reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

andrzelika ogolnie firma maxi cosi jest bardzo dobra i wiec fotelik samochodowy na pewno jest w porzadku i nie bedzie miec zadnych zastrzezen a tutaj masz linka tam sa opinie na temat maxi cosi :tak:
Opinie o Maxi Cosi Fotelik Mico - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
A co do ruchow to ostatnio pare razy poczulam ale od tamtej pory jest cisza,chyba mam malego leniuszka w brzuszku :-D

reklama
Gola84- dzięki :) ja nie raz jak coś zjem z rana to zaraz mi nie dobrze się robi. Muszę w jakiś dzień rybke sobie kupić, bo zdrowo jeść dla małego w ciąży, aż tak na maksa nie przepadam, ale się poświęce tymbardziej, że teraz mięsa ja nie chcę jeśc.
Ssabrinaa- wam też smacznego życzę :)

Dziewczyny, też was tak głowa boli w ciąży?
Ja też uznałam, że pora na rybkę. W II i III trym. to najlepsze co można maleństwu przyrządzić ;) Co do bólu głowy, to boli mnie głównie popołudniami i wieczorem, niestety chyba przez zmianę ciśnienia, ale ból jest nie do wytrzymania i od razu muszę się położyć na 2 godzinki, żeby przeszło. Rzadko apap pomaga na coś takiego :(

Ssabrinaa- oj na też uwielbiam makrele w sosie pomidorowym pychota jak nie wiem :)
Ja muszę sobie jeszcze poleżeć, bo głowa mnie łupie.

A takie pytanko myślałyście już może nad imionem dla dzieciątka?

Co do imion to będę myśleć, jak poznam płeć. Dla chłopca bardzo chciałam Filip, ale dlatego, że tak chciałam małego Filipka jestem w stanie wmówić sobie, że to będzie dziewczynka, z resztą wmówiłam to sobie na tyle dobrze, że jak kiedyś na myśl o dziewczynce było mi smutno, to teraz będę się cieszyć z obu płci tak samo :-D

Witam nowe mamy na forum, idę przeglądać resztę wątków (a piszecie tyle, że ciężko wyrobić :-D) i pochwalę się, że pierwszy raz od 1,5 roku byłam u fryzjera na cięciu, wyszłam z portfelem lżejszym o stówę, ale za to zachwycona, tak więc dzień się rozpoczął świetnie :)

Dziewczyny ale naprodukowalyscie dzisiaj, ledwo udalo mi sie to nadrobic,.
U mnie dzis piekny dzien, sloneczko i ani jednej chmurki a ja musze sie kisic w biurze, na szczescie podobno maja nas puscic wczesniej wiec chyba nie bede musiala tu siedziec az do 17:30.

Co do fotelikow maxi cosi to maja bardzo dobra opinie i wszystkie atesty, tez bede taki kupowac

Ponko super ze jestes zadowolona z wizyty u fryzjera, gorzej gdybys musiala zaplacic a nie bylabys zadowolona z koncowego efektu, mi niestety kilka razy sie tak zdarzylo

Co do kwesti imion to dziewczynka najprawdopodobniej bedzie Laura, a jak bedzie chlopczyk to bedzie dluga dyskusja bo jak narazie to mamy zupelnie inne pomysly i na nic sie nie zgadzamy, moze za miesiac uda sie ustalic plec to wtedy zaczniemy powazne rozmowy na ten temat.

Kachutka mi znowu lekarz powiedział, że do 4 miesiąca ma się mdłości i nudności, później jeśli któraś ma to już rzadko i to raz na jakiś czas. Ciekawa jestem co powie na to, że ja od 4 miesiąca właśnie zaczynam mieć te nudności i mdłości...

Jestem głodna... Ale nie mam chęci nawet nic zjeść:( Ostatnio potrafię się głodzić tzn potrafię, głodzę się bo na nic nie mam ochoty. A jak mam zjeść kanapkę bądź cokolwiek innego to aż mi wszystko w górę w środku idzie... :(

A widzicie dziewczyny ja nawet się nie spodziewałam, że dostałam taki dobry fotelik jeszcze ku pamięci mojej kochanej Grażynki, biedna zmarła w wieku 28 lat tak szybko na raka jelit, ale do końca była silna i wesoła zdąrzyła urodzić 2 dzieci i to z chorobą :( a w dodatku do tego fotelika jest do niego śpiworek który też można wpiąć do materiału fajne, bo na zime w sam raz dla takiego maluszka :) akurat wyprałam sobie i schowam do szafy.

Ssabrinaa- ja też mi się wydaje, że już czułam po 15 tyg. ale tak pojedynczo raz dziennie lub dwa, a mi nikt nie chciał wierzyć, że tak szybko, się okazało, że moja mama też tak szybko czuła przy pierwszej ciąży mnie. A teraz to normalnie mały szalał w ciągu 10 minut poczułam go z 4 razy :)

Ponko- to dobrze, że jesteś zadowolona z fryzjera :) ja przed porodem chcę się zrobić z powrotem na blond :p

Cześć dziewczyny,
mnie rzadko boli głowa i nudności naszczeście też już ustąpiły. Ale mam inny problem - zaczęło się z miesiąc temu od niewielkiego bólu przy kości krzyżowej z prawej strony. Niestrty ból się nasila, na początku bolało tylko gdy sie scylałam zeby założyć buty czy coś w tym stylu. Teraz już mnie boli jak siadam, kładę się a nawet chodzę, ogólnie przy zmianach pozycji. Dobrze jest tylko jak siedzę lub leżę. W środę lekarka powiedziała mi, żebym brała na to nospę 3 razy dziennie. Ja się boję brać chemię a o nospie słyszałam, że ma związek z obniżonym napięciem u dzieci. Poprzedni lekarz powiedział mi, że to normalne i tak ma być. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście bóle wogóle w tych okolicach?

Nifi nie powinnyśmy już leżeć na plecach bo macica naciska nam na aortę dolną i nie dopływa nam krew do dolnej części ciała i do dzidzi też nie dopływa krew.
Także unikaj tego. ;)
A badania na pewno będą dobre, ja idę na mocz za dwa tygodnie, a krew i mocz miałam dwa tygodnie temu ;)

;)

:tak: Racja racja... Zwlaszcza przy moim wielkim brzuchu zdaje sobie sprawe z tego ucisku. Jednak wiesz... jest mi juz tak niewygodnie podczas spania w kazdej mozliwej pozycji. Ja spie standardowo na boku, a dzis rano doslownie na 10-20 min sie przewrocilam na plecy bo mnie strasznie w krzyżu i szyji łamało i masz ci los... było jeszcze gorzej jak walneło mi w nery :-(

andrzelika tylko spokój cie może uratowac - jak to mowi moja mama :-)
Moja kolezanka ma identyczna sytuacje z prądem. Wujek jej sie podpina i tez płaci masakryczne rachunki i wyrównania. Niesprawiedliwosc na świecie jest - przykre jak na rodzinie nie mozna liczyc.
Maxi Xosi to na pewno jedne z najlepszych fotelikow - tylko sie cieszyc ze taki masz ;)

aneczka 87 ja czuje ruchy już niemalże od miesiąca tj ok 14TC :) Ale to druga ciąża. W pierwszej czulam w 18TC.

kinia773 jestes pewna ze te bóle są od kręgosłupa?Bo ja tez czuje teki ból z prawej strony, ale stawiam że to są nerki. Mam kiepskie wyniki moczu - dlatego. Nospe na pewno mozesz stosowac bezpiecznie. W pierwszej ciąży bralam ja przez 3 msc codzieniie po 2-3tabletki.

Ostatnia edycja:
Nimfii- no a jak coś chcesz od rodziny to oczywiście nie ma szans ... tak to jest oni wymagają, a w zamian nic nie oferują.

A co do spania na plecach to czytałam, że do 20 tyg można poźniej niby już trzeba zwracać uwagę żeby na boku spać, bo macica robi się ciężka

reklama
Nimfii, nie sądzę żeby to był ból kreęgosłupa tylko w tych okolicach. Mi też wyszedł jeden wynik w moczu nie tak jak powinien i muszę go powtórzyć w przyszłym tygodniu. i wyszło mi też że mam nerkę podkowiastą, która może być przyczyną krwinkomoczu ale nie wiadaomo. Od środy jestem o nowej lekarki i ona mi kazała powtórzyć badania.

A co do suwaczka to chyba już się ukaże ;-)

Do góry