reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witajcie kochane:*
Na szybko Was podczytuję, bo dziś strasznie zabiegany dzień mieliśmy:-( Teraz siedzę i piszę nieszczęsną pracę ale już jest bliżej jak dalej:-D
Iwoneczka witaj:* Tu jest bardzo fajnie, zawsze można liczyć na cieple słowa dziewczyn no i na duże wsparcie( w pozytywnym tego słowa znaczeniu):tak:
winki główka do góry! Wiesz przecież, ze dzidzia czuje jaki masz humorek, więc chyba ważne żeby być pozytywnie nastawionym:) U mnie w sumie tez ciąża bezobjawowa (mój gin zawsze się bardzo cieszył jak mu mówiłam ze nie mam objawów) poza tym, ze mi brzuchol wyskoczył. Ale płaskiego to ja nigdy nie miałam. A poza tym jak tyłam to zawsze najpierw w brzuszek. Wraz z ciążą rzuciłam palenie i myślę że od tego też mi troszkę przybyło, bo mam znacznie większy apetyt:tak:
Nic kochane, ja się biorę do pisania, choc jeszcze w inny watek muszę zajrzeć:blink: Tym , które jeszcze dziś zajrzą życzę spokojnej nocki i słodkich snów:-)

reklama
Witam Ciężaróweczki!!!
Właśnie wróciłam z weekendu na wsi ;) było super pogoda prawie do końca dopisywała
No i te wszystkie kurczaczki, źrebaczki, cielaczki ;D ehhh Od razu czuję się lepiej żadnych bolączek ani utrapień....

Dzień dobry mamusie:-)

Życzę wszystkim mamusiom, tym które już nimi są pełną parą i nam wszystkim oczekującym maluszka Wszystkiego najlepszego w Dniu tak ważnym i pięknym, pociechy z dzieciaczków, spokojnych i radosnych ciąż, bez komplikacji nio i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania!!! :-D

U mnie pogoda piękna, czuję się ok, jem śniadanko i myślę jak spędzić ten dzień z moją mamą;-)

Dziewczynki muszę wam się pochwalić wczoraj z maluchem zaczeliśmy 17 tydz i właśnie wczoraj poczułam pierwsze ruchy mojego skarbeńka...cudowne uczucie :-)na początku nie mogłam rozszyfrować bo czułam takie bulgotanie,przelewanie a potem delikatne takie stukanie:-)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mam!!!!!!!! Dużo zdrowia dla siebie i malucha, wytrwałości i cierpliwości ;))) Dzisiaj nasze święto! :)

Heloo kobiety..

Przepraszam ,ze nic nie pisze ,ale od kilku dni jakis taki dol mnie zlapal. Strasznie martwie sie o fasolke. Nic nie czuje. Nie czuje sie w ciazy. U lekarza bylam 3 tygodnie temu a nastepna wizyte mam z 3 tygodnie w Polsce. Nie przytylam ani kilograma ,brzuch taki jak zawsze ,czuje sie idealnie. Wy macie brzuchy ,czujecie ruchy ,i wiekszosc zna plec. A ja nic. Czasem nienwidze byc w Szwecji. Mam detektor i slycham serduszka ,ale teraz zaczelam sobie wmawiac ze to moze moja wlasna krew co pulsuje. Okropnie mi..

Gratuluje kochane wszych chlopakow i oczywiscie dziewczynek.
Emy ,Andrzelika dbajcie o siebie kochane. Pilot w reke ,albo ksiazka. I lezec..

Nie martw się! Ja nic nie czuję. W ogóle. Wszyscy mówią mi wokół, że powinnam, a ja nie czuję nic. Nie mam prawie brzucha. Coś tam wyleciało ale nikt nie powie, że to ciąża. Z dumą obnosić się więc nie mogę. Nic nie przytyłam, nadal ważę 64 kg, a czasem nawet 63. Płci nie poznałam, bo nikt mi nie chciał powiedzieć, a wcześniej chodziłam do lekarza - idiotki która mogła mi nie powiedzieć, czy z moim maluchem jest coś nie tak.
Nie jesteś sama, ale wierzę, że będzie dobrze! Trzeba być dobrej myśli, bo można zwariować. Każda ciąża jest inna ale to nie znaczy, że jak nic nie czujemy, to jest gorzej z malcem. Trzymaj się cieplutko i korzystaj z detektora, bo to właśnie coś, czego Ci strasznie zazdroszczę :)

Iwoneczka1970, Witaj w naszym gronie!

Ankush, gratulacje z okazji pierwszych ruchów!

Ankush gratulacje. Ja czuje właśnie takie przelewanie , smyranie co jakiś czas,ale brak mi takiego zdecydowanego puknięcia :)

I ja również wszystkim Mamuśkom życzę wiele radości i szczęścia w dniu ich Święta i oczywiście zdrowych , kochanych bobasów!!

Iwoneczka ja też mam wrażenie , że trochę wzbudzam sensację, niby życzliwą , ale jednak sensację ( u niektórych wręcz widzę delikatne przerażenie, że mi się chce pieluch na starość, skoro już taki spokój miałam ) Mam to w nosie, ja wiem co robię :)

Mnie się wydaje, że w ludziach jest takie przekonanie, że jak się zajdzie późno w ciążę, to wpadka na całej linii :-) a zwłaszcza, jak się ma dużo starsze dzieci. Ale znam osoby, które rodziły późno (moje 2 ciocie) i mówią, że czują się odmłodzone, jakby ktoś im ujął paręnaście lat... czy to nie jest najlepszy powód, żeby mieć jeszcze kiedyś dzieci? :)

ankusch, kochana gratuluję i zazdroszczę, że już czujesz ruchy maleństwa! Ja czekam z utęsknieniem na tą chwilę (choć podobno przy zaawansowanej ciąży to już nawet konkretnie bolą te kopniaki;-) ) Zastanawiam się czy będę umiała rozpoznać ten pierwszy ruch :-D Tak czy siak, wiem ,że za niedługo ta chwila nastąpi:-) Kobity, ja się normalnie wzruszam, jak wariatka!

Majuska1 super, że będziecie mieć malutką dzidzię, to będzie oczko w głowie całej rodziny! Cieszmy się z naszych ciąż, niezależnie od tego ile mamy lat, olać to, że jedni uważają, że za mało inni, że za dużo, ciąża to błogosławieństwo! Napatrzyłam się w pracy na te wszystkie pary, które dałaby wszystko by móc mieć dzieciątko, ale czyjeś dzieci można tak samo głęboko i mocno pokochać jak biologiczne. Naprawdę to jest dar. Dżizas, pojechałam znowu ;-)

Wszystkim mamom przyszłym i obecnym życzę samych radości, szczęsliwych rozwiązań i dużo zdrowia dla nas i naszych dzieciaczków!

Ankusch piękny prezent:tak:

reklama
ponko,Majuska1 Madzia737 dzięki :-)
Gola84 na pewno rozpoznasz chociaż na poczatku się wsłuchiwałam obserwowłam a teraz jestem pewna własnie czuje jak maluch szaleje teraz jestem szczęśliwa piękny dzień się zapowiada:-)
miłego dnia dla was mamusie

Do góry