reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

"trzaskanie" się odbyło... było głośno, dużo sprzątania i sporo ludzi... :-p

Gratuluję udanego trzaskania i dobrej zabawy :) Ech, że też ślub i wesele jest tylko raz :)

My byliśmy na weekend w Ustroniu i poszliśmy z Małym do Leśnego Parku Niespodzianek-super sprawa, zwierzaki są na wyciągnięcie ręki, można je karmić i oglądać z bliska. Synek był zachwycony. Polecam wszystkim...Pogoda taka wakacyjna, że już bym chciała gdzieś wybyć. Planujemy jechać nad nasze morze, bo ja mam straszne, nieuzasadnione obawy przed lotem samolotem w ciąży...Ale z drugiej strony znowu boję się, że u nas nie będzie ładnej pogody...No i już sama nie wiem. Mąż powiedział, że muszę podjąć decyzję, bo on mnie nie będzie zmuszał do latania skoro boję się o dzidzię, lekarz też nie widzi przeciwskazań...Napiszcie proszę, czy któraś z Was będzie leciała w tym roku na wakacje samolotem?

Super weekend, ja też bym chciała się gdzieś wyrwać, uwielbiam rodzinne wypady. A pod Ustroniem również się podpisuję, my też byliśmy i jest naprawdę super.

Kiedy wyjeżdżałam nad morze lekarz powiedział mi, że pociąg i samolot to jedne z lepszych opcji na podróżowanie, dużo lepsza niż autokar czy samochód. Jeśli Twój gin nie ma nic przeciwko, to może nie ma się o co martwić.

reklama
nimfii Mój synek jak był w wieku Twojego to też był średnio zainteresowany zwierzakami...W zoo bardziej go interesowały lody i balony;-) Dopiero jak miał ok 4 latka to zaczął interesować się tym co można fajnego pooglądać. Ten leśny park polecam, bo jest to fajny ok 1,5 godzinny spacer wśród lasu, gdzie zwierzaki chodzą sobie swobodnie, poza tym jest tam też plac zabaw:-) Natomiast lepiej nie brać wózka, bo idzie się po leśnych ścieżkach z kamykami, korzeniami itp.

angie80 U mnie to by był bardzo krótki lot, bo tylko 1,5 h (Bułgaria)...Coraz bardziej skłaniam się ku tej opcji, bo wyczytałam że lepiej lecieć te 2-3 h niż jechać 10 h samochodem (a tyle mniej więcej pojedziemy nad morze). Poza tym nie mam ochoty spędzić wakacji pod parasolem a z polskim morzem różnie bywa jeżeli chodzi o pogodę...

Kachutka ja uwazam ze lot do Bulgarii na pewno bedzie dla Ciebie wygodniejszy niz 10h w samochodzie, sama musialam spedzic kilka godzin w aucie na poczatku ciazy, w ciagu dwoch dni przejechalismy ponad 1000 km z czego czesc sama bylam kierowca i pamietam jaka bylam zmeczona po tym a samolot raz dwa, nawet nie wiesz kiedy a juz bedziesz ladowac. A jak wszyscy wiemy polskie drogi do najlepszych nie naleza i tez Cie wytrzesie zanim przejedziesz cala Polske. Ale oczywiscie musi to byc Twoja decyzja bo jak masz sie stresowac to faktycznie nie wiem ktora opcja lepsza.

a my w tym roku odpuszczamy zagraniczne wycieczki:) Ja sie jakos dziwnie obawiam leciec samolotem np do tescia do anglii no i chce byc spokojna:) bedziemy na pewno jechac do nas nad morze:) czytalam dlugoterminowe prognozy i sa dobre;) aczkolwiek roznie z tym bywa;)

Ostatnio na noc pojechalismy do wladyslawowa:) bylo 18stopni, wiaterek nad morzem bardzo przyjemny i jod:)

W ogole nawet jak pada lubie polskie morze za zapach i powietrze:)

Chcemy teraz w Boze cialo pojechac i zabrac moich rodzicow:) ja podejrzewam ze w lipcu i sierpniu juz mi sie nie bedzie za bardzo chcialo kulac gdziekolwiek :) moze jeszcze nam sie to morze uda:) poza tym moj maz zmienil stanowisko i stwierdzilismy ze to nawet lepiej zeby on nie bral teraz urlopu jakiegos dlugiego bo ja bym chciala zeby wzial urlop jak sie dziecko urodzi i byl ze mna te dwa tygodnie po porodzie w domku:)

Jestem po wizycie. Bardziej szczegółowo opisze w wątku o wizytach.Piszę tak późno bo byłam jeszcze na zakupach i zrobiłam sobie krótką drzemke bo byłam bardzoo zmęczona. Tutaj się pochwale,że na 100% będzie DZIEWCZYNKA :-) Jestem zaskoczona bo myślałam ,że chłopiec. M od początku mówił ,że dziewczynka. Cieszę się będe miała parke :-D

Pisząc do Was w między czasie musiałam M kleszcza wyciągnąć ,wszedzie te robactwa

Witam dziewczeta po weekendowo. Wlasnie wrocilam z romantic mini wakacji w Rzymie i zyje. Kachutek jestem przykaldem ,ze da sie przezyc samolot w ciazy. Ze szwecji do Rzymu wcale nie jest tak blisko bo leci sie 2,5 h. Ja nie poczulam zadnej roznicy w locie -przed i -w czasie ciazy. Rzym piekny ,wielki ,koszmarnie upalny i peny tysiecy urystow. Dluzej niez 4 dni nie dalabym rady. ale bylo fantastycznie. Nie maialm ze soba detektora ,wiec jak wrocilam godzine temu to pierwsza rzecz jaka sprawdzilam . Serduszko bije wspaniale :-)
Kachutek - ja w piatek znowu lece . Tym razem do finlandii ( 2h) i wracam w niedziele ,a w poniedzialek lece do Poznania(1h). 9 lipca lecimy na Rodos ( pewnie jakies 3h) Wiec widzisz ,sie nie boje i kozystam poki nie bede musiala wozka i tysiecy innych bambetli targas ze soba.

Ewa87 Gratuluje dziewczynki. Oj tez bym to chciala uslyszec za tydzien od lekarza.

Ponko powodzenia w ostatnich 5 dniach i nie przemeczaj sie kochana za bardzo.

Poczytam was dokladnie wpieczorem teraz uciekam ogrod podlac ,bo mu sie biednemu przyschlo konkretnie przez weekend.

Jestem po wizycie. Bardziej szczegółowo opisze w wątku o wizytach.Piszę tak późno bo byłam jeszcze na zakupach i zrobiłam sobie krótką drzemke bo byłam bardzoo zmęczona. Tutaj się pochwale,że na 100% będzie DZIEWCZYNKA :-) Jestem zaskoczona bo myślałam ,że chłopiec. M od początku mówił ,że dziewczynka. Cieszę się będe miała parke :-D

Pisząc do Was w między czasie musiałam M kleszcza wyciągnąć ,wszedzie te robactwa
Ewa gratuacje!! Super mieć parkę:tak:

Ewa87 moje gratulacje :-D teraz dziewczynek zaczyna przybywac :-D Super jeszcze raz gratuluje ;-)
A Ja w tym roku to raczej sie nigdzie nie wybieram,ale nie zaluje jakos nie mialabym ochoty nigdzie jechac.

reklama
Witam mamusie!!
Ciekawa jestem czy ktoras z Was chodzi albo bedzie chodzic do szkoły rodzenia?Ja zaczynam w piatek i nie moge sie doczekac:)
Gratuluje dziewczynek:)
Zycze miłego wieczoru.

Do góry