reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mycha ale ma Nadula zębów jeszcze 4 i koniec :szok:A jak przechodziła te 16 chyba na luzie co??? bo nic nie marudziłaś;-):-)
helenka oj to cięzko macie Kobieto współczuję problemów :-(
gola dziś kumpela przyniosła siatę sukienek które chce sprzedać w 2 się wbiłam ale jeszcze dumam nad nimi...a w resztę nie weszłam jakoś materiału zabrakło..;-)A mamuśce twojej współczuję problemów zdrowotnych biedula się wymęczy ehhh
angun hahah niezły Arti ze spaniem;-) A co do senności ja też ostatnio jakoś senna jestem.
nimffi fiu fiu szalejesz a kiecke na all kupiłaś chciałabym zobaczyć;-):-)

Mała 3 dzień bez cyca na noc zasneła nawet się nie upominała a tak się bałam tego wieczornego zasypiania bez cyca.Uciekam bo mój właśnie z pracy wrócił i coś jeść zrobić.Chyba Martynce kolejna 4ka się przebija bo coś dziś nie swoja.

reklama
mycha- ło mamo, 16 zębów!!!!!!! Szok, a jak znosi ząbkowanie?? Gratki dla Nadulki za te zębole! Daj znaka, jak p owizycie. PS kiedy powinno się iść pierwszy raz do dent??
mycha, Majuska
- no babcia w 3 doopy ciuchów młodej kupuje, no ja się przyznam też:zawstydzona/y:

Angun -w lutym mama ma pryw. wizytę u gastrologa, pewnie coś więcej Jej przepisze

ankusch
- b. dzielna jest Tysiunia, tak se ładnie bez cycy poradzila :D Ja mówię dziś młodej, że w cycy nie ma teraz mleczka bo się robi, żeby później mogła się troszkę napić ( nie chcę jej odstawiać jeszcze, ale troszkę ograniczyć), gdzie tam cycyy i cycyyy, ech...

Dziewczyny lecę pod prysznic, dobranoc!:*

gola, ankusch no ja nie wiem co ona tak poszalała z tymi zębami. a do dentysty podobno powinno się iść po roczku. nam Pani doktor powiedziała że można iść już, nie zaszkodzi :) a jeśli chodzi o ząbkowanie to nawet tego nie zauważyłam więc odbyło się bezboleśnie dla obu stron :p

p.s miałam się Was zapytać czy dawałyście (te z Was których dzieciaczki nie mają alergii) krowie mleko. Pytam bo Nadia wcina je jak szalona, Pani doktor powiedziała ze jeśli toleruje to jak najbardziej można podawać.
co Wy na to?? :)

Ostatnia edycja:
mycha ja tez już jakiś czas daję i jest oki moja pediatra zaleca po roczku 2% albo 3,2% a jak takie prosto od mućki z cyca to rozcieńczone z wodą..Moja co do dentysty to chyba za chine by teraz paszczy nie otworzyła mi nie daje a co obcej babie :-p

mycha ja też daje krowie mleko w formie płatków na śniadanie najczęściej. Ja już nie popełnie tego błędu co z Olafkiem, nie dawałam mu mleka, a potem bidulek zjadł loda włoskiego (jak miał ponad 2 latka)i miał rozwolnienie, bo oprócz jogurtów to mleka nigdy nie jadł.
ankusch no moja też do paszczy nie da sobie zaglądnąć, otwiera ją tylko jak chce jej dziąsła posmarować ale zliże maść i zamyka znowu albo mnie gryzie.

Dziewczyny nie mam siły, od środy jestem sama w domu, bo pan Maż poleciał do polski, jeśli chodzi o obowiazki domowe to luz i tak robie to co zawsze, ale kurde jak nudno wieczorami, nie ma do kogo gęby otworzyć.
Marika chyba znowu ząbkuje, bo nie je zup, tylko mleko mleko mleko a pozniej robi takie kupki niemowlece. Zachowanie jej jest takie jak było czyli wszystko piekne ładnie poki wszystko jest po jej myśli, jak nie to staje zaciska zeby i krzyczy . o matko jak ona krzyczy :crazy: dalej wchodzi wszedzie gdzie sie tylko da. No i odkąd nie ma Taty to bardzo zle spi w nocy- jak ją wezmę na chwile od siebie to od razu pokazuje że Taty nie ma. Ale te Dzieci są wszystkowiedzące. Tak w ogole to my po urodzinach OLafka, było super!!! lepiej sie zorganizowałam niż na Mariki urodziny i wiecej czasu mogłam byc z goscmi a nie w kuchni :-)

onanana, Majuska, angie przyjdzie wiosna to pewnie szybciej choróbstwa odpuszczą, teraz taki sezon, a na pewno choć jedno dziecko jest w przedszkolu które smarka i roznosi bakterie i tak w kółko,
helenka kurcze to teraz będziesz sie głowic z dieta dla Olka
ankusch brawo za odstawienie, ja już mc nie karmie, Zosia to zniosła dzielnie, to chyba ja mimo chęci odstawienia, jakieś opory miałam,teraz jak czasem wyciągnś cyca, to ona tak chetnie przyjdzie ale nie chce, mówi koniec....mi MM od lipca nie chce pic nie zmuszam próbuje jej krowie przemycać w kakao, ince
maggipka zazdroszczę przespanej całej nocy, u nas się nie zapowiada żeby takie wydarzenie miało miejsce w najbliższym czasie
Majuska ja mam inhalator, i Zosia jak ma katar to ja ją inhaluje sama sobie trzyma i wdycha, sadzam ją wtedy przed youtobe, wiadomo że całego czasu nie wytrzyma więc potem to juz żeby choć troszkę wdychała nawet z daleka
Gola kurcze zdrówka dla Twojej mamy, teściowa jak miała 9.12 też wyciągany kamień to aż do końca teraz stycznia siedzi na L4, może ze względu że dźwiga pracy więc musi dłużej do formy dojść, żeby sobie biedy nie narobić, za to ostro na mopie w domu jeździ:-D
angun ja tez w tym tygodniu senna, ale u mnie tak zawsze jest przed @, dziś ją dostałam wybudziło mnie to cholerstwo więc i powera będe miała...no w ciązy to ja się na początku naspałam i naspałam, nie wiedziałam że tyle można spać, dobrze mężowi dogadałaś, ja swojemu tez ostatnio, co nie co powiedziałam odnośnie nie bawienia się ze Zosią
Ponko spóźnione życzenia urodzinowe, ja rozumiem że jako matka się obawiasz o Fifiego, ja z moją tez się muszę wybrać, bo dojrzałam, że wareczkę ma przyrośnięta do zewnętrznej a nie mogę sobie skojarzyć żeby miała to wcześniej
mycha 16 zębów woow, Zosia dopiero co dorobiła się 8 zęba a już idą jej na raz dwie 3, zaraz całe będzie miała uzębienie na górze a na dole tylko jedyneczki:tak: heheh najważniejsze że bezproblemowo znosi ząbkowanie
gola moja prywatna dentystka mówiła że jak dziecko ma 1,5 roku i ma jakieś zęby, to tylko tak kontrolnie

moje dzieciaczki spia to ja sobie kompa okupuje, Zosia się ze mną wczoraj kąpała, bo ostatnie dwie kąpiele nie chciała wejść do wody i nie wiemy od czego się zrazia,ale wkońcu trzeba było ją wymyć.więc poszłam najpierw ja wzięłam jej zabawki ona po pewnym czasie przyszła niby, zobaczyć co robię.zapytaliśmy się czy chcę myju myju.na początku był troszku opór/lęk ale najpierw posadziłam ja na swoim ciele potem przez zabawę hop do wody i nawet jej się z powrotem spodobało.nawet mnie myła:tak::-D

Gola Polunia piękne na nóżkach pomyka! Mój Fifi nie chce, wchodzi w zaspy specjalnie a potem płacze, że zimno bo mu się śnieg pod rękawiczki dostał :-)
Martika, zapytaj w przychodni o receptę na elosone, to jest na receptę i sterydowe więc nie można długo stosować (max 3 dni) ale bardzo pomaga i poprawa jest prawie od razu. Jak mój Filipek ma wysyp alergii to go smaruję, nie znam nic lepszego.
Mycha,my dajemy Fifiemu mleko krowie. Znaczy się on jest na sojowym bo lubi ale jak się skończy to nie mam oporów dawać mu krowiego. Smakuje mu mniej ale nadal pije. I też za przyzwoleniem pediatry.

Na moje urodziny byliśmy w mojej ulubionej naleśnikarni. Fajnie było, jest kącik dla dzieci a obok nich stolik więc Fifi bawił się pod naszym czujnym okiem i był bardzo zadowolony. A dzisiaj kupuję tort i jedziemy do mojej mamy poświętować z rodzinką.

Zaraz mam egzamin więc trzymajcie kciukasy kochane! :-) (od 9;00). Wpadnę pod wieczór bo jeszcze potem mam gości.

Aneczko może w takim razie wypróbuję inhalator przy Youtubie, moja potrafi nie odrywać wzroku od bajki Elmo-świat ( obcinam jej wtedy paznokcie), to może i inhalator pójdzie. Jaki masz ten inhalator?

Anus czasem fajnie jak tak stary gdzieś pojedzie ,odpoczniesz od niego, stęsknicie się i się będzie działo;-):-D

mycha to szczęściara jesteś z tymi 16 niewiadomo kiedy wyrośnietymi zębiskami Nadii, nieliczni tak mają:tak:

reklama
Hej :-) kolorek wyszedl dokladnie taki jaki chcialam czyli braz z refleksami bordo i rubinu :-)jeszcze tylko na koncowkach zostala mi ciemniejsza farba ale za pol roku juz po niej sladu nie bedzie. Foto jakies planuje sobie zrobic ale musze sie najpierw wystylizowac ;-) bo tak to kiepsko wychodze na zdjeciach juz niestety cienie pod oczami z niedospania mnie dobijaja.

ANGUN ja takze mialam kilka kiepskich dni, to chyba jakis spadek cisnienia byl.

ANKUSCH postaram sie potem wkleic link do sukienki ;-)

MYCHA fajnie ze juz macie tak duzo zebow :-) z tego co pamietam to jak wyjdzie komplet 20szt to mozna je lakowac ale mnie mowili ze to po 2 urodzinach dopiero.
A jak chodzi o pytanie o pokarmy... Kuba nie objawil mi na nic alergi a probowal juz mleko krowie w grysiku, truskawki, kakao, miod. Tak wiec na razie daje mu wszystko to :-)

ANUS super cie widziec. Zastanawialam sie jak tam po urodzinach Olafa. Fajnie ze wszystko sie udalo :-)

Ostatnia edycja:
Do góry