reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześć dziewczyny,
ja po śniadaniu, choć niewielkim. Rzadko kiedy miewam apetyt, jem bo wiem, że muszę :( .
Co do planów na wakacje to nie mamy nic szczególnego. Pewnie wyskoczymy nad nasze morze (albo mazury) i do przyjaciółki na śląsk. Byle pogoda i samopoczucie dopisywały.
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

reklama
a w lubuskim znów duchota, popadało jakby ksiądz kropidłem pokropił, hehehh
aż nic się nie chce robić, dobrze że wieczorkiem troszku chłodniej to można na spacerek się wybrać, a tam to się czuje jak atrakcja turystyczna, co drugi człowiek się na mnie tj. na brzusio patrzy, nie wiem czy mnie podziwia czy zazdrości, zaczyna mnie to trochę irytować. Wy też tak macie, że czujecie te spojrzenia ludzi? ja czasami to już nie wiem czy brudna może gdzieś nie jestem itp.
ale są i plusy ciąży, np. ostatnio przy kupnie truskaweczek, Pan mi specjalnie inną kobiałkę wyciągnął z takimi pięknymi truskaweczkami:)

Cześć dziewczyny. Mam zaległości, trochę mnie nie było. Byłam drugi raz w szpitalu na tydzień przez uporczywe wymioty. Czuję się teraz w kratkę.
Wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że będziemy mieli SYNKA!!! Co prawda marzyłam o córeczce, ale cieszę się, że Kruszynka jest zdrowa i duża. Teraz myślę i myślę o swoim synku, jaki będzie itp. :) Będzie miał na imię NATAN.

Czesc dziewczyny, a u mnie pogoda barowa, pochmurno, co chwile leje i tylko 10 stopni, juz naprawde mam dosyc tego kraju. Wlasnie dzis zarezerwolam nasze wakacje, tydzien w Chamonix od 22 czerwca, juz nie moge sie doczekac. Mam nadzieje ze pogoda bedzie tam troche lepsza niz tutaj.

Alma26 ale Ci zazdroszcze Zakopanego, ja uwielbiam nasze Tatry, ale latem taniej mi leciec gdzies indziej niz do Polski, "tanie" linie lotnicze po prostu wariuja w wakacje.

Sara gratuluje zdrowego syna. Mam nadzieje ze samopoczucie bedziesz juz miala lepsze.

Sara wreszcie jesteś ;)
Super że z maluszkiem wszystko oki...
Ja jeszcze nie wiem co bedzie czuję że syn a liczymy na córcię za dwa tygodnie mamy usg to mam nadzieje że się ujawni
Kupiłam juz sporo kaftaników bodziaków w neutralnych kolorach
Jeśli zaś o ruchy chodzi to czuję i to jak!!!!! mój mały skrzat wierci się okropnie najczęściej jak leżę ale podczas jazdy autem dłuższej niż pół godzinki też zaczyna szaleć ;0
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki

Ja w przerwie sprzątania (schną mi podłogi) wpadam i jakie miłe wieści Sara gratuluję kochana synusia :) Imię też ładne wybraliście, jeśli za 2 tygodnie się okaże, że też będę mieć synka to do Jasia, Igorka doszedł jeszcze niedawno Mikołaj ;-)
Aneczka sytuacja z tymi truskawkami naprawdę miła:) Wczoraj w Cocodrillo kupiłam śpioszki takie na 56 przecenione na 14 zł i pani sprzedawczyni pyta czy chłopczyk czy dziewczynka, mówię jej , że za 2 tygodnie się dowiem, w ciężkim szoku była, że to 18 tydzień, pogadałyśmy sobie , jej siostra jest w 6 mc-u rodzi w październiku, przy okazji dała mi kartę rabatową na 5% zniżki - w Mysłowicach otworzyli nowy sklep "Świat Dziecka", ul. Bytomska 12. Ma tam być wszystko, różne akcesoria, wózki, ciuszki, no a przy zakupie wózka te 5% zawsze coś :-)
Dziewczyny zjadłabym takiego loda włoskiego dużego, kręconego , żeby był obowiązkowo śmietankowo - czekoladowy, z przewagą czekoladowego smaku :-D

Sara_R moje GRATULACJE zdrowego syneczka :-D
A u mnie juz zaczyna sie rozpogadzac,sloneczko wyszlo i chmury znikly wiec zapowiada sie cieplejszy dzien niz wczoraj i pewnie duchota wieczorem,ehhh kolejna noc bedzie nieprzespana.
Bryszka Ja takze jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka,Ja bym chciala coreczke a mam dosc silne przeczucie ze bedzie synek a moj A. chce synka ale jak przyjdzie co do czego i jak gada do brzuszka to zwraca sie jak do dziewczynki,i sam mowi ze nie wie dlaczego,zobaczymy juz niedlugo jak nie w czerwcu to w listopadzie :-D

Wiadomosc do wszystkich dziewczyn,z tego wzgledu ze sporo dziewczyn sie pyta o wątek zamknięty to napisalam dzisiaj wiadomosc z prosba do adminki o zalozenie nam watku zamknietego,teraz czekam na jej odpowiedz i jej decyzje.Wiec zastanowcie sie teraz na jakich zasadach chcialybyscie zeby taki watek zamkniety funkcjonowal itd ;-):-)

Jestem zdziwiona, że ostatnio same chłopki się rodzą. Mało księżniczek.
Gola84 masz imiona dla chłopczyków, tzn. że stawiasz na chłopaka?
Ja marzyłam o dziewczynce, ale bardzo mocno czułam, że to będzie chłopak. Sprawdzałam wszystkie wyliczenia na necie, kalendarze chińskie i ZNAK W OKU ;) wszystko padało na chłopaka! Wczoraj już nie było wątpliwości.

Sara, gratulacje! Kolejny chłopaczek się pojawił :)

Sabrina, mnie zależy na tym, żeby w wątku zamkniętym zdjęcia nie wyciekały nigdzie, mogłybyśmy wtedy bez oporów wstawiać coś i się nie martwić, że ktoś to inny zobaczy.

reklama
Jestem zdziwiona, że ostatnio same chłopki się rodzą. Mało księżniczek.
Gola84 masz imiona dla chłopczyków, tzn. że stawiasz na chłopaka?
Ja marzyłam o dziewczynce, ale bardzo mocno czułam, że to będzie chłopak. Sprawdzałam wszystkie wyliczenia na necie, kalendarze chińskie i ZNAK W OKU ;) wszystko padało na chłopaka! Wczoraj już nie było wątpliwości.

Witaj Sara:-) Od początku ciąży miałam przeczucie, że będzie synuś, ale ostatnio mam mieszane uczucia, może być i dziewczynka:) Płeć nie ma dla mnie znaczenia, choć wszyscy też przepowiadają mi chłopaczka. A tak jakoś napisałam o kolejnym imieniu dla chłopca, bo od początku były tylko dwie opcje, dla dziewczynki mam chyba z 7 imion ;-) Dowiem się 20.06 kto u mnie w brzuchu mieszka;)
PS z chińskiego kalendarza wychodzi mi niby córa, zobaczymy:)

Do góry