reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej brzuchatki :-)
Aneczka i pepsi powodzenia na wizytach,trzymam mocno kciukasy &&&&&&&&&& i czekamy na wiesci po :-D
Niuniunia wspolczuje Ci chorobska,lez i odpoczywaj i szybko wracaj do zdrowia.
U mnie dzisiaj tez zapowiada sie sliczna pogoda,sloneczko swieci i jest cieplutko od samego rana :-) Zmykam na sniadanie ;-)

reklama
Mam uczelnię ok. 40 minut od domu więc ciężko by było co chwilę dojeżdżać, jeśli mały będzie dużo jadł. Chyba laktator na uczelnię to najlepsze wyjście. W domu ściągnę ile mogę, a potem w ciągu dnia też... ehh, będzie z tym zamieszania na początku. Najbardziej boję się, że mały będzie się stresował, że mamy nie ma. Znika mama, znika cycuś od razu i poczucie bezpieczeństwa spada do minimum

Nie martw sie na zapas ;-) Jak dobrze pamietam wybierasz sie na studia zaoczne a wiec tą strate dzidzia odczuje tylko raz na jakis czas. Pozatym sporz na plusy - niemowlak bedzie od razu przezwyczajony ze musi zostac pod opieka taty, a to bardzo ważne. U nas nie bylo tego typu opcji i teraz Maciek jest przezwyczajony tylko do mamy -mama ma karmic, mama ma usypiac, na każde nieszczescie najlepsza jes mama :tak: No i szczerze mowiac to zaluje ze czesci obowiazkow nie przejol mąz gdy bylo to mozliwe, bo teraz to az strach bedzie myslec jak sobie chlopaki poradza gdy pojde rodzic do szpitala :no:

niuniunia wracaj do zdrowia jak szybko sie da :tak: Wiem jak to ciezko jest chorowac gdy jeszcze nie mozna sie podleczyc czyms silniejszym. A powiem ci ze ja po weekendzie ozdrowialam. Od czasu ciazy stosuje na przeziembienie jeden ze starych sposobow -pije herbate z cytryna i miodem i powiem ci ze rewelacyjnie rozgrzewa i daje uczucie napotne. Czuje sie po tym duzo lepiej, wiec tez mozesz sprobowac :tak: No chyba ze lubisz cos z cebuli czy czosnku - ponoc tez skuteczne.

Aneczka, pepsi powodzenia na wizytkach!!!

Niuniunia dużo zdrówka zyczę, oby szybko przeszło!

angie ja też dzis w nocy nie mogłam spać, bo było strasznie duszno i goraco:baffled:

Aneczka i pepsi udanych wizyt życzę:-)
Gola super że impreza się udała i babcia zadowolona i mile zaskoczona :tak:
niuniunia życzę szybkiego powrotu do zdrowia, wyleż się choroba powinna przejść;-)
Kati82 też wybieram się na łowy do lumpka ale jutro dopiero nie mogę się doczekać myślę że uda mi się coś ekstra wyszukać u nas jutro 50%obniżki w piątek był nowy towar:-)

u nas słonecznie ale strasznie wiatr wieje wywiesiłam pranie na podwórko myślę że mi go wiatr nie zwije.:-)

Niuniunia, wracaj do zdrowia jak najszybciej!!! :))))

Nimfii, ja w ogóle staram się patrzeć na wszystko z perspektywy zalet, a nie wad. Tak więc każda sytuacja ma swoje plusy, a ja czuję, że sobie jakoś poradzimy, tylko organizacja jest potrzebna ;)

Ja dzisiaj wstałam dość szybko, ale trochę rozleniwiona jestem i nie mam nawet ochoty przy kompie siedzieć. Jutro się widzę z koleżanką, która nic o ciąży nie wie i ciekawe, jak zareaguje na mój pokaźny już dość brzucho :p

Życzę powodzenia wizytującym dzisiaj, mam nadzieję, że będą same dobre wieści :)

ponko zapewne listopad bedzie stał na głowie jesli chodzi o organizacje :-p bo wiem ze mamie po porodzie nic sie nie chce robic poza siedzeniem w domu z maluszkiem, ale na pewno dacie rade :tak: Najwazniejsze abys czula sie spelniona zarowno pod wzgledem macierzynstwa jak i studiow. Jesli bedzie ci dobrze z tym tak jak jest, to poradzicie sobie ze wszystkim bez problemu.

A ja dzis spotkalam sie przypadkiem z kolezanka ktora mnie nie widziala od dawna i przyznala ze nawet nie zauwazyla ze jestem w ciazy :-D Hehe to jednak jeszcze nie mam słoniowych rozmiarów ;-) Dopiero jak jej powiedzialam ze Maciek bedzie mial brata to zrozumiala o co chodzi :-p

Witajcie dziewczynki!
Problem z internetem chwilowo zażegnany, trzeb będzie jednak zmienić operatora.
U nas w tej chwili pompa, nie zapowiada się na szybki koniec, dobrze że zdążyłam zrobić zakupy, teraz tylko upichcić obiadek i chyba po południu zdrzemnę się trochę.
Niuniunia wygrzej się dobrze w łóżku i szybko pozbądź tego paskudztwa!!

Hey dziewczyny u nas też duchota, co jakiś czas pada deszcze, a ja dziś w mieście u mamy okna w domu otwarte i zastanawiam się, czy w domu powodzi nie mam ...:/

Byłam w banku ludzie wogóle nie patrzą, czy jest się w ciąży zero reakcji pomimo mojego wielkiego brzucha, a w szczególności te stre zgredy mają to gdzieś. Jestem wykończona stałam tam z 30 min i jeszcze tak duszno.

Andrzelika, uważaj w takich miejscach, ja to automatycznie mam czarno przed oczami, słabo mi się robi i muszę gdzieś usiąść bo się przewrócę zaraz. No, ale prawda, ludzie nie patrzą.
Byłam w IKEA tydzień temu, podchodzę to ludzi którzy są przede mną, i mówię, że to kasa pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, a oni tak się na mnie patrzą i "no i co z tego?". Brzuch mi już widać, więc niech nikt mi nie wmawia, że nie należy mi się pierwszeństwo w takim wypadku. A potem dodali jeszcze, że mąż może postać a ja sobie usiąść, to myślałam, że zaraz komuś odwinę :wściekła/y: Zero wrażliwości... ;/

reklama
z tego co piszecie o pogodzie to co region to inna pogoda u nas wiatr nie ustał wieje i wieje byłam w sklepie na spacerku to jak wróciłam to każdy włos w inną stronę :wściekła/y:

andrzelika1989 współczuję stania w takiej duchocie ludzie to są naprawdę bez rozumu ale dziwi mnie też to że te panie w okienkach nie reagują powinny moim zdaniem jak widzą ciężarną obsłużyć poza kolejką ;-)

Do góry