reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

A jak dziewczyny się teraz czujecie? Ja myślałam, że jak do 3 miesiąca nie miałam wymiotowałam i nie byłam śpiąca to już mnie to nie czeka, a tu tydzień temu obudziły mnie o 5 mdłości i wymitowałam jak kot na maksa niespodzianka jak nie wiem, i teraz też jestem bardziej śpiąca idę spać o 21.30 już usypiam, a o 11 lub 12 potrafie wstać w ciągu dnia też robię się senna, ale szkoda mi iść spać nie chcę przespać całej ciąży :p

onanana - fajnie, że już czujesz ruchy ja też bym już chciała, ale jeszcze nie mój czas najpewniej to 19 tyg przeciętnie, ja miałam bąbelki w brzuchu i pukania, ale od jelit, bo gazy mi się zbierały, też zastanawiam się czy będę wiedzieć, że to mój bobas się już rusza... przyrównują ruchy do trzepotania skrzydełek motyli, do przepływającej rybki :) czekam zobaczymy kiedy mnie zaskoczy.

reklama
Witam dziewczyny :) odnośnie tego detektora to ja mam BabySound :) i dzisiaj rano zaraz po przebudzeniu sprawdziłam, i usłyszałam :D :D :D to na pewno było to, serduszko maleństwa, dźwięk taki jak u lekarza, tylko, że dużo cichszy i z szumami .... ale to piękne uczucie :)

Co do tego bulgotania i łaskotania to mi się też wydaje że to maleństwo... ja też czuję to od jakiegoś czasu :) :D

wszystkiego najlepszego dla Ssabrinyy! :-)

mimozami79 ja poznałam płeć mojego bobaska w 12 tc. Tzn w 70% bo wiadomo, że za wcześnie by w 100% wiedzieć;)

Ssabrinaa wszystkiego najlepszego;**** Zdrówka;****

Onanana gratuluję czucia ruchów maleństwa;*** Ja czasem jak leżę to odczuję coś podobnego ale chyba jeszcze u mnie za wcześnie o 2 tyg by czuć tak mocno.

Ja dziewczynki moje kochane kupiłam buciki na ślub;) Ale niestety przy tej pochmurnej pogodzie boli mnie głowa - jak zwykle ostatnio;(((( Jutro czeka mnie szkoła, znowuż mi się nie chce jechać na cały dzień ale chyba będę jednak musiała, no cóż. Będę teraz niestety pokazywała się rzadziej u nas przez brak netu ale nadrobię wszystko tzn będę się starała;)

Zdrówka życzę wszystkim mamusiom i ich maluszkom;)

Ssabrina wszystkiego najlepszego, żyj 100 lat w zdrówku!!
Ja też czasem jak leżę próbuję wyczuć ruchy Maleństwa, ale myślę, że jest za wcześnie, tylko raz czułam, że coś przemieszczało się z jednej strony brzucha na drugą, ale mogły to też być gazy w jelitach :zawstydzona/y:

Ssabrinaa wszystkiego naj.... z okazji urodzin :-)

Ja czuje ruchy już dość wyraźnie ,przed chwilą maleństwo dało mi pare kopniaczków, oby było ich jak najwięcej :-D

Od paru dni czuje jakby ciągniecie tam na dole, nie pamietam ,czy w pierwszej ciąży też tak miałam. Dzieje się tak szczególnie gdy dłużej chodze ,albo stoje. Nie wiem ,czy to normalne. Ostatnio na wizycie było wszystko oki.

Jutro idziemy z małym na dzień dziecka ,bo u nas jest jutro organizowany. Mam nadzieje ,że pogoda dopisze.

Co do bóli głowy ja też ostatnio mam. Czytałam ,że często tak jest w ciąży. U mnie wystarczy na ból ,że dużo się napije wody i chwile odpoczne, potem mija.

Popatrze jeszcze prezent na allegro dla małego na dzień dziecka ,a potem spać.
Dobrych snów życze :-)

Helouu ciężaróweczki :-D

Całą noc u mnie lało, jeszcze nad ranem też, teraz świeci słonko i chyba już dość tych ulew!

Nie mogę się doczekać "smyrania", "bulgotania", "przepływającej rybki" u mnie w brzuszku!

Dla mnie ten drugi trymestr to jest jakaś bajka, praktycznie całkowicie mdłości i wymioty się skończyły, mam mnóstwo energii, nie padam spać o 20-21, brzuszka praktycznie nie widać, więc mi nie przeszkadza, super się teraz czuję :-D

Ja chyba tez już czuję maluszka ;)
Pewności nie mam ale gdy położę się na plecach to takie puk puk poniżej pępka czuje i to juz nie raz !!!!!
Nie przypomonam sobiem bym wcześniej kiedykolwiek czuła coś podobnego ale i nigdy tez nie wsłuchiwałam się tak bardzo w siebie ;) zwłaszcza rano lub wieczorem czuję , w dzień ciągle coś się robi więc to utrudnione ;) super uczucie

Martwi mnie natomiast cos innego... od kilku może kilkunastu dni boli mnie całe krocze ;( tak jakbym sie tam poobijała dość mocno... czy któraś z was tak miała lub ma???? to jest na tyle uciążliwe że w nocy gdy się poruszę przy przewracaniu to się budzę , tak boli ;(

Sabrinaatroszke spoznione ale w 100% szczere życzenia samego szczęścia. Pod jakakolwiek postacią sobie zyczysz

Golamamy taka sama ciążę teraz. Brak brzucha, wymiotow itd. Pełno energii. Super. Ciekawe jak długo?

Bryszka nic ci nie doradze, ale sugerowalabym chociaz telefon do gina.

Zaczynam sie wkrecac w Fasolkowe zakupy. Niewiele kupuje ale wiecznie coś oglądam na necie. Kupicie lezaczek czy huśtawke?

Miłej niedzieli. My dzis rodzinnie na Piratow 3 :-)

reklama
Do góry