reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ach laski zeby was nadrobic ech...... ja podobnie jak Emy dopiero po 6stym miesiacu bede robic jakeis zakupy....sierpien/wrzesien bede cos tam juz kupowac rozgladac sie.....na razie mam upatrzone lozeczko w IKEA ale i tak czekam do sierpnia...

My z piatku na sobote we Wladyslawowie bylismy, a wczoraj w kinie no i juz neta potem nie tykalam:)

Dzis malozn w domku pracuje pogoda jest boska, [powietrze extra...juz kombinuje jakby sie tu z chaty wyrwac:D

reklama
Ja dzisiaj biorę aparat i lecę na miasto strzelać fotki architektoniczne. Ostatnio znalazłam parę pięknych miejsc, ale sprzętu nie zabrałam i dzisiaj - piękna pogoda, więc wrócę :)
Co do kupowania, to pierwsze rzeczy kupujemy maluchowi... na dzień dziecka czyli w środę :-D Łóżeczko też mam wypatrzone, ale niektórych rzeczy nie chcę kupować za wcześnie, bo nie mam nawet gdzie włożyć nieskręcone. Na razie muszę kupić sobie jakieś ciuchy, bo się już w nic nie mieszczę, a co do ciążowych to posiadam tylko spodnie, które się trochę poszerzyły i teraz są na mnie za duże :(

Ja juz wykonczona po weekendzie. mialam 2 egzaminy, a i tak zdaje sie ze niepotrzebnie na nie szlam, bo moze byc tak ze nie uda mi sie wszystkiego pozaliczac. Tak czy inaczej nauke przerwywam, wiec nie robi mi to wielkiej roznicy ;-) Nie wroce juz na rachunkowość, bo źle sie czuje w tym temacie :sorry: Ten rok nauki i tak nauczyl mnie wielu przydatnych informacji.

Jesli chodzi o zakupy dla dzidzi to ja troszke licytuje na Allegro, glownie nowych rzeczy za grosze ;-) Ma jeszcze czas, choc czuje sie jakbym byla juz w 6msc ciazy. U nas od wrzesnia zacznie sie młyn zakupowy zwiazany z remontem mieszkania... Spłukamy się nieźle, a juz jest kiepsko z kasa....

Hej!
Oj nie dam nadrobić tego weekendu na forum:zawstydzona/y:
U nas chorobowo.Mały sie rozłożył już w sobotę.Ma gorączkę do dzisiaj i narzeka na gardełko-na mur beton zapalenie gardła i antybiotyk będzie.Własnie m pojechał z nim do lekarza,a ja musiałam do pracy przyjść,ale od jutra ide na 2 tyg urlop.L4 nie moge wziąść jeszcze do końca czerwca,żeby podstawa mi się jako taka naliczyła,więc biorę urlop,przy okazji jutro dostanę kase na wczasy po gruszą:tak:
żeby tylko te lekarstwa jak najszybciej podziałały,bo młody jest nieznośny,a najbardziej w nocy -co pół godziny pobudka.Aż się dziwię,zę nawet w miarę dzisiaj funkcjonuje.
Zmykam,bo musze podokańczać sprawy skoro ma mnie tyle nie być.

Witam laseczki;)

U mnie świeci dziś piękne słońce i jest baardzo gorąco. Ostatnio mam problemy faktycznie z ciśnieniem bo mam to urządzenie do pomiaru ciśnienia i jak mnie znowu głowa boli to od razu sprawdzam. Co się okazuje ja normalnie mam 90/50 a jak się źle czuje to mam wyższe koło 120/70 albo 130/90. Są to ogólnie niby normalne jeszcze ciśnienia bo akurat 120/70 jest teoretycznie ciśnieniem dobrym ale dla mnie chyba za wysokim...

Ja po weekendzie też jestem troszkę padnięta przez szkołę. Choć egzaminów nie było, mam za 2 tyg egzaminy. Dziś spałam do 10;)) Humorek mam dość dobry;)

Na 17 mam przymiarkę sukni ślubnej tak więc trzymajcie kciuki za mnie bym się w nią zmieściła:p

Co do zakupów to ja ubranek mam mnóstwo i dla dziewczynki i dla chłopca od samego urodzenia do 2 latek (spadek po siostrach co mają teraz 2 - letnie dzieci) ale wyprawkę kupię sobie nową bo to moje pierwsze maleństwo i chciałabym nowe sprawić zresztą wyprawka nie kosztuje 1000zł tylko duuużo dużo mniej. Za wózkiem też się rozglądam powoli ale też mi żaden nie wpadł w oko... Resztę rzeczy dla maleństwa zakupię dopiero też tak sierpień/wrzesień. Teraz mamy wielkie remonty i szykowanie do wesela więc z kasą cienko.

Angun gratuluję przeprowadzki do własnego mieszkania;))) Ja jeszcze na to poczekam koło 5 lat bo będziemy domek budować więc jeszcze się z tym zejdzie niestetty;((

Nimfii myślę, że jak będziesz szukała tych wszystkich mebli i porównywała ceny to dacie radę;) Wierzę w Was i trzymam kciuki;))) Ale może kupcie najpierw te najpotrzebniejsze rzeczy, a późńiej będziecie sobie na spokojnie tzw dopracowywać mieszkanko;) Ale wiadomo, że nie ma jak to od razu wszystko choć każdy robi jak ma życzenie;)

Życzę Wam miłego dnia kochane;) Odezwę się wieczorkiem;)

hey dziewczyny, ja dziś obudziłam się o 4 rano, bo zatrzeło mi trzeptać w brzuchu i tak od 4 co jakiś czas teraz i pojedyncze dotknięcia letkie, ale odczuwalne, mam wrażenie jakby motyl trzepał tam skrzydłami mi o ściane brzucha chyba mój mały powoli się zaczyna rozkręcać.

A co do zakupów ja nic jeszcze nie mam, będę dopiero robić wrzesień, a nawet październik nie chcę się spieszyć, bo już raz się spieszyłam i później płakałam od tej pory powiedziałam, że najszybciej 7 miesiąc, mam upatrzone łóżeczko i wózek któras z dziewczyn kiedyś wkleiła strone z nimi, zobaczymy czy do września będą jak nie kupię inny teraz w lipcu chcę zrobić remont i pomalować mieszkanie, muszę zrobić miejsce w sypialni na łóżeczko, żeby kasa była to odrazu by się robiło, ale mam też kredyt do płacenia no i inne wydatki.

Wózki GALJANI 3W1 SUPER LEKKI BORÓWKA PROMOCA (1564503066) - Aukcje internetowe Allegro

A jakie kupujecie łóżeczka drewniane, czy kojec? Ja bym chciała drewniane.

Hej laseczki!
Ale dzisiaj się piękny dzień zapowiada, ja jadę ze swoim pieskiem do koleżanki, będziemy trochę ćwiczyć, w niedzielę nasze psy zdają egzamin na psa terapeutycznego, ciekawa jestem jak im pójdzie, trzymajcie kciuki !!!!

Za wszystkie studiujące też trzymam kciuki, podziwiam Was, ja bym nie dała rady się teraz jeszcze uczyć, stary łeb, mózg nie ten ;-)

Angun, fajnie, że już jesteście po przeprowadzce, zazdroszczę! Nas to czeka gdzieś w okolicach sierpnia, nie znoszę przeprowadzek i tych pudeł, chociaż od stycznia też mieszkamy na kartonach, strasznie mnie to wpienia, ale jakoś dam radę. No i pochwal się, ja lubię oglądać wyremontowane mieszkania, może się sama czymś zainspiruję, w środę odbieramy swój apartament hehe i ruszamy z remontem :-)

Madzia, zdrówka dla Twojego synka, oby mu szybko przeszło i nie dawał Ci zbytnio w kość!

Andrzelika, czy ten wózek ma pompowane koła?

Ostatnia edycja:
julieet- ma pompowane koła dlatego bym taki chciała, ma fotelik, spacerówke można zrobić,torbe do wózka ma no i koszyk nawet pod wózkiem, myśle, że za tą cene jest niezły.

a czytałaś o nim opinie na jakiś forach wózkowych? wygląda fajnie, tylko moim zdaniem najlepiej kupić wózek już przez kogoś polecony, sprawdzony no i koniecznie po obejrzeniu na żywo

reklama
Witam sie poniedzialkowo :-)
U mnie pada deszcz na calego,cisnienie niskie jest i sie mi dzisiaj z lozka nie chcialo wychodzic:-D wstalam dopiero po 10 :zawstydzona/y:
andrzelika wozek fajnie wyglada,taki masywny wiec pewnie tez bedzie wazyl dosc sporo no i moze do samochodu bedzie ciezko go zapakowac no ale tak jak julieet napisala najlepiej poczytac opinie o nim,albo znajomych ktorzy juz go mieli :tak: Ja osobiscie wolalabym cos zgrabniejszego.
Angun gratuluje nowego mieszkania :-D

Do góry