reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

andrzelika u mnie juz macica jest ciężka niestety :sorry: sama wiesz bo podobnie tobie brzuszek ciąży. No i do 20TC zostalo nam zaledwie 3 tygodnie. No a jak to zauwazylam ze w tej ciąży wszystko mnie dopada szybciej niż standardowo powinno byc ;-) Dlatego nawet mnie nie dziwia te uciski i staram sie jak tylko moge omijac leżenie na plecach. ech! Jednak spanie ciągle na boku jest bardzo ciążliwe :confused2: Źle mi sie spi, a ze sie nie wysypiam to już nie będe wspominac.

kinia a wiec obie mozemy miec problemy z nerkami ;) ja mam poprostu infekcje bakteryjna, ale kto wie co z tego wyniknie. Mam tylko nadzieje ze ominie mnie kolka nerkowa, przynajmnije teraz w okresie ciąży.

reklama
Nimfii- no ja już mam taką zgagę jak nie wiem, a mi dzisiaj dał się poznać mały, bo jeżdził jak nie wiem :) ja też leże na boku, ale czasem budze się na plecach:p

Też mam problemy z drogami moczowymi, bakterie w moczu znowu na ostatnich badaniach mi wyszły, a w pierwszej ciąży miałam zapalenie nerek i gorączkę 40 stopni, ból był okropny, chyba gorszy niz przy porodzie, mocny i ciągły, myślałam, że oszaleję, trafiłam wtedy do szpitala na parę dni i mnie postawili na nogi

Kachutka mi znowu lekarz powiedział, że do 4 miesiąca ma się mdłości i nudności, później jeśli któraś ma to już rzadko i to raz na jakiś czas. Ciekawa jestem co powie na to, że ja od 4 miesiąca właśnie zaczynam mieć te nudności i mdłości...

Jestem głodna... Ale nie mam chęci nawet nic zjeść:( Ostatnio potrafię się głodzić tzn potrafię, głodzę się bo na nic nie mam ochoty. A jak mam zjeść kanapkę bądź cokolwiek innego to aż mi wszystko w górę w środku idzie... :(

Ja właśnie też mdłości dostałam z końcem 16 tygodnia. Wcześniej nie miałam już z 8 tygodni, ustąpiły na samym początku ciąży, a teraz czasem jak rano coś zjem to zaraz muszę lecieć do łazienki, albo jeść strasznie powoli. Tylko jak się spieszę to powoli jeść nie mogę a jak nie zjem to jest jeszcze gorzej :(

Piszecie o tych dolegliwościach z nerkami... mnie się ciągnęły przez 1,5 roku i się nagle skończyły na początku ciąży... Brałam przez jakiś czas urosept i przeszło bardzo szybko, ale niestety wykryto mi infekcję drożdżakową (z którą męczę się tyle samo co z pęcherzem), przeszło ostatnio po nynastatynie i mam nadzieję, że na razie nie wróci, bo to mój mały koszmarek był. Czekam na wizytę u lekarza za tydzień, mam nadzieję, że powie, że wszystko w porządku ;)

My chcemy dać naszemu Alan takie inne trochę :p nad dziewczynką myślałam to Sabina, ale będzie Alanek, bo ma jaja :p

Dzisiaj wstałam i mam nerwy jak nie wiem, rano po 6 jeszcze było ok, a teraz się zaczęła mi faza płaczu, wszyscy myślą, że ja mam się martwić o wszystko ja już mam dość. Z prądu u nas na dworze brat męża korzysta jak tnie drzewo na maszynie, a nic się nie dołożył, jak zobaczyłam ostatnio wyrównianie na prąd to myślałam, że dostane zawału 830zł z pół roku i to same wyrównianie no cholera mnie wzieła, zapłaciliśmy a teraz do wypłaty trzeba ciągnąć. Ostatni raz się podłączyli nie ma dadzą kasę to niech tną.
Nie wiem,czy dzisiaj domu nie rozniosę lepiej żebym się uspokoiła.
no to meza musisz zatrudnic do powaznej rozmowy z bratem, bo albo sie doklada albo niech sie buja....moj brat tez mnie probuje czasem naciagac na rozne rzeczy ale przypominam mu ze nie spie na kasie i lepiej by bylo gdyby zwracal to co pozycza;)

dziewczyny a czy wy czujecie ruchy dzieciątka, bo mnie gin powiedziała że to pierwsza ciąża to tak powinnam w 20-22 tyg poczuć. ja z jednej strony już bym chciała bo tak to nie odczuwam zbytnio tej ciąży, tyle że widzę jak brzusio rośnie:)

współczuje Wam tych wymiotów, mnie zdarzyło się raptem dwa razy.
ja juz ruchy czuje a zaczelam podobnie jak nimfi po 14tygodniu tylko to tez moja druga ciaza. Teraz skonczylam 18 i ruchy sa intensywniejsze :)

Cześć dziewczyny,
mnie rzadko boli głowa i nudności naszczeście też już ustąpiły. Ale mam inny problem - zaczęło się z miesiąc temu od niewielkiego bólu przy kości krzyżowej z prawej strony. Niestrty ból się nasila, na początku bolało tylko gdy sie scylałam zeby założyć buty czy coś w tym stylu. Teraz już mnie boli jak siadam, kładę się a nawet chodzę, ogólnie przy zmianach pozycji. Dobrze jest tylko jak siedzę lub leżę. W środę lekarka powiedziała mi, żebym brała na to nospę 3 razy dziennie. Ja się boję brać chemię a o nospie słyszałam, że ma związek z obniżonym napięciem u dzieci. Poprzedni lekarz powiedział mi, że to normalne i tak ma być. Nie wiem co o tym myśleć. Miałyście bóle wogóle w tych okolicach?
no-spe spokojnie w ciazy mozna i lepiej ja wziac niz gdyby mialy sie pojawic skurcze i bol. Jak juz pisalyscie mysle ze to rzeczywiscie nerka moze byc i lepiej to sprawdzic.:)

a co do imion to my jeszcze przed ciaza mielismy Zosie dla laseczki a dla chlopaka nic:) Teraz mamy ponoc chlopaka w brzuchu wiec do wyboru Jaś, Jacek lub Wojtek:) moj maz do brzucha mowi Jaca:) wiec mysle ze tak zostanie aczkolwiek zobaczymy jak sie urodzi:)

kinia, a może to macica uciskająca nerw kulszowy? czasami tak bywa w ciąży...

a my dzisiaj do kina idziemy na "Kac Vegas 2" ciekawa jestem, czy będzie tak samo śmieszny jak pierwsza część. A poza tym kupiłam sobie w Douglasie fajne cienie i kredkę i mi się od razu humor poprawił ;-)

Widzę, ze temat imion poruszony. U nas dziewczynka prawdopodobnie bedzie Natalia, ale dla chłopca kompletnie nie mamy pomysłu. Ostatnio mąż wymyślił Patryka i Mateusz, ale to jeszcze bardzo niepewne.

Z tym spaniem rzeczywiście może być problem, zwłaszcza pod koniec ciąży.
Myślałam,że na plecach jest w miarę ok, bo wiem, że na prawym boku nie bardzo, bo utrudnia się odpływ krwi żylnej z macicy i kończyn dolnych ( główna żyła naszego ciała biegnie po prawej stronie, aorta po lewej, żyły są bardzo podatne na ucisk i łatwo zamknąć ich światło), także wychodzi na to, że najzdrowsze dla nas i dzidzi jest spanie na lewym boku. Cholercia, jak tu wygodnie przespać całą noc w tej samej pozycji:-D

reklama
Do góry