reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Nad tym koncertem to jeszcze myślę cały czas, lekarza się najpierw poradzę, nie chcę jechać jeśli jest minimalne ryzyko.

Andzelika, rzeczywiście wcześnie chciałaś zostać mamą, jesteś rok starsza ode mnie a już tyle w życiu przeszłaś... Podziwiam Cię, że tak bardzo chciałaś tego maluszka i tak o niego walczysz. Chyba dojrzałość do macierzyństwa pojawia się u każdej z czasem, bo ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci, odkąd jestem z A. uznałam, że z nim właśnie chcę i że warto, ale odkładaliśmy to na duuużo później. A tu niespodzianka! I okazało się, że ten instynkt macierzyński pojawił się u mnie zaraz z ciążą i jakoś bycie mamą napawa mnie dumą i chęcią pracy nad sobą, nad związkiem, nad naszą małą rodziną :)
Ja się jakiś czas temu bałam, że jestem bezpłodna i przyznam, że moja przyjaciółka która bardzo pragnie maluszka ma nadal te same obawy. Żadna z nas nie planowała na teraz ciąży ale takie dziwne myśli się pojawiały jednak... Też wtedy myślałam, że najwyżej adopcja, damy jakiemuś maluchowi nowy dom i stworzymy z nim rodzinę, przecież to takie cudowne jest :)

reklama
Czesc dziewczyny, u mnie slonko wychyla sie niesmialo zza chmurek, mam nadzieje ze pojawi sie na calego.
Co do filmow to tez bylam na piratach na 3D i tez zaluje ze nie poszlam na standardowych, wprawdzie poszlam tam tylko poogladac Johnny'ego Deppa, nie wiem co ten facet ma w sobie ale moge go ogladac godzinami;-)
Na szybkich i wscieklych moze sie tez wybiore bo tez z przyjemnoscia ogladam Vin Diesel'a:-)
Wlasnie jestem po sniadanku i chyba sie wybiore na zakupy bo trzeba sie zaopatrzyc w nowa porcje owocow.

Byłam na szybkich i wściekłych. Vin Diesel trochę przytył ale nadal z niego kafar :-D Film o głupiej fabule, ale dużo dużo akcji tak więc fajnie się bardzo ogląda

Ponko - jak tu nie kochać takiego maluszka który w dodatku cię smyra w brzuszku, ja to jak urodzę to będę ryczeć z mężem jak głupia ze szczęścia :)
Nie zawsze jest tak jak chcemy ty chciałaś poczekać jeszcze z ciążą, ale jest czujesz już instynkt w każdej nas się budzi trzeba być bez uczuć żeby robić sobie krzywdę, bo chcę się poronić nie rozumiem takich kobiet wogóle. Ja znów chciałam dzidzie tak szybko i nie pomyślałam o tym, że będzie tak jak było trudno i cierpiąco, u nas nie było w rodzinie takich problemów jestem wyjątkiem. Każdej życie układa się inaczej szczególnie na odwrót niż chcemy :p
Ważne żeby mieć siłe i radzić sobie ze wszystkim chociaż czasem ciężko.

andrzelika i to jest właśnie takie niesprawiedliwe, ze są babki, które nie mają problemów z zajściem w ciąże i donoszeniem, a próbują pozbyć się dzieciaczków. Natomiast my, które pragniemy naszych maleństw nad życie musimy o nie walczyć!

Margana- będzie dobrze zobaczysz ja już 4 raz jestem w ciąży, ale wierze, że się uda, miałam słabe chwile i czasem mam, ale próbuje nie myśleć o złych rzeczach. Ten 4 musi się udać i za 2 lata lub 3 też musi się udać jak będę chciała drugie dziecko mam nadzieje taką, że nie będę musiała znowu tyle razy się starać i tracić.
Jeszcze będziemy tu wszystkie pisać i dawać zdjęcia jak nasze dzieciaczki rosną :)

andrzelika dokladnie tak bedzie ;-) trzeba myslec pozytywnie wiadomo ze czasem sa takie slabsze dni i momenty ale najwazniejsza jest wiara ze sie nam uda :-)

Pewnie i dobrze, że jest takie babyboom i możemy sobie podyskutować i wesprzeć, bo wiadomo nie każdy nas może zrozumieć :p

Heloouu kochane:-)

Czuję się już bdb, na razie nic mnie już nie posmyrało:-( Właśnie wróciłam z pracy - byłam odwiedzić dzieciaki i dziewczyny, rosną jak na drożdżach!!
Majuska1, Ssabrinaa, andrzelika dziękuję za miłe słowa - dziewczyny to naprawdę uspakaja. Bo często mnie wcześniej kłuło, ale nigdy nie tak jak wczoraj, nio ale już ok :) Buziory:*

reklama
Ja to czekam na maleństwo już 2 lata, bo zaraz po ślubie żeśmy się starali jak miałam 20 lat, tyle już się nacierpiałam, że mam dość nie może się to już powtórzyć i mam taką nadzieje. Czuje taką potrzebę być matką i dać miłość maleństwu mam to w krwi jakoś tak nie interesuje mnie jakieś tak hulanki, czasem myślałam też o adopcji dziecka, ale to pózniej muszę mieć więcej miejsca w domu chciałabym dać dom też takiemu dziecku :) ja będę szcześliwa jak przyjdzie on na świat, będzie co robić i się ciesze.

andrzelka napewno będzie dobrze i tego się trzymajmy , to się chwali że mimo tak młodego wieku myślisz tak mądrze i dojrzale ;)) i masz taki instynkt. Ja miałam fale jak widziałam bobaski ale stale się bałam zostać matką, co to będzie czy dam rade itp. no i czekałam na ślub.. bo dzidzie miałam w planach po ślubie i Bozia dała mi moją kruszynkę w brzuszku za którą jestem wdzięczna :))) choć radośc z ciąży dojrzewa we mnie jak moja dzidzia noszona pod sercem. Wiec zazdroszczę Tobie że tak od zawsze pragnełaś dziecka i czułaś to pełnym sercem - chylę czoła koleżanko !!!!!

Do góry