reklama
Margana
Fanka BB :)
gola, poxo powodzenia na wizytach!!!
kachutka gratoluje dziewczynki!
Kati82 dobrze, ze lekarz Ci wszystko wyjaśnił i nie jest tak źle. Przynajmniej wiesz, ze dzidzia musi być dokładniej badana. Mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze i dzidzia będzie zdrowa!
Emy własnie lekarz mówił o takich ciągnieciach, ale chyba nic takiego na szczęście nie czuję. Za to od początku ciąży bolą mnie plecy w krzyżu. Nigdy nie zwracałam na to uwagi, ani lekarzowi nie mówiłam, bo przed ciążą często mnie bolały jak chwile postałam w jednej pozycji, szczególnie w pracy. W ciąży mnie bolały bez powodu tak, ze czasem chodzić nie mogę, ale zwalałam to na hormony. A teraz zastanowiła mnie Twoja wypowiedź. Może u mnie to też te bóle świadczą o skracaniu się szyjki? Bo w sumie nic innego nie czułam, a sie skracała. Dzieki za podpowiedź, po prostu na następnej wizycie zapytam lekarza czy to moze być to.
kachutka gratoluje dziewczynki!
Kati82 dobrze, ze lekarz Ci wszystko wyjaśnił i nie jest tak źle. Przynajmniej wiesz, ze dzidzia musi być dokładniej badana. Mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze i dzidzia będzie zdrowa!
Emy własnie lekarz mówił o takich ciągnieciach, ale chyba nic takiego na szczęście nie czuję. Za to od początku ciąży bolą mnie plecy w krzyżu. Nigdy nie zwracałam na to uwagi, ani lekarzowi nie mówiłam, bo przed ciążą często mnie bolały jak chwile postałam w jednej pozycji, szczególnie w pracy. W ciąży mnie bolały bez powodu tak, ze czasem chodzić nie mogę, ale zwalałam to na hormony. A teraz zastanowiła mnie Twoja wypowiedź. Może u mnie to też te bóle świadczą o skracaniu się szyjki? Bo w sumie nic innego nie czułam, a sie skracała. Dzieki za podpowiedź, po prostu na następnej wizycie zapytam lekarza czy to moze być to.
Poxo
No to my już po wizycie... dziś USG nie było (bo było tydzień temu...) ale zbadał nas lekarz i powiedział, że wszystko jest fajnie...
Powiedzcie mi proszę... (jeśli coś minęłam to przepraszam...) robiłyście już albo macie zamiar robić "test potrójny" i jaki ew. to jest u Was koszt??
Powiedzcie mi proszę... (jeśli coś minęłam to przepraszam...) robiłyście już albo macie zamiar robić "test potrójny" i jaki ew. to jest u Was koszt??
Margana
poxo to super, ze wszystko jest dobrze. Ja testu potrójnego nie robiłam i nie zamierzam skoro nie mam obciążenia rodzinnego, a przezierność karkowa wyszła ok.
A my wczoraj bylismy na zakupach. Nie powiem, odczułam te 3 godziny i pod koniec ledwo chodziłam. Za to kupiliśmy dla mnie dwie pary spodni:-) Wreszcie bedzie mi wygodnie! Tylko szkoda, ze nie było fajnych bluzeczek.
A my wczoraj bylismy na zakupach. Nie powiem, odczułam te 3 godziny i pod koniec ledwo chodziłam. Za to kupiliśmy dla mnie dwie pary spodni:-) Wreszcie bedzie mi wygodnie! Tylko szkoda, ze nie było fajnych bluzeczek.
Ja zrobię, ale tylko dlatego, że będę miała za darmo w ramach mojego ubezpieczenia zdrowotnego w przychodni. Ale uważam, że test podwójny ważniejszy, bo decydujący, jeśli miałabym za to płacić, nie zdecydowałabym się na potrójny, bo wszystko jest okej. Teraz zrobię, bo A. ma skłonności do denerwowania się
reklama
kasiente
no raczej sie nie da wyczuc puslu bo dziecko sie pod powlokami znajduje. Ruchy tak ale pulsu nie, pulsujemy my, co widac dokladnie jak sie lezy, bo pulsuje nam ukrwiona macica Puls to mozemy od polowy ciazy posluchac albo stetoskopem albo dopplerem od 13tc jak juz pisalam no a pozniej to fakt w wysokiej ciazy to jak facet nam ucho do brzucha przylozy to juz slychac serducho dziecka w tak wczesnej ciazy to niemozliwe jeszczeJa w ogóle nie wiedziałam, że można wyczuć serduszko maleństwa Jesteś ogromną szczęściarą, że Ci się to udaje!
tak mam to samo myslalam ze mi sie amcica spina a to dupcia chyba mojego synka:d bo z lewej strony mieciutkie i czasem wlasnie poo prawej stronie twardnieje jakby sie wypinalo a dupcia sadze bo wczoraj byl syneczek dupeczka w dole wiec glowke ma wyzejI jeszcze chcialas Was zapytac dziewczyny czy wy czujecie juz dotykajac ręką brzuch coś w stylu małego guzka, czy napina wam sie brzuch od ruchow dziecka?
Bo ja wlasnie zauwaylam dwa dni temu ze czujac ruchy towarzysza temu wlasnie te odruchy. Moge tylko podejrzewa ze to glowka dziecka naciskajaca wlasnie na te sciane macicy. Supersłodkie!
Pamietam ze w pierwszej ciąży dużo poźniej zaczelam wyczuwac dzidzie pod brzuszkiem.
no test potrojny sie robi po 15 tygodniu ciazy jesli na USG wyszly nieprawidlowosci. Polega to podobnie jak w PAPPA, na pobraniu krwi i wywiadzie jakims obszernym plus USG. No ale to raczej jakby cos na USG bylo nie tak. Mi gin mowil ze jesli teraz, czyli wczoraj, byloby cos nie tak to wowczas robilibysmy test potrojny ale wszystko bylo ok wiec nie bylo potrzeby)No to my już po wizycie... dziś USG nie było (bo było tydzień temu...) ale zbadał nas lekarz i powiedział, że wszystko jest fajnie...