reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

julieet przeslodka masz ta swoja psinke :-) No i wiadomo z pieskiem czasem trzeba jak z dzieckiem zwlaszcza jak jest male :tak::-)
U mnie z wozkiem zaczyna sie problem jak mi sie kiedys jakis podobal to teraz klapa i caly czas szukam :oo2:
Pytanie do Madzia czy mialas doczynienia albo ktorys z Twoich znajomych z wozkiem angielskim Hauck,sa dosc tanie no i dosc takie solidne no a w razie nieudanego zakupu w przyszlosci duzo kasy bym nie stracila i zawsze mozna go wymienic na cos innego.

reklama
andrzelika1989 nie kupuj tego wózka moja koleżanka taki kupiła nawet kolor ten sam i niestety miesiąc temu musiała kupić nowy :( ciężki, niefunkcjonalny, ogólnie ona odradza :)

a to mój labrador fado ma dwa lata jest bardzo mądry i inteligetny mamy w rodzienie autystyka kiedy przyjeżdza tu mojego męża brat z chorym synkiem to nasz pies nie opuszcza go na krok przynosi mu piłke łazi za nim wogóle te rasy są bardzo pomocne jak i golden tak i labrador kochają dzieci jak i wszystkich ludzi i pragną być blisko i zawsze mają chęć coś przynieśc, mój nam wszystko przynosi nawet patelnie :) hehe daje piątki no a bardzo kocha pływać. Ładna twoja sunia i pieski
hgj.jpg

Ssabrina ja nie miałam Haucka,ale wiem,ze w UK są bardzo popularne,z tym,ze ja przyznam nigdy nie widziałam takiego z gondolą,przewaznie z wpiętym fotelikiem.No i te które widziałam miały raczej małe kółka piankowe,ale pewnie są modele z pompowanymi,nie orientuje sie zbytnio:sorry2: Wydaje mi się,ze to dobra firma,ale warto poczytać opinie na jakimś forum wózkowym,wiem,ze tu na BB jest taki wątek i chyba jeszcze na gazecie.pl
Ten znalazłam i wygląda w miarę fajnie http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-i-coo-vario-black-lime-p-n-i1636838705.html

Ostatnia edycja:
Nimfii myślę, że jak będziesz szukała tych wszystkich mebli i porównywała ceny to dacie radę;) Wierzę w Was i trzymam kciuki;))) Ale może kupcie najpierw te najpotrzebniejsze rzeczy, a późńiej będziecie sobie na spokojnie tzw dopracowywać mieszkanko;) Ale wiadomo, że nie ma jak to od razu wszystko choć każdy robi jak ma życzenie;)

;)

Musimy zremontowac mieszkanie wczesniej :tak: Bo przenosimy sie z malego pokoju do duzego. Maly pokuj zrobimy dla Macka (musimy kupic mu łóżko, bo n razie śpi w tym ze szczebelkami). A w dużym pokoju bedziemy my i noworodek. Na chwile obecna nie mielibysmy gdzie wstawic kolejnego lozka dla dziecka wiec remont konieczny.
Co prawda z wiekszych zakupów to tylko łóżko dla Macka - reszta zostaje po staremu tylko w innym układzie, ale same rzeczy dla noworodka zajma sporo miejsca i jeszcze beda kosztowac - to czego nie mamy.

andrzelika ten wozeczek tez ogladalam - gdyby tylko mial wiekszy kosz na zakupy :sorry: W tym ci sie zmiesci jedna mala siateczka na moje oko.
Zgadzam sie z dziewczynami ze warto poczytac opinie o produkcie np tutaj
Cokupic.pl - opinie o produktach, dowiedz się co kupić!
Sama sie nacielam na wózek, ktory kupilam z polecenia mojej mamy. Ogladalam duzo wozkow w sklepach i wydawalo mi sie ze nowy wozek za 500zl to rewelacja i w cenie i w jakosci, a tu pomylka! Ponarzeklam na ten wozek ile sie tylko da, dlatego teraz dokladniej posprawdzam opinie nim kupie wozek ;-)
No i jeszcze taka uwaga - na Allegro na promocjach sprzedaja czesto wóżki wadliwe, albo takie ktorych nikt nie chce kupic z jakiegos powodu. Dlatego co sie zobaczy na żywo to o niebo lepiej ;-)
A łóżeczko mamy drewniane i takie zostanie :tak:

margo84 jeśli chodzi o wage nie szkodzi nie musze go nigdzie wnosić, chodzi o to żeby się nie rozlatywał tylko po paru miesiącach, ja i tak rodzine mam blisko także nigdzie nie będę zabierała tego wózka autem. A twoja koleżanka tylko narzeka na wagę, czy też się jej rozchodzi wózek?

jeszcze jest taki waży 4 kg tylko, ale ja nie chce takich kół wogóle jak patrze na taki wózekto wydaje mi się, że zaraz się rozpadnie, wole masywny http://allegro.pl/wozek-arte-alu-3w1-aluminiowy-super-lekki-4xgratis-i1641466476.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moja suczka jest rasy Golden Retriever, szkolę ją z dogoterapii będzie pracowała z dziećmi niepełnosprawnymi, głównie niedowidzącymi, z porażeniem mózgowym oraz z osobami starszymi, ale też w normalnych przedszkolach. Oto moja Kana vel Kanalia :-)

16835549544511775665754.jpg

piekna psina i super ze zdecydowalas sie na szkolenie:) znaczy ze macie ogromne serducha:))))

a tutaj jak była całkiem malutka:
60053426544412756657547.jpg

Przesłodka psina :-D My chcemy sobie labradora kupić, ale poczekamy, aż maluszek będzie trochę większy. Teraz nie mam siły na moje 3 piętro wchodzić a co dopiero z pieskiem latać :-p
oo a labki to tez bardzo przyjazne i kochane psy....wlasnie albo bedziemy sie decydowac na labka albo na goldena jak nam dziecie podrosnie:) bo chcielibysmy zeby sie nam synek wsrod zwierzakow wychowal:) jeszcze myslalam o jakims kochanym kunedlu ze schroniska bo one bardzo potrzebuja domkow.

A co do wozka, to ja nie ogladam na razie nic ale na ten okres zimowo-wczesnojesienny raczej zdecydowalambym sie na cos uzywanego a spacerowke kupilabym juz za rok jak bedzie cieplej i nowa.

andrzelika Twoja psinka też prześliczna!!! Fajnie, ze jest taka pomocna i towarzyska, bo jak Twojego nie ma w domu to masz towarzystwo i to doborowe;-) ja też bym chciala pieska, ale to duża odpowiedzialnośc a nas calymi dniami nie ma w domu i piesek by sie tylko męczył. Jak byłam mała to tata mi podarował kundelka- Perełkę. Mialam wtedy jakies 8 lat, a ona żyje do dziś z tym ze została z moimi rodzicami. Tata to jest jej pan i innych w sumie nie uznaje. Teraz jest już bardzo słaba, nie słyszy, nie widzi ma kiepsko z chodzeniem. szaleje tylko jak widzi kota, to az wszyscy z niedowierzaniem na nią patrzą jak biegnie:-) W ubiegłym roku przed Wielkanocą zdawalo się że koniec juz z nią. Nie chodziła wcale, nie ruszala się, nie jadla, nie piła. Na siłę wzięłam ją z domu do weterynarza, tata już był na mnei zly ze z nią jadę i jej nie przywioze bo na pewno ja uśpią. Żegnał się ze swoją psinką, płaczu było co niemiara. Pojechalyśmy z mamą i co się okazało miala jakiegoś wirusa, miała 41 stponi gorączki i zamknęła ta temp. termometr!! Dostała kilka zastrzyków, zaczęła jeść i pić, i ajka była nasza radośc jak na drugi dzien sama poszła na dwór za potrzebą. Kilka dni dostawała zastrzyki i wróciła do nas:-) Ale się rozpisąlam na temat tej mojej psinki, ale jakoś tak ze wzruszeniem to wspominam. Perełka jest kundelkiem ale za to bardzo mądrym. A moi teście mają Yorka i tak go rozpuścili ze na widok tego psa i ich gadki do niego i zachowania debilnego aż mi się słabo robi:szok:

reklama
onanana, bo psy, to jak członek rodziny, ja zawsze miałam psa i kocham wszystkie psy, taką mam szajbę i już :-) a Yorka też posiadam, mieszka teraz u moich dziadków, ale jak się przeprowadzimy, to znowu będzie z nami, no cóż to takie kanapowce, nie należą do najmądrzejszych, ale też są kochane

Do góry