reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
mary beth zdrówka dla Mia - bidulka. widziałam Wasze prezenty gwiazdkowe - super. a ta kuchnia cudo - bardzo mi sie podobają drewniane kuchnie i w ogole zabawki.

niuniunia nie wiem co Ci poradzic, ja staram sie nigdy nie panikowac, jak okres sie spóźnia. duzo stresów miałas ostatnio w zwiazku z Wikunią, nie znam sie na tabletkach bo nie stosuje :-( Nimfii ma racje kup testy dwoch roznych firm. daj znac!!!!!!

nimfii gratulujemy pierwszego ząbka, to teraz pewno sie ujawnią sie kolejne :-)

Anus, Nimfii test wyszedł negatywny. Czyli coś musi się ze mną dziać skoro ta @ jakaś skąpa jak nigdy dotąd. No przez cały dzień nawet jednej podpaski bym nie zużyła bo dosłownie jak plamienia jakieś mam tą @. Trochę mi ulżyło bo załamałąbym się teraz gdybym miała mieć drugiego bobasa bo mogłoby się to dla mnie i dla maleństwa źle skończyć. Więc mam nadzieję, żę to fałszywy alarm a ta @ się unormuje. Ale jak tak bedzie wyglądała cała @ to wizyta u gina nieunikniona bo nie chciałabym żeby mi się coś działo złego a ja o niczym bym nie wiedziała...

może powinnam tabletki zmienić skoro mi @ zanika?

Witam się już w Nowym 2013 Roku kochane!
Całe wieki nas nie było, już nas tłumaczę...

Niestety u nas było chorobowo, mój Ojciec ( jak to ma już w zwyczaju) przywlekł do domu jelitówkę.

Pola kilka dni po Nim, zwymiotowała mi rano i zrobiła 3 x brzydką, cuchnącą kupkę i tyle. Humor miała super, temp zero.
Na drugi dzień jak nowo narodzona wstała, tylko apetyt ciut mniejszy, bo idą cholery 4ki.
Nawet się zastanawiałam czy to juelitówka u małej, ale jak kilka dni później tata Poli wymiotował, a po Nim ja nie było wątpliwośći. Najgorzej przeszłam ja i moja mama. Rzygałam od 15 do 6 nad ranem, byłam wycieńczona , a jeszcze wstawałam do młodej w nocy i dawałam cycka, bo butli nie tknie z niczym innym jak woda, albo herbata. Po mnie zachorowała mama, ona biedna i biegunka i wymioty, dziś już na szczęście lepiej, ale wszytsko było na mojej głowie, D. w robocie, mój ojciec też ( z resztą jak nie w robocie to i tak nic nie zrobi i nie kupi). Na szczęście mama już lepiej, ale jeszcze słaba, a wśrodę idzie do szpitala. Pola szogun, lata , 5 minut nie usiedzi, wszę∂zie włazi, wczoraj spadła z sofy pod stół, ma sińca na uchu i na policzku, dziś niosła ciuszki do prania i nadepnęła i wielkie baam, efekt rozcięta warga i co teraz dostrzegłam ukruszona jedynka górna:/ Dobra tyle , co u nas :)
Lecę nadrabiać :)

Filipkowa mama - witaj z powrotem :) 100% prawda dwoje dzieci i jedno zaraża drugie, jak dziś? ??

mary-beth
- jak Mia? Mam nadzieję, że choróbsko odpuszcza, kurde nie ma nic gorszego jak dzidziolek choruje:/

winki - heloł kochana:* Dziękuję Sylwester super, szkoda, że tak krótko, bo po 2 ej zadzwoniła mama , że POliszon się obudził, nie chciała herbatki, tylko darła się mama i cycy ! Także wsiedliśmy w auto i nakarmiłam tą małą terrorystkę! Za nic nie chce mleka ani kaszki z butli, na noc je łyżką. Super, że Sylwester udany, czekamy na foty. Bidny Wasz psiurek, my też mieliśmy 2 jamniczki i jedna (ta pierwsza) miała paraliż tylnych łapek:(

maggipko- widzę , że i u Was zagraniczni gośćie, fajnie:) Też myślę, że nasze bąble za małe, żeby doczekać tyle czasu do północy, córa znajomych ( 2,5 roku) też padła na imprezie, wybudziły ja petardy, nie mogła biedna potem usnąć, takie imprezy zdecydowanie nie dla takich maluchów.

Niuniunia
- super, że malutka już zdrowa i no gratulujemy chodzenia! :) Wudać taka skąpa @, może się jeszcze miesiączka rozhula, przy tabsach zawsze @ są mniej obfite.
nimfii - GRATULACJE dla Kubolka za zębolka!!!!!!!!! :):-D i ja jem coraz mniej w Święta, a to chyba przez młodą, bo jej pomagam przy jedzeniu ;) Masz rację i mnie się wydaje, że najlepsza różnica wieku to do 3 lat, no i chyba dzieciaki jednej płci jakoś większy kontakt ze sobą mają?

Syl - Graty dl kolejnego chodziarza! u nas też tak wygląda jkaby 3ki i 4ki szły jednocześnie po obu stronach, ale pewnie na razie idą 4ki, Pola ciągle też łapki w buzi trzyma, i pokazuje, ziazia w środku paluszkiem:( Zdrówka dla Igorka! Jak dziś się czuje?? Cholera przyszła by prawdziwa zima, tak minimum -10, żeby pomroziło te wszystkie pieroństwa! PS u nas hipcio też do bani, muszę dzioda sprzedać! Ale młody to będzie imprezowy chłopak, nawet na fajerwerki się wybudził ;)

Angun
- Wasz Artik to niezły czaruś, ach te jego maślane oczęta! :D Super, że tak się fajnie rozwija i macie z Niego taką pociechę :) Taka babcia to skarb, Pola też bardzo za babą :) U nas niestety też bunt nocnikowy, usiądzie młoda na chwilkę i chce zejść, za to chętnie sama siada na nocnik w ubraniu :/ Widocznie taki etap, trzeba przeczekać i nie sadzać za często, żeby nie zniechęcić;) Fajnie, że Sylwester udany, dziękuję u nas też było OK:)

Syl, Filipkowa mama - tak u nas też w J-nie dużo zachorowań jakiś wirus, właśnie sam kaszel, ewnt. gardełko czerwone i tyle, syn koleżanki i córa znajomych tak kaszlą

Aneczko - lecę zaraz na FB obczajać foty, też się zastawiam gdzie młoda ma ukrytą baterię i czemu się nie rozładowuje ?:D:-D

onanana - co u WAs kochana, jak tata??

marttika- ja nie dawalam takiego syropu, jak pola była amlutka robiłam jej kaszkę wg 4 przemian i tam dawałam miód, potem mnie laski uświadomiły, że takiemu maluchowi nie daje się miodu , (Pola miała z 7 miechów!) Polecam herbatkę z lipy i czarnego bzu - fajna na wypocenie, mocno rozgrzewa:):tak:

mirelko - GRATY dla Liwci na te pierwsze kroczki!!! Jak się rozkręci, to nie nadążycie! :) Super, że małej apetyt dospuje, nic tak nie cieszy jak apetyt u dziecka! Pogoda daremna, u nas to samo deszcz ze sniegiem od wczoraj, dziś mnie tak wypiździło na zakupach, że szok! Trzymam kciuki za koleżankę w ciąży &&&. A propos wyprzedaży , w tym roku totalnie nic nie ma w sklpeach , w Zarze wyprzedaż daremna, już dawno tak dupiato nie było. Muszę oblukać nową kolekcję H&M czy jest coś fajnego w ok cenie. Mam to samo POli szafa pęka w szwach, a ja nie raz nie mam co na dupsko włożyć ;)

Hej anus- fajnie, że mężon był w domu ,ale dobrze , że już wrócił do roboty, hehe skoro tak samo Ci dezorganizuje czas, jak mnie mój ojciec czy D, z resztą im więcej osób w domu, tym mniej zrobię ( o dziwo), masz jakiś pomysł na odzwyczajenie nocnego jedzenia, to daj znać - ja też chcę wyeliminować nocne karmienia!!!!! PS fajne prezenty dzieciaczki dostały :)

Uff, powiem szczerze, że nadrobiłam, jednak zaskoczona byłam, że nie było tego aż tyle, miłego wieczorku kochane, będę na bieżąco. :tak:

NIUN IUNIA a ktory masz dzien przerwy w tabsach? Bo rownie dobrze jutro moze sie z ciebie wylac pelna para ;-) ja przy tabsach mam tak co miesiac ze ze 3dni po odstawieniu mam lekkie plamienia a na 5-6 dzien zaczyna sie lac i okres trwa krotko ze 3 dni. Nic nie boli.
a ty cos chorujesz ze piszesz tak ze ciaza moglaby sie zle zakonczyc? Bo mi cos chyba umknelo.

GOLA :-D zyjecie :-D zastanawialm sie co u was ;-) wspolczuje ukruszonej jedynki :-( moj Maciek tez ukruszyl majac ledwo roczek. Dentysta nic z tym nie zrobil. A ukruszony zabek ma to do siebie ze szybciej lapie pruchnice i dalej sie rozkrusza :-(a jak chodzi o rodzenstwo to chyba faktycznie jeden plci maja te same zainteresowania ;-) ale wiele zalezy od innych czynnikow tez. Jak to rodzenstwo niektore sie uwielbia a inne sie nie znosi na wzajem ;-)

Ostatnia edycja:
Goluś ja zawsze przy tabsach miałam @ taką normalną czasem deczko obfitą ale nigdy nie tak skąpą że prawie nic nie ma...
p.s. współczuję Wam tej jelitówki, my mieliśmy ją w sierpniu o losie najgorsze co może być. Zdrówka dla mamy Twojej kochana;*

Nimfii od dziecka miałam problemy ginekologiczne z jajnikami ale mój gin zabronił mi zajścia w ciążę przez 3 lata od urodzenia Wiktorii. Za dużo komplikacji z nią było i z ciążą. Dziś mam 7 dzień od odstawienia tabsów, jutro kolejne opakowanie. Ja zawsze dostaję @ 4 dnia od odstawienia tabletek i zawsze kończy mi się jak zaczynam nowe opakowanie czyli 8dnia. A mam tak że tego pierwszego dnia @ leje się ze mnie pełną parą, drugiego dnia słabiej, trzeciego dnia już troszeczkę a czwartego dosłownie kilka kropelek i koniec. Dlatego jestem zdziwiona taką akcją

p.s. znowu panuje wirus A H1N1 czyli świńska grypa... podobno zwykła grypa jest groźniejsza od tej dziwne...

NIUNIUNIA moze to przez stres? Masz ostatnio troszke zmartwien. Co prawda okres przy tabsach to takie sztuczne krwaiwienie i powinno byc ale w sumie ja mam w ulotce wpisane cos takiego ze nawet male krwawienie nalezy traktowac jak okres. Hmm na twoim miejscu moze jeszcze powtorzylabym testy ciazowe za kilka dni. Bo czasem na poczatku wychodza negatywne. A czasem tabsy antykoncepcyje tez falszuja wynik.

Nimfii słoneczko nie strasz mnie proszę kochana bo ja jutro sprzedaje wózek ten 3w1 i nie chcialabym po fakcie dowiedzieć się, że test jednak zmienił wynik. Może faktycznie przez stres tak mój organizm zareagował choć sama nei wiem... Wnerwia mnie ten brak @ bo człowiek nei wie co się dzieje. Ja czytałam też że przez te tabletki co ja biorę (lesinelle) jakieś babeczki zaszły w ciąże. Ale w sumie każdemu się może to zdarzyć jak np ominie kilka tabletek. Oby lepiej u mnie nic takieg nie wychodziło...

Dziewczyny a tak na marginesie kojarzy któraś ile po otwarciu można stosować jeszcze SAB SIMPLEX? Bo chciałam je oddać takiej babeczce co wychowuje sama 7 tygodniowego synka ale nie wiem czy są jeszcze dobre a nie chciałabym żeby mały się zatruł nimi

Hejka
Kurczę u nas coś się dzieje..mała wczoraj i dziś prawie nic nie chciała jeść oprócz cyca dziś od rana jest jakaś gorąca ale gorączki nie ma..maruda jakaś nie swoja,tylko na ręce noc zapowiada się z ostrym dyżurem u mnie stary po 2 zmianie wraca po 22 pewnie będzie chrapał:baffled: Dostała paracetamol po 17 i o 21 dałam jej nurofen bo biedula zasnąć nie mogła tylko we mnie się wtulała udało mi się ją odłożyć..
niuniunia też słyszałam że po tabl.dziewczyny zaciążyły a co do cyców to ja właśnie z Martynką tak miałam że to one były pierwszym objawem gorące i duże..pamiętam tę niedzielę jak dziś jak wstałam i były balony i gorące i mąż był zdziwiony i to on dojrzał że są dużeee:-D po godz.zrobiłam test 3 dni przed @ i wyszła lekka kreseczka :-) a co do sab słyszałam że miesiąc po otwarciu ale nie wiem czy na pewno..
gola i u nas 4 idą i coś dojść nie mogą a już bite 2 miesiące masakra bidula mała..ojej ale Polcia się rozbija ci ;-)współczuję bliskich spotkań z kibelkiem ;-)
mirelko gratuluję pierwszych kroczków twojej Liwci-super :-)

sory ze tyle nie mam sił i czasu

reklama
Ankusch- żeby tylko nic małej "nie brało" - może to tylko nieszczęsne zębole...

Niuniunia - mnie na BioGai pisze, że miesiąc odo otwarcia, więc mogą być już niedobre.

nimfii - ukruszona jest minimalnie, ale jednak. Tak gdzieś z 1 mm, ale widać od wew. strony. A z 1,5 godziny temu przed samą kąpielą, kręciła się w kółko ( ostatnio tak robi i potem chodzi jak pijana i się smieje) i uderzyła tym samym policzkiem w śrubkę od nogi od krzesełka do karmienia, przecięła i ma kolejnego sińca, chodzi bidna poobijana jak jabłko...

Ale mi się stęskniło za Wami! Buziaki :**

Do góry