Hello mamuśki!!
Cisza tu jak makiem zasiał... przynajmniej mało do nadrabiania :-)
U nas też zima na całego, -6 stopni, śnieg sypie delikatnie i cichutko jak bajce...
Byłam dziś z Małą na urodzinach u koleżanki - 5 mam z dzieciaczkami w podobnym wieku, sajgon niezły, a moja oczywiście gwiazda na całego, najgłośniejsza, śmieje się na głos, wszędzie jej pełno, a i za psem ganiała. Do tej pory uwielbiała pieski, ale na odległość, jak się zbliżał, to uciekała, a teraz biegała za psem, łapała go za ogon i mordkę :-)
A potem - UWAGA UWAGA!!! Spotkałam się z Angun!! Co prawda, czasu nie miałyśmy dużo, ale mrożony jogurt z bakaliami i owocami zjadłyśmy, pogawędziłyśmy trochę i przynajmniej wiemy, że istniejemy naprawdę!! Hahaha
Wieczorem jeszcze zumba i właśnie padam, zaraz się kładę. intensywny dzień dzisiaj był, a jutro znowu mam spotkanie z koleżanką. Ależ mam napięty grafik!! Hahaha
Zakupiłam wczoraj nakładkę na kibelek i zaczynamy powoli naszą księżniczkę nasadzać na tron :-) Niech się zaznajamia. Zobaczymy jak pójdzie nauka. Wybrałam nakładkę zamiast nocniczka, bo jakoś nie widzę siebie grzebiącej w nocniku i wyrzucającej kupy :-)
Oprócz tego, wyszła górna lewa czwórka, a pozostałe 3 czwórki już wypychają dziąsła, więc lada dzień będą. A spanie - tfu tfu - CUDOWNE przespane całe noce, od 20 do 8 :-) Jupiiiiiiiiiii!!!!!!!! Czy ktoś mi podmienił dziecko?? Pamiętacie, jakie miałam kłopoty z jej spaniem, a tu nagle taka zmiana. Tak jest od tygodnia, zobaczymy, jak będzie dalej.
Zmieniłam wczoraj na próbę mleko z Enfamil na HIPP - stosuje któraś??
Laski, wrzuciłam do książki kucharskiej przepis na to pyszne ciacho serniko-brownie z malinami.
Buziaki xoxo
gola - zdrówka dla mamy
ponko - super taki wyjazd, u nas wkrótce ferie, to też się w góry wybierzemy
ankusch - spróbuj może opuścić 1 karmienie, jak się obudzi to ululaj bez mleka. Po kilku razach zapamięta, że nie dostanie mleka i nie będzie się upominać
anus - dokładnie jest tak jak mówisz - dzieciaczki się przyzwyczajają, że tylko pisną a my do nich lecimy, wiem co mówię, bo sama tak robiłam. Ale przetrwałam trudny moment pozostawienia jej z tym płaczem i stał się cud!!