reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Bryszka- ja też nie mam tak codziennie, ale czasem czuje tak ból kości taki, że naprawdę było mi ciężko chodzić i siedzieć nie wiedziałam od czego to, przecież nic nie robiłam takiego, takie uczucie jakby miało się tam pobijane, sama się tym z początku martwiłam, ale lekarz nic nie stwierdził może tak po prostu nie raz w ciąży jest :) ...
A dziewczyny kupujecie zwykłe wanienki, czy z leżaczkami w środku dla noworodków żeby łatwiej było kąpać??
Ja znalazłam takie na necie FISHER PRICE WANIENKA RAINFOREST M5656 J7813 +BON (1612962838) - Aukcje internetowe Allegro

Zestaw KĄPIELOWO-PIELĘGNACYJNY 9 ELEMENT! (W-wa) (1609915985) - Aukcje internetowe Allegro

Hej andrzelika :-D Ja się zastanawiałam nad zwykłą wanienką + taki niedrogi jakby leżaczek do niej (też widziałam u koleżanki i sobie chwaliła) ;-)

Ja myślałam raczej o zwykłej wanience nie wiem czemu ale wydaje mi się że takie ulepszacze są zbyteczne

Hej, ja przy pierwszym dziecku kupowałam wszystko jak najbardziej gadżeciarskie...Im więcej było elementów tym lepiej itp. A potem okazało się, że najlepiej sprawdzają się te najprostsze rzeczy...Wanienkę z leżaczkiem też miałam, był tam wbudowany temrometr, pojemnik na mydło i tego typu atrakcje...Wymieniliśmy ją po pierwszym miesiącu na najzwyklejszą wanienkę, bo w tej nie miałam swobody ruchów, poza tym myjąc synka na tym leżaczku miałam wrażenie, że nie myję go dokładnie, bo woda nie dociera wszędzie. Poza tym dziecko bardzo lubi chlapać się w wodzie, bo czuje się wtedy jak w brzuszku u mamy, a na tym leżaczku synuś był mniej spokojny niż kiedy go zanużyłam porządnie w wodzie...
Z rzeczy które mi się nie przydały, to rożek-becik (wcale w nim synka nie nosiłam), większość zabawek interaktywnych, bo mały wolał się bawić gazetą, pilotem, drewnianymi łyżkami i tego typu rzeczami:-), grający nocnik (mały zaczał od razu korzystać z ubikacji i nakładki) co było bardziej higieniczne, kojec (i tak w nim nie siedział), jeszcze pewnie parę rzeczy by się znalazło...Piszę to tylko tak jako anegdotę, bo wiem że i tak każda z Nas zrobi po swojemu...Ja już teraz się zastanawiam co będzie potrzebne dla małej i pewnie i tak zrobię jakiś nietrafiony zakup, bo ciężko jest tego uniknąć:-)

Za to z rzeczy, które bardzo mi się przydały mogę wymienić m.in leżaczek-bujaczek (miałam fisher price). Idealnie się sprawdzał kiedy chciałam coś zrobić np. obiad a mieć dzieko na oku...

Ostatnia edycja:
Winki80: taki leżaczek kupuję bo sprawdzony przez kilku znajomych i uznany za znakomity jest jeszcze w innych kolorach
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK WIBRACJE 3w1 L0539 (1635377190) - Aukcje internetowe Allegro

co do huśtawki to odradzam nikt mi nie polecał bo krótko się przydaje a podobno dziecko może szybko wypaść z niej!!
mam ten leżaczek i jestem z niego bardzo zadowolona , młody do tej pory z niego korzysta ,a jak się dzidzia urodzi to kupię mu jakieś krzesełko a maluch odziedziczy leżak ;-) , a huśtawkę też mam i potem korzystała z niej szwagierka i teraz znowu się przyda :tak:
Zaczynam sie wkrecac w Fasolkowe zakupy. Niewiele kupuje ale wiecznie coś oglądam na necie. Kupicie lezaczek czy huśtawke?

Miłej niedzieli. My dzis rodzinnie na Piratow 3 :-)
jak już pisałam wyżej mam i to i to ,więc jeśli masz tylko miejsce w domu to pewnie będziesz korzystać ;-) , u mnie huśtawka w 100% się sprawdziła jak młody nie chciał zasypiać w ciągu dnia :-)
Ponko gratuluję ruchów maluszka!!! Ja też już chcę ! ;-)

Dziewczyny ja mam zamiar kupić taki leżaczek Fisher Price jak Ty pokazałś alma i zastanawiam się też nad huśtawką też z FP, są owieczki, zajączki - znajomi mają i chwalą sobie bardzo :)
my mamy taką Fisher Price HUŚTAWKA KOŁYSKA CUDA OCEANU T2713 (1625419239) - Aukcje internetowe Allegro i moim zdaniem jest super ;-)
A dziewczyny kupujecie zwykłe wanienki, czy z leżaczkami w środku dla noworodków żeby łatwiej było kąpać??
Ja znalazłam takie na necie FISHER PRICE WANIENKA RAINFOREST M5656 J7813 +BON (1612962838) - Aukcje internetowe Allegro

Zestaw KĄPIELOWO-PIELĘGNACYJNY 9 ELEMENT! (W-wa) (1609915985) - Aukcje internetowe Allegro
myślę że dziewczyny mają rację że lepiej kupić zwykłą wanienkę bo te bajery bardziej przeszkadzają niż pomagają , myśmy zamiast leżaczka używali tych wkładów z gąbki MATERACYK mata do kąpieli + 2 x gąbka Gratis (1618790670) - Aukcje internetowe Allegro
miałam 2-3 szt i po każdej kąpieli dokładnie wyciskaliśmy żeby szybko wyschła a przed następnym kąpaniem przelewałam wrzątkiem z czajnika (chodzi o zarazki) :tak: i to w zupełności wystarczyło
Hej, ja przy pierwszym dziecku kupowałam wszystko jak najbardziej gadżeciarskie...Im więcej było elementów tym lepiej itp. A potem okazało się, że najlepiej sprawdzają się te najprostsze rzeczy...Wanienkę z leżaczkiem też miałam, był tam wbudowany temrometr, pojemnik na mydło i tego typu atrakcje...Wymieniliśmy ją po pierwszym miesiącu na najzwyklejszą wanienkę, bo w tej nie miałam swobody ruchów, poza tym myjąc synka na tym leżaczku miałam wrażenie, że nie myję go dokładnie, bo woda nie dociera wszędzie. Poza tym dziecko bardzo lubi chlapać się w wodzie, bo czuje się wtedy jak w brzuszku u mamy, a na tym leżaczku synuś był mniej spokojny niż kiedy go zanużyłam porządnie w wodzie...
Z rzeczy które mi się nie przydały, to rożek-becik (wcale w nim synka nie nosiłam), większość zabawek interaktywnych, bo mały wolał się bawić gazetą, pilotem, drewnianymi łyżkami i tego typu rzeczami:-), grający nocnik (mały zaczał od razu korzystać z ubikacji i nakładki) co było bardziej higieniczne, kojec (i tak w nim nie siedział), jeszcze pewnie parę rzeczy by się znalazło...Piszę to tylko tak jako anegdotę, bo wiem że i tak każda z Nas zrobi po swojemu...Ja już teraz się zastanawiam co będzie potrzebne dla małej i pewnie i tak zrobię jakiś nietrafiony zakup, bo ciężko jest tego uniknąć:-)

Za to z rzeczy, które bardzo mi się przydały mogę wymienić m.in leżaczek-bujaczek (miałam fisher price). Idealnie się sprawdzał kiedy chciałam coś zrobić np. obiad a mieć dzieko na oku...
zgadzam się z wielu rzeczy się nie korzysta ,no ale wiadomo że każda chce to co najlepsze dla swojego maluszka ;-) , u mnie na pewno przydatna była też mata edukacyjna :tak:

Witam was dziewczyny :-)
Dziekuje wam dziewczyny za wszystkie zyczenia ;-):-D
Ale dzisiaj pospalam az do 11 :-D ale pogoda jakas taka nijaka bo cos kijowo sie czuje,chyba cisnienie jest niskie i zastanawiam sie nad malutka kawa rozpuszczalna bo czuje ze cos mnie glowa zaczyna bolec:oo2: A co do takich roznych dupereli to mysle ze taki bujaczek tez sobie sprawie na pewno bedzie przydatny zwlaszcza jak bedzie trzeba cos ugotowac i miec dzieciatko na oku :-) A co do wanienki to na pewno kupie taka najzwyklejsza bo dosc duzo sie nasluchalam ze wlasnie im wiecej bajerow tym gorzej sie myje dzieciatko a co do lezaczka w wanience to moi znajomi zas mowili ze ich maluchowi to raczej zimno bylo na tym i nie bylo wygodnie wiec najzwyklejsze jest nadal na topie i jest najbardziej praktyczna :-) No ale tak jak dziewczyny wyzej juz napisaly ze kazda zrobi tak jak uwaza ;-):-D

Witajcie kochane:-)
Dziś pogoda na Śląsku nieco ładniejsza, sloneczko świeci i nie pada deszcz więc jest fajnie:)
Rano byliśmy na uczelni a potem musieliśmy się troszkę zdrzemnąć. Coś mnie głowa pobolewa, chyba ciśnienie kiepskie dziś:-(
Co do wanienki, to my raczej kupimy normalną. Maleństwo będzie kąpał tatuś, a on ma dość siły na trzymanie maluszka. A wydaje mi się, ze takie udziwniane wanienki nie zdają egzaminu i maluszek będzie marznął:(
Moja dzidzia też ma nóżki długie po tatusiu:) Oby w ogóle figurę miało po nim, bo on wysoki i szczupły;-)

reklama
Bryszka jesli chodzi o chusteczki nawizlajace to ja stosuje juz tylko i wylacznie te Pampersa, sa najlepsze, ani nie za mokre ani nie za suche, nieraz wystarcvzy jedna chusteczka aby wyczycic pupe z kupy ;-) Wiem ze cena powalajaca, ale warto rozejrzec sie za promocjami np teraz jest 6pak w Realu za 25zl a to super cena, nawet mniej niz 5 zl za jedno opkakowanie. Ja tylko na tych promocjach je kupuje.

alma ja tez polecam pieluszki z Rosmana - jakosc niemal taka jak Pampersy :tak:

andrzelika mnie tez czasem najda mdlosci, glownie po sokach owocowych :-( biore wtedy tabletki mietowe na zgage albo zjem cos suchego. no i niestety nerki mnie bola o nieco za mocno czasami :-( Boje sie ze to jakies kamienie, tego bym chyba nie przetrwala.

Wanienke mam po Macku i do niej mialam wklad dla niemowlat ale oddalam znajomemu. Z tym ze noworodek jest za slaby zeby moc sie w tym kapac i tak tata musial go trzymac na rekach. Uzywalam ten wklad jak syn mial ze 3 msc ale wtedy bylo trudno umyc mu plecy i pupe, wiec nie wiem czy to znow kupie.

Do góry