reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

andrzelika widze ze mamy takie same imie dla chlopaka :-D tylko ciekawe czy moje dziecie ma jaja czy raczej nie :-D I ty sie lepiej nie denerwuj dla dobra dziecka,prosze Cie,wiem ze takie sytuacje sa najgorsze i to jeszcze z rodzina,Ja nie wiem dlaczego tak niektorzy mysla ze jak to rodzina to wszystko im wolno itd Ja bym tak nie potrafila no ale sa ludzie i ludziska moja droga.Nastepnym razem nie daj im sie i juz albo wyloz kawe na lawe jak to bylo po ostatnim razie a u was teraz dziecko w drodze i ze kazdy grosz sie liczy.Masz sie tam nie denerwowac i juz :tak:

reklama
andrzelika spokojnie, pomyśl o dzidzi, ona nie może się stresować. Pogadasz z Twoim, a On na pewno bratu powie co i jak ma być. Nio!:)

Suszę włos, prostuję i jadę najpierw: do koleżanki, potem do dziadka i potem po mamę do roboty i chyba jakieś lody :-)
buziory lasencje, odezwę się jak wrócę:-)

ssabrinaa- o to jak będziesz mieć chłopca to będą dwa Alany :) mojemu teściowi się to nie podoba, mnie to nie interesuje my tak z mężem chcieliśmy i będzie. On miał swoje dzieci to im dawał, nikomu się nie dogodzi :p a mojemu mężowi dał na imię Tadeusz hehe :p bo był pijany i miał dać pierwsze Sylwek a dał na odwród, ale mu to imie pasuje nawet mówią do niego Tadi :p na starość będzie miał w sam raz Tadeuesz :)

Hey dziewczyny ja już znów mam kłopot ze spaniem tylko wczoraj udało mi się do 10 godz podrzemać.
A wczoraj małe chyba uciskało mnie na żołądek ,bo miałam taką zgagę i tak mnie piekło, a dziś już odpuściło wczoraj o 22 jeszcze trochę mi posmyrało i później usnąłam, chociaż czasem przez sen się budzę, bo mam wrażenie, że gdy śpie robi się aktywne i czasem je na tym łapie :p
Mówią, że jak zgaga jest to włosy dziecku rosną i będzie mieć gęste,ale czytałam, że to od ucisku na żołądek tak się robi...
A wczoraj siara mi znów leciała jak z cebra i znowu poplamiona koszula, siedziałam sobie i nagle leci, ani ucisku na piersi nie miałam nic, a tu tak sobie
A wiecie mam wrażenie, że mi się 3 rozstępy różowe zrobiły na piersi, bo takie kreski mam które nigdy nie były, moje cycki naprawdę zaczeły mi szybko rosnąć no i ta siara lecieć może to od tego tak szybko mi wyszły, smaruje je kremem.

andrzelka podpytaj sie lekarza czy sa jakies metody dla ciezarnych bo nie mozesz spac w noc a prawdziwe nieprzespane noc masz przed soba, moze pij meliske na dobranoc, co do siary
to moje piersi sa suche na szczescie bo nie wyobrazam sobie przecieku w pracy przy klientach ;/ codziennie sie obkladam takim specjalnym kremem mega tlustym mam nadziej ze to mnien uratuje przed rozstepami, ale sadze ze jesli ktos mam takie predyspozycje to musi sie liczyc ze tak czy owak wyjada :(

a ja jak nigdy po 8 jestem na nogach i nawet mi sie to podoba bo juz tyle zrobilam :)) ryneczkek- truskawy mlode pyrki kalafior i jajka z ''dupki'' szczesliwej kurki ;)) pychaaaaaa !!!! no i zapas mleczka w tubce na czarna godzine.
zmykam dziewczynki zycze milego dnia Wam i Waszym brzucholką ja ide prac posciele i na 14 do pracy buziale scisakm tez nowe kolezanki ktore dolaczyly do nas :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczynki, widzę że pojawił się temat imion...Tak jak wcześniej już pisałam u nas będzie Tosia czyli Antonina, imię wymyślił (pewnie gdzieś usłyszał, ale nie wiem gdzie) nasz synuś, nam również bardzo się podoba więc zostało Tosia. Chłopczyk miał być Filip...Ale jest Tosieńka, która daje mi ciągle nieźle popalić, bo chyba jestem jedyna, która ma jeszcze poranne mdłości i wymioty...Już się w sumie przyzwyczaiłam do tego pawiowania:tak:
Poza tym mam ciągle mega ochotę na truskawki i zjadam ich wielkie ilości...Dzisiaj na obiadek będą naleśniki z serkiem mascarpone i truskawami...Mniam:-)

Co do imion to powiem Wam tak, dla dziewczynki podoba mi się Wiktoria ale jeszcze nie jestem w 100% że tak nazwę swoją córę. a dla chłopca nie mam w ogóle imienia. Jakoś tak nie wiem, w sumie na 100% jeszcze nie wiem czy to będzie dziewczynka bo wiadomo, że lekarze mogą się mylić. W końcu to też są ludzie...

Kachutka
Ciebie męczą poranne mdłości i wymioty, a mnie męczą w ciągu dnia więc nie wiem co jest gorsze... Wolałabym chyba z rana biegać i witać się z klopem niż nagle w ciągu dnia. Bo np jesteś gdzieś coś zjesz i biegniesz zwrócić no to trochę głupio Ci...

Ostatnia edycja:
dziewczyny a czy wy czujecie ruchy dzieciątka, bo mnie gin powiedziała że to pierwsza ciąża to tak powinnam w 20-22 tyg poczuć. ja z jednej strony już bym chciała bo tak to nie odczuwam zbytnio tej ciąży, tyle że widzę jak brzusio rośnie:)

współczuje Wam tych wymiotów, mnie zdarzyło się raptem dwa razy.

Ostatnia edycja:

Kachutka
Ciebie męczą poranne mdłości i wymioty, a mnie męczą w ciągu dnia więc nie wiem co jest gorsze... Wolałabym chyba z rana biegać i witać się z klopem niż nagle w ciągu dnia. Bo np jesteś gdzieś coś zjesz i biegniesz zwrócić no to trochę głupio Ci...

Kochana wiem jak to jest, bo jeszcze do niedawna miałam mdłości cały dzień a wymiotowałam czasem po 2,3 razy...Masakra...Dopiero ok 1,5 tyg temu ciut mi przeszło i ogranicza się teraz do wymiotów rano i mdłości wieczorem. Próbowałam wszystkiego, ale nic nie pomaga, taka moja (nasza) uroda. Mój lekarz mi powiedział, że niektóre babeczki tak mają nawet przez całą ciąże, ale generalnie większości przechodzi w okolicach 5-6 miesiąca. Mam nadzieję, że nam przejdzie:tak:

dziewczyny zna może która z was opinie na temat fotelików maxi cosi, bo mam taki teraz właśnie mi się przypomniało dostałam dwa lata temu od koleżanki jest zadbany wogóle nie zniszczony.

reklama
dziewczyny zna może która z was opinie na temat fotelików maxi cosi, bo mam taki teraz właśnie mi się przypomniało dostałam dwa lata temu od koleżanki jest zadbany wogóle nie zniszczony.

Maxi cosi to jedne z lepszych fotelików, mają wszystkie atesty i bardzo dobrze wychodzą na testach także polecam. Mój synek miał akurat chicco, bo mieliśmy wózek 3 w 1 i do niego był już fotelik, ale gdybym kupowała osobno, to na 100% byłby to maxi cosi...Poza tym ten fotelik można wpiąć w kółka wózków quinny, co jest bardzo wygodne jak się jedzie np. na zakupy, bo nie trzeba dzieciaczka przekładać z fotelika do wózka.

Do góry