reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja w ogóle nie wiedziałam, że można wyczuć serduszko maleństwa :D Jesteś ogromną szczęściarą, że Ci się to udaje!

Na ruchy ciągle czekam, mam nadzieję, że niedługo poczuję chociaż delikatne smyranie, moja mama też się mnie pyta, czy coś już czuję i uważa, że to dziwne, ale ona była w 4 ciążach i chyba nie do końca pamięta, że w pierwszej zawsze jest trochę inaczej ;) No ale cóż, ta pierwsza była 25 lat temu ;)

reklama
Witam was brzuchatki :-)
kachutka wielkie gratulacje z malej damy :-D
kasiente gratuluje syneczka ;-):-D
Troche tego naskrobalyscie od wczoraj popoludnia,nie dam rady odpisac wszystkim no ale ide poczytac zeby wiedziec o czym byla gadka mniej wiecej wczoraj ;-):-)
Dzisiaj dziewczyny jak sie przebudzilam o 4 rano bylam taka glodna i se mysle no nie bede jesc o tak wczesnej porze no ale o 5 moj A. wstawal do pracy no to ja pedem do kuchni i kanapeczki sobie zrobilam i do lozeczka zpowrotem,moj jak to zobaczyl to w smiech hehe,5 rano a Ty juz jesz :-D

Ostatnia edycja:
Cześć mamuchny jestem po wizycie u gina.trochę mnie zdziwiło że badał mnie usg na brzuszku a nie wewnętrznie (a tak lepiej widać) od kiedy się już nie bada dopochwowo?

w II trym tak od juz 13 tc bada sie przez powloki brzuszne a nie dowcipnie.

Kati82 tak jak pisała kasiente, bada się przez brzuszek, ale u mnie w 13 tyg, jeszcze prawie nic nie było widać... za to tydzień temu (15tyd.) jak ginekolog nagrywał mi badanie na płytkę, to robił mi i dopochwowe USG i przez brzuszek... i ku mojemu zdziwieniu o niebo lepiej było widać przez brzuch... :szok:
Co do Twoich wyników, to ja też wierzę, że wszystko będzie dobrze... :-)

A czy któraś nie chce poznać płci i liczy na niespodziankę?
Ja bym nie mogła wytrzymać.

Ja chciałam mieć "niespodziankę"... i nikomu te nic nie mówić (bo nie chciałam typowo wszystkiego w niebieskim albo w różowym...) powiedziałam, że jak chcą to spoco, ale w żółtych, fioletowych, beżach, zielonych... neutralnych kolorach...
Aleeeee... nie wytrzymałam i przy pierwszej okazji już dopytywałam... :-D

[FONT=&quot]
Poxo gratuluję odebranych obrączek;) Ja swoje odbieram 15 czerwca dopiero (bo późno je zamówiłam). Ja też chciałam zwykłe obrączki z żółtego złota bo uważam, że takie są ładne choć nie wiem czemu wybraliśmy inne [/FONT]Apart - Obrączki, obrączki ślubne, biżuteria ślubna - Obrączki i u mnie została ta z tą cyrkonią ale w sumie może być i taka też ładnie wyglądają;) Nie chciałam brać obrączek za 3tysiące jak to teraz w modzie bo stwierdziłam, że obrączki są tylko dla nas tak naprawdę więc to czy dam za nie 300 czy 5000zł to bez różnicy.

A JA CIĄGLE BEZ BUTÓW... ;(

U nas też dziś gorąco i słonko świeci... nasze są takie (tylko ważą obie 8g.)
Obraczki Slubne Amare Classic - Jubiler TAXOR

A buty kupiłam, poszłam śladem dziewczyn i poszukałam tej firmy arte di roma (i pojechałam do sklepów gdzie mają tą firmę i okazało się, że kupiłam nawet nie z tej firmy ale były... :-)) ale namieszałam hahaha

Oki idę kleić basen, a potem zbieram się do lekarza...

Poxo Wasze obrączki też są bardzo ładne;) Takiego typu i mi się podobają ale w sumie to nie wiem czemu wybraliśmy tamte ale już niech będą:p

Ja znowuż lecę kolejny dzień na zakupy, robimy wesele tradycyjne więc muszę sama się głowić jak chcę ubrać stoły itp bo moja kucharka może mnie wyręczyć ale ja się uparłam, że chcę to sama zrobić, a ona niech się zajmie gotowaniem;) Tak więc lecę wybierać serwetki, świeczki, itp....

Niuniunia my mamy prawie identyczne obrączki,chyba nawet te w Aparcie oglądaliśmy ale ostatecznie zamówiliśmy u innego jubilera,bo były o wiele tansze. Moja ma 5 mm i brylancik na środku z tym,ze sama obrączka tzn to złoto nie jest przerwane,a m ma bez kamienia za to szerszą chyba 7 mm.W środku mamy wygrawerowaną datę ślubu i tekst "zawsze tam gdzie ty";-)

Sliczne obraczki dziewczyny :-) My z moim A. to mamy znowu przeplatane obraczki zolte zloto z bialym zlotem :tak:
A Ja wsumie w sobote i w niedziele zaczelam czuc delikatne puk-puk :-D na samym poczatku myslalam ze to cos innego ale jak sie tak skupilam to doszlam do wniosku ze to musialo byc tylko moje dziecie :-D i bylo to niesamowite :-) U mnie dzisiaj tez jest ladna pogoda,swieci sloneczko (jak na razie) a wczoraj w drodze powrotnej z Collegu dziewczyny zlapala mnie taka ulewa dziewczyny ze jak weszlam do domu to czulam sie jakbym wlasnie gdzies plywala,nie bylo suchego miejsca na mnie,caluska mokra az do bielizny :no:

Niuniunia ja nigdy nie czułam serduszka dziecka ani w tej ciązy ani w poprzedniej,nawet zaawansowanej,więc wydaje mi się ,ze tak jak kasiente napisała,to jest twój puls. Ruchy to owszem już czuję,a w poprzedniej ciązy poczułam gdzieś w 17 tc no i później czkawkę kilka razy dziennie:-D- no to było troche wkurzające ;-)

No dokladnie ja tak samo nie czulam serca dziecka. Slyszalam je tylko podczas badan USG albo w szpitalu na porodowce jak mnie juz podłączyli do tej aparatury :sorry2:

Natomiast jesli chodzi o ruchy dziecka to ja tez nieraz czuje je kilka razy dziennie, a pozniej kilka dni nic nie czuje, choc przyznam ze nie stresuje sie tym bo na tym etapie ciazy to dzidzie jest bardzo ciezko wyczuc.

Co do obraczek to my chcielismy bardzo miec te dwukolorowe ze zlota i bialego zlota. Mamy takie z paskiem z bialego zlota wewnatrz.
Apart - Obrączki - Kolekcje - Obrączki
Natomiast tez bralismy je z katalogu aparta a zrobilismy u jubilera z naszego wlasnego zlota i zaplacilismy za to grosze :tak: Grawer gratis!

I jeszcze chcialas Was zapytac dziewczyny czy wy czujecie juz dotykajac ręką brzuch coś w stylu małego guzka, czy napina wam sie brzuch od ruchow dziecka?
Bo ja wlasnie zauwaylam dwa dni temu ze czujac ruchy towarzysza temu wlasnie te odruchy. Moge tylko podejrzewa ze to glowka dziecka naciskajaca wlasnie na te sciane macicy. Supersłodkie!
Pamietam ze w pierwszej ciąży dużo poźniej zaczelam wyczuwac dzidzie pod brzuszkiem.

Jak była u nas ostatnio znajoma w 7 miesiącu, to jej maluch ułożył się pupką wypięty do brzucha. Z jednej strony taki mięciutki, a z drugiej nacisk pupy :D Nie mogę się doczekać, aż mnie to spotka :)

śliczne te Wasze obrączki... :) Chociaż patrzę, że to nie tani wydatek niestety :p No cóż, na ślub pewnie trzeba będzie odkładać jak na maluszka - po trochu :)

reklama
ponko mnie sie zawsze najbardziej podobalo jak Maciek przykladal mi nozke do brzucha i pchal nia z calej sily. Bylo widac wyraznie ksztalt stopy na brzuszku. Lubilam go wtedy "łaskotac", to on od razu podskakiwal w jedna i druga strone.

Do góry