reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

winki80 glowa do gory,na pewno wszystko jest w porzadeczku,ruchy dzieciaczka jeszcze sie doczekasz a to ze nie masz brzuszka jeszcze tez sie nie martw bo juz niedlugo sie pokaze.Jesli sie dobrze czujesz,nie masz zadnych niepokojacych objawow to z fasolka jest dobrze,ma sie wygodnie i sobie rosnie :-) Wiecej wiary w dzieciatko moja droga;-) Ja takze nie cierpie tutejszej opieki nad ciezarna bo oni nigdy nic nie moga na nic poradzic ale Ja wierze ze z moja dzidzia jest dobrze,czuje sie ok nie plamie,brzuch mnie jakos niepokojaco nie boli wiec sie tylko ciesze z kazdej chwili bycia brzuchatka ;-)Wiecej optymizmu i pamietaj ze dzieciatko odczuwa nasze samopoczucie ;-)

reklama
Witam!!
Nie było mnie 2 dni, a tu tyle postów!!!!
Gratuluję tym dziewczynom co dowiedziały się o płci maluszków!!
Mnie od wczoraj trochę pobolewa brzuch na dole;-), ale to chyba moja wina, bo wczoraj montowali mi rolety zewnętrzne na oknach i ja oczywiście musiałam po nich posprzątać (mam na myśli umyć szyby w oknach) i chyba to od tego wchodzenia na krzesło i schodzenia.
Dziś musiałam być w ruchu jutro leżę!!!
pozdrawiam!!:-D

Co do imienia Tosia mam córkę o takim imieniu i to jest najlepsze dziecko pod słońcem(oby ę każdemu takich Toś!!

Ostatnia edycja:
Winki nie przejmuj się brakiem objawów, każda z nas ma indywidualną ciążę. Ja tylko raz dostałam kopniaka i nic więcej, nie czuję ani ruchów ani nie czuję się w ciąży. Fakt, że ostatnio mam słabe samopoczucie bo często łapią mnie wymioty po jedzeniu ale zazdroszczę tym, które tego nie mają... Nie dołuj się tak, ja brzucha też nie mam tylko platfusa z mojej otyłości zresztą niedługo sama zobaczysz... A Ty teraz nie czujesz ruchów, a niedługo jak Ci się dzidzia zacznie wiercić to będziesz chodziła cała w skowronkach, że czujesz te ruchy, kochana główka do góry. I o uśmiech proszę;))))

Dziewczyny dziękuję Wam za pomoc przy lekach, ja nie wiedziałam, że można w ogóle brać jakiekolwiek proszki a te bóle mam dość często i za 2 tyg na wizycie powiem lekarzowi o tych bólach bo ja miałam takie i przed ciążą tylko spowodowane były podejrzeniem padaczki więc mam nadzieję, że teraz to nie to samo...
Uciekam już spać, jutro jadę po buty ślubne.

Kolorowych snów kochane, dobranoc;****

Witajcie kochane listopadówki :) Mam 41 lat i to moja 6 ciąża ale dopiero 2 dziecko, które na pewno urodzi się żywe, na pewno, na pewno, na pewno. Amen!
Termin mam na 04.11 i po prenatalnych (pierwszych nieinwazyjnych, bo inwazyjnych nie zrobię) na 80 % córcia. Oczywiście jak wszystkie moje dzieci ma już imię: Róża :) Ja mam już brzuszek ale niestety nie wiem ile ciążowy, bo na dwa miesiące przed ciążą zdiagnozowano mi wreszcie, że tyję od niedoczynności tarczycy i nie zdołałam schudnąć ale ruchy czuję wyraźnie. Kochana Winki nie stresuj się (wiem jak to łatwo powiedzieć) ale wszystkie Twoje objawy są normą a serduszko dziecka bije ok. 150-160 więc nie masz szans mieć na codzień takiego swojego, prawda :-) Nosek do góry i głaskanko dla brzusia. Ja 15.06 mam drugie prenatalne w tzw. 20 tygodniu bedę wiedzieć więcej. Jejku jak ja się cieszę, że jesteście :)
Całusy lecę coś zjeść, bo zaczęłam mieć napady głodu ( w tej ciąży na Bigmacki i ogólnie mięso, a w pierwszej na coca-colę i lody i tak córcia ma do tej pory) całusy :*

Ostatnia edycja:
Iwoneczka no to "przybij piatkę" :) ja tez jestem w Twoim wieku :) Trzecia ciąża i trzecie dziecko :)
Byłam dziś na wizycie, doktor nie robił USG, więc nie wiemy nadal czy chłopczyk , czy dziewczynka, prenatalne miałam początkiem maja i wszystko wyszło w porządku, byłam tam taka zestersowana, że nie zapytałam wtedy o płeć. Kolejne USG - połówkowe będe mieć początkiem lipca,wtedy wszystko stanie się jasne :)

Dziś badanie wyszło w porządku tylko mam wysokie ciśnienie 140/90 , doktor kazał zaopatrzyć się w ciśnieniomierz i mierzyć sobie codzienie ciśnienie....i zero stresu ( a właśnie mamy na głowie budowe domu :sorry2: )

HEJ MAMUCHNY- jutro ''jedną nogą mamy Swięto'' :)) życzę Wam i sobie byśmy za rok obchodziły je w szczęściu pełna '' gębą'':))
poxo- możesz miec racje z tymi wynikami też to biorę pod uwagę
emy- trzymaj się i odpoczywaj musi być dobrze- trzymam za Was kciuki bęzie dobrze!!!!
juliet- te 2gie badania robiłam w innym szpitalu
madzia, emy - napewno zrobie w tym samym szpitalu co wczoraj za 3 tygodnie
niunia- mnie też często boli głowa a ostatnio coś z ciśnieniem jest nie tak bo dużo ludzi ma ból głowy
golo- plecy w okolicy lędzwiowej bolą mmnie ze 3 mc. ale nie robilam nic bo na początku ciąży masaż niewskazany, ale dziś poszłam do znajomej masażstki która mi masażem przynoisła taką ulgę polecam :) ale tylko osoby doświadczone i zaufane bo w ciąży do masażu trzeba podchodzić ostrożnie a nie wszyscy masażyści potrafia i chcą masować ciężarne (nasza Ewa masuje nawet do 9mc)
kasient-ma nadziejęno i bardzo mnie ucieszyły te lepsze wyniki
winki- kochana nie martw się na zapas wiesz ile kobiet nie tyje w ciąży są takie co dopiero w 5 mc mają mały brzuszek nie masz tendencji do tycia i dlatego ja mam wiec się szybciej zaokrągliłam- też ruchów nie czuje , mogą być nawet po 20 tyg. wiec mamy jeszcze czas :)) napewno jest oki głowa do góry !!!!!!!!! czasem kobiety do 5 mc nie wiedza że są w ciąży to normalne .
kochane mamuśki jeszcze raz dzięki za słowo wsparcia :* może mnie nie być do poniedziałku bo rano brykamy do zakopanego i nie wiem czy tam będe miała neta wiec jak pomilcze to obiecuję nadrobic straty w poniedziałek . Trzymajcie się wszystkie cieplutko ściskam gorąco jak co przywioze Wam oscypki :)))) he he
a witam iwoneczkę i gratuluje ;0) witamy witamy

Iwoneczka, witaj! widzę, że jesteś po przejściach, współczuję, teraz na pewno wszystko będzie super!
Kati, udanego wypoczynku, zazdroszczę Ci tego Zakopca :-)

Iwoneczka witaj !!!!!!
Majuska u mnie na wysokie ciśnienie pomogło zredukowanie soli do minimum ;)
kati prawdziwy dzień matki to pewnie dopiero jak maluchy w przedszkolu wyląduja :))) i wtedy dostaniemy własnoręcznie robioną laurkę (nie mogę się doczekać)
winki ciesz się że brzuszka jeszcze nie widać , zobaczysz nawet się nie obejrzysz jak będziesz go głaskać i masować żeby maleństwo choć na chwilkę przestało kopać, albo żeby mu czkawka przeszła ;) , odrobinkę cierpliwości wiem że to ciężkie ale dasz rade :D

reklama
ania sm - do przedszkola nam daleko- najpierw poród he he pierwszy krok
juliet jedz za mnie bo mi się pakować nie chce :( jestem w polu bo o 22 wróciłam z pracy , tłusta głowa i owłosione nogi ha ha a wiekszość facetów będzie - no ale krupówki ..one mnie na duchu podnoszą i motywują - już lece się depilować ;) buziole laseczki

Do góry