reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

u mnie też się pojawia problem ze spaniem, uwielbiam na brzuchu ale z wiadomych przyczyn odpada.na wznak nie umiem bo mnie od razu kręgosłup boli, ostatnio jak mi się tak na godzinke przysnęło to myślałam że się do łóżka przykleiłam, zostaje na boki, a i z tym jest problem, bo na lewym mało co śpie, bo mnie nie wygodnie, bo wydaje mi się że dzidzia jest bardziej tam usytuowana i taki jakiś ucisk czuje, a ileż to można spać na jednym boku,ehh ale dla maleństwa wszystko:)

reklama
Ja już jak leżę na boku podkładam pod noge poduchę, lepiej tak się leży, na plecach wytrzymuję tylko chwile, niewygodnie i zaraz kręgosłup sie odzywa

Mnie od jakiś 2 tyg.przestał boleć kręgosłup (odpukać!) a bolał non stop od ok.7 tyg. Może ustabilizował się poziom hormonów. Ale nie cieszę się za bardzo bo wiem, że im dalej w las, tym z kręgosłupem nie będzie lepiej.. Trzeba dżwigać ten słodki ciężar ;-)
Planuję od jakiego czasu kupić tą dużą poduchę-rogal do spania, później może przyda się do karmienia. Narazie widziałam fajne z firmy Motherhood (chyba?), ale są dość drogie- 140 zl. Macie coś upatrzonego?

Ja nigdy nie potrafiłam spać na plecach czy na brzuchu. Śpię tylko na bokach i jest ok ;-). Ostatnio kupiłam sobie dużą piłkę (niestety z kolcami bo bez nie było) bo znajoma fizjoterapeutka poleciła mi kilka ćwiczeń na mięśnie miednicy, znalazłam jeszcze trochę na youtube tylko jakoś ciężko zmobilizować mi się do ćw ale próbuję ;-)

Też mam problemy z drogami moczowymi, bakterie w moczu znowu na ostatnich badaniach mi wyszły, a w pierwszej ciąży miałam zapalenie nerek i gorączkę 40 stopni, ból był okropny, chyba gorszy niz przy porodzie, mocny i ciągły, myślałam, że oszaleję, trafiłam wtedy do szpitala na parę dni i mnie postawili na nogi

Czy to zapalenie nerek mialo cos wspolengo z kamieniami w nerkach badz kolka nerkowa?
Ja sie tego wlasnie boje ze mi przyjdzie lezec w szpitalu jak sie ta infekcja rozwinie :-( W pierwszej ciazy jakos sie tym nie przejmowalam, tak czulam ze bedzie ok. A teraz mam tym wieksze obawy ze nie chce zostawiać maćka samego w domu np z tata czy babcia -dla niego to jest duzy stres. ech i dla mnie tez.

ponko ja tez mam infekcje drożdzakowe wspolnie z bakteriami w moczu i ciagle cos po dordze mi sie znajduje. Miesiac temu juz leczylam sie nystatyna i caly czas biore tabletki na bakterie w moczu.

angun ja wkladam miedzy nogi zwykla mala poduszke i jest ok :tak: w Nas w łózku poducha rogal juz by sie nie zmiescila, bo zajmujemy sporo miejsca ;-) a jak bylam w ciazy z Mackiem to pod koniec ciąży ledwo sie miescilismy na wersalce z meżem :confused2:

kina widze po suwaczku ze masz termin porodu na ten sam dzien co ja :) to juz jestes czwatra mama z tym terminem, super!

dzień dobry pisarki kochane:-)
U nas dziś intensyny dzień. Rano byliśmy się wymeldować, potem byłam w pracy, później notariusz i sprzedaliśmy nasze mieszanko:-( później uczelnia w celu załatwienia wpisu i w korkach w Kato się nastałam, a teraz odpoczywamy po tej bieganinie:tak:
Trochę Was nadrobiłam, ale szczerze nie pamiętam kto co pisał:/
Jestem głodna... Ale nie mam chęci nawet nic zjeść:( Ostatnio potrafię się głodzić tzn potrafię, głodzę się bo na nic nie mam ochoty. A jak mam zjeść kanapkę bądź cokolwiek innego to aż mi wszystko w górę w środku idzie... :(
Niuninia jak ja zobaczyłam ostatnio na USG moje dziecię z kciukiem w buzince i lekarz mnie zapytał kiedy jadłam ostatnio to dostałam ładny ochrzan, ze głodne moje maleństwo!! Może to głupie ale jakoś tak do tej pory nie zdawałam sobie sprawy ze jak ja nie pojem to ono też, tzn myślałam ze mam gdzieś nagromadzone większe zapasy dla maleństwa. Także pamiętaj, ze Ty nie głodzisz tylko siebie ale i kruszynkę w brzuszku!!
A co do imion to ja w sumie non stop zmieniam zdanie. Mój D. jakoś nie składa swoich propozycji, każda jaką mu przedstawiam mu się podoba. jeszcze nie wiem kogo mam w brzuszku, więc typuję i w dziewczynkę i w chlopaka. Imiona na dzien dzisiejszy to: dla chłopaka: Jakub, Antoś; dla dziewczynki: Antosia ( choć kiepsko mi się kojarzy przez Antosię z "Na wspólnej", Hania, Zuzanna ( od początku mi się podobało ale nowa koleżanka w pracy ma córkę o tym imieniu i jakoś mi się osłuchało).
Życzę Wam wszystkim miłego piątkowego wieczoru

Onanana imię Hania zawsze bardzo mi się podobało, pasuje do małej dziewczyneczki, podlotka i do dorosłej kobiety. Kurcze a ja nadal nie mam choćby dwóch imion dla mojego Juniora,które by mnie zachwycały.. Na dzień dzisiejszy gdybym miała wybierać, wybrałabym Artura, ale może się to zmienić.

Nimfii nie miałam kamieni w nerkach, to była infekcja bakteryjna, życzę Ci, żeby sie nic u Ciebie nie odezwało. A jakie tabletki bierzesz na te bakterie w moczu?

Dziewczyny, nie daję rady z całym dniem postów :), macie wenę :)

Przynajmniej jestes na 0, ja na -5, ale nikt mnie nie opieprzał, ginek powiedział, że mam się nie martwić, spadek wagi do tego czasu jest dopuszczalny, powiedział, że teraz powinnam zacząc przybierac, kazał jesc często, 6 razy dziennie.
Mam nadzieję, że da się tę tarczycę unormować, nie wiem czy to też można leczyć tak samo w ciąży. W każdym razie trzymam kciuki

Własnie nie miałam nigdy mięsniaków, a ten sie podobno ujawnił z ciążą i razem z ciążą ma sobie rosnąć i ma boleć:no:Nie jest wielki to chociaż dobrze, ze dziecku nie zagraża, bo oczywiscie wygooglowałam co się tylko da i naczytałam się że wielkie mięsniaki mogą byc kłopotliwe

A nam właśnie gin zalecał ciążę na mięśniaki :) damy radę, nie martw się :)

Witam was z rana brzuchatki :-)
Witam nowe listopadowe mamusie :-) super ze nas coraz wiecej :-D
Od wczoraj mam troche do nadrobienia :tak: produkujecie niesamowita ilosc postow:-D
andrzelika witaj w klubie bezsennych,Ja tej nocy tak samo nie moglam spac,wiercilam sie caluska noc az moj A. sie obudzil i potem sam nie mogl spac,bylo tak bardzo duszno i cieplo ze mozna bylo oszalec w pokoju:eek: Ja mam troche rozstepow na piersiach ale to nie z powodu tej ciazy ale mam nadzieje ze mi sie wiecej nie pojawi rozstepow na nich,no i staram sie je pielegnowac raz dziennie,smarowac kremem do piersi albo oliwka:tak:

Ja też po bezsennej nocy, jutro wybieram się do sklepu po poduchę w kształcie literki C. Mam nadzieję, że przyniesie ulgę.

Ssabrinaa- oj na też uwielbiam makrele w sosie pomidorowym pychota jak nie wiem :)
Ja muszę sobie jeszcze poleżeć, bo głowa mnie łupie.

A takie pytanko myślałyście już może nad imionem dla dzieciątka?

Nasz syneczek będzie Miłosz :)

dziewczyny a czy wy czujecie ruchy dzieciątka, bo mnie gin powiedziała że to pierwsza ciąża to tak powinnam w 20-22 tyg poczuć. ja z jednej strony już bym chciała bo tak to nie odczuwam zbytnio tej ciąży, tyle że widzę jak brzusio rośnie:)

współczuje Wam tych wymiotów, mnie zdarzyło się raptem dwa razy.

Już od miesiąca czuję ruchy, ale to moja druga ciąża.

Witam nowe mamy na forum, idę przeglądać resztę wątków (a piszecie tyle, że ciężko wyrobić :-D) i pochwalę się, że pierwszy raz od 1,5 roku byłam u fryzjera na cięciu, wyszłam z portfelem lżejszym o stówę, ale za to zachwycona, tak więc dzień się rozpoczął świetnie :)

Gratuluję udanej wizyty u fryzjera. Dobre samopoczucie przede wszystkim....za każde pieniądze :)

kinia, a może to macica uciskająca nerw kulszowy? czasami tak bywa w ciąży...

a my dzisiaj do kina idziemy na "Kac Vegas 2" ciekawa jestem, czy będzie tak samo śmieszny jak pierwsza część. A poza tym kupiłam sobie w Douglasie fajne cienie i kredkę i mi się od razu humor poprawił ;-)

Życzę miłej zabawy :)

U mnie sprzątania był cd. Na szczęście chyli się ku końcowi.
A w nagrodę zafundowałam sobie z rodziną lody. Byliśmy także na imprezie plenerowej, "dniach Sosnowca", ale hałas dla mnie był nie do zniesienia. Generalnie jestem nadwrażliwa na dźwięki, ale to było absolutnie ponad moje siły. Szybko stamtąd uciekliśmy, ku niezadowoleniu mojego syna :)
Przynajmniej wiem, że tego typu spędy odpadają, więcej już nie pójdę.
Dobranoc mamusie. Życzę spokojnej nocy.

reklama
Majuśka, ja na bakterie w moczu biorę urosept 2 tabletki 3 razy dziennie i do tego uromaxin, Nimfii chyba podobną kurację miała w pierwszej ciąży, mi w każdym razie lekarz tak zalecił, też mnie ta przypadłość męczy od samego początku ciąży.

Myśmy wrócili z kina, byliśmy na "Kac Vegas 2", takie sobie, pierwsza część o niebo lepsza i tak samo jak w jedynce, końcówka najlepsza. Teraz czekam na koncert Kory na Top Trendach, uwielbiam jej piosenki. Mąż zległ po całym tygodniu pracy, a mi się standardowo pewnie spać zachce gruuubo po północy. Jutro idziemy na roczek mojej siostrzenicy, aż się wierzyć nie chce, ten czas tak szybko leci, mi się wydaje, że ona jeszcze taka mała, dopiero co się urodziła, a tu już roczek.

Do góry