci mało wrazliwi ludzie ktorzy nie rozumieja zmeczenia ciężarnej to po prostu dzieci nie maja. Bo tak sobie mysle ze kobieta ktora raz przez ciąze przeszla to zawsze chetnie przepusci inna ciężarną w kolejce i to bez dogadywania.
Ja tam zawsze chętnie przepuszczałam ciężarne czy mamy z malymi dziećmi, czy tez ustępywalam miejsca. Nawet chetniej robilam to niz w przypadku ludzi starszych, bo ci sie zachowuje nieraz jakby wszystkie rozumy pozjadali :(
Pracując jeszcze w resteuracji tez zawsze jakoś wypatrywalam wzrokiem mlodych mam, aby ulzyć im w zmęczeniu i zaprosić do kasy, zeby nie musiły stac w kolejkach, męczyć siebie i dzieci w ten sposob.

reklama
A mnie sie wydaje ze ludzie patrza i dobrze widza ze kobieta w ciazy ale oni tylko udaja ze nic nie widza zeby czasem nie trzebalo przepuszczac w kolejkach:tak: Jest to chamskie no ale prawdziwe,samo zycie.
A u mnie jest dosc fajnie,sloneczko raz swieci raz sie chowa no i jest tak wsam raz bo nie jest ani za cieplo i tez nie jest za duszno :tak:

Dziewczyny, jak mnie dlugo nie bylo!!! Jutro Was nadrobie!!!! Bo teraz to ide obiad robic a potem jade z malzonkiem do dentysty sprawdzic stan uzebienia......a moze odpuszcze? zobaczymy, na razie nic mnie nie boli;)

ssabrina na pewno ludzie widza ciężarna ;) a czasem mam nawet wrażenie że wrecz sie gapią, jak na dziwne stworzenie :D Jak to mamy pisaly, że teraz otoczenie nas obserwuje z zaciekawieniem .

Ludzie na prawdę mają gdzieś to że należy nam sie pierwszeństwo, ale na prawdę dziwi mnie to, ze tak samo zachowuje sie właśnie kasjerki, panie w banku, przychodni czy innych instytucjach. To do nich należy poprosić nas bez kolejki!

nimfii, ale to nie jest kwestia braku dzieci, bo ja sama dzieci nie miałam, a przepuszczałam dziewczyny w ciąży, korona mi z głowy nie spadła, a Ci którzy widzą i zdają sobie sprawę, to po prostu cwaniaki i buraki, szkoda nerwów na to, ja zazwyczaj staram się chodzić po urzędach, bankach, czy do sklepów w takich porach, kiedy kolejki są mniejsze, bo też robi mi się słabo.

hej dziewczynki dolanczam sie do was :) Mam na imie agata jestem z krakowa i termin mam na 30 listopada :) a po za tym to juz moje drugie dziecko mam jeszcze córeczke prawie 3 letnią :)
Co do prepuszczania to ludzie wogole na cieżarne uwagi nie zwracaja ja jak wracam z pracy w weekend to wszyscy sie gapia na mnie ale nikt miejsca mi nie ustapi choc widac ze ledwo na nogach sie wtedy trzymam no ale cóz oby ich kiedys to samo spotkalo, by nikt im nie pomogł wtedy gdy oni bedą tego potrzebować... Mnie najbardziej irytuje to ze jak wchodze z wózkiem do tramwaju tego wysokiego to gdy naprawde potrzebuje pomocy to nikt sie nie pokwapi i musze sama swoja core wtargiwac a jak nie potrzebuje pomocy to wtedy kazdy sie pcha by pomoc, wiec wtedy grzecznie odmawiam :D

hej kochane:-) U mnie w pracy mega zajob, ale jeszcze do konca tygodnia się pomęczę i idę na wolne. Jeszcze się zastanawiam czy mam brać urlop (szkoda mi "wczasów pod gruszą" bo to prawie 600 zł) czy iść na L-4 ( urlop z kolei się przyda jak mała przyjdzie na świat). Dyr mi dziś radził abym sobie urlop oszczędzała no i mam dylemat...
Majuska ja byłam kiedyś na Liptovie, było super a okolice przepiękne!!!! Zazdroszczę wyjazdu:tak:
Niuniunia kochana leż w wyrku i wygrzewaj się!!! Mama nadzieję że szybko Ci przejdzie to choróbsko!!
Gola bardzo fajnie że impreza udana!! Zazdroszczę że masz jeszcze dziadków. Moja ostatnia babcia umarła dzień przed moją maturą czyli jakieś 6 lat temu:-:)-( Mój mężuś też już nie ma dziadków:-(
Co do przepuszczania ciężarnych to porażka totalna!! Mnie tylko raz młody chłopak przepuścił w biedronce ale nie wiem czy dlatego że miałam tylko jedną rzecz ( co najlepsze, to czteropak piwa, bo kupowałam moim chłopom co mieszkanie remontują hehe) a on cały koszyk czy ze względu na brzuch:sorry2: A tak, to nikt nie zauważa brzuchola:baffled:
Nic kochane, popodczytuję Was trochę i mykam posprzątać kuchnię i zrobić sobie coś do zjedzenia bo oglądam program kulinarny jakiś i mi ślinka leci:-p Miłego wieczoru!!!
Smerfetka witaj wśród nas:-) znasz już pleć swojego maleństwa??

Leżę cały czas w wyrku ale wstałam na troszkę bo ciężko tak ciągle leżeć i nic nie robić...

Co do kolejek to ja Wam powiem, że byłam ostatnio w Carrefourze i poszłam do kasy z pierwszeństwem i mówię do faceta że jestem w ciązy i tu jest kasa pierwszeństwa, a ten udał że nawet nie słyszał i zero reakcji. Jak się wkurzyłam to się wydarłam, że jest chamem i starym dziadem udający że nie widzi co za ludzie, oni doskonale widzą tylko udają że nie widzą... chętnie bym takim w łeb dała...

reklama
Smerfetka witaj wśród nas, ponawiam pytanie, wiesz już czy będzie chłopak czy dziewczynka? Wśród nas są też chyba dziewczyny z Krakowa, jak się nie mylę Nimfii i jakaś nowa koleżanka.
Onanana myślę, że warto oszczędzić urlop na czas z Maleństwem, jak masz możliwość idź na zwolnienie.
Majuśka ja byłam z mężem po ślubie w czeskich Karkonoszach, konkretnie w Spindlerovym Mlynie, polecam hotel Adam, położony w górach, z fajnym basenem, saunami i jacuzzi, bardzo miło wspominam tam pobyt.

Do góry