Witam się już w Nowym 2013 Roku kochane!
Całe wieki nas nie było, już nas tłumaczę...
Niestety u nas było chorobowo, mój Ojciec ( jak to ma już w zwyczaju) przywlekł do domu jelitówkę.
Pola kilka dni po Nim, zwymiotowała mi rano i zrobiła 3 x brzydką, cuchnącą kupkę i tyle. Humor miała super, temp zero.
Na drugi dzień jak nowo narodzona wstała, tylko apetyt ciut mniejszy, bo idą cholery 4ki.
Nawet się zastanawiałam czy to juelitówka u małej, ale jak kilka dni później tata Poli wymiotował, a po Nim ja nie było wątpliwośći. Najgorzej przeszłam ja i moja mama. Rzygałam od 15 do 6 nad ranem, byłam wycieńczona , a jeszcze wstawałam do młodej w nocy i dawałam cycka, bo butli nie tknie z niczym innym jak woda, albo herbata. Po mnie zachorowała mama, ona biedna i biegunka i wymioty, dziś już na szczęście lepiej, ale wszytsko było na mojej głowie, D. w robocie, mój ojciec też ( z resztą jak nie w robocie to i tak nic nie zrobi i nie kupi). Na szczęście mama już lepiej, ale jeszcze słaba, a wśrodę idzie do szpitala. Pola szogun, lata , 5 minut nie usiedzi, wszę∂zie włazi, wczoraj spadła z sofy pod stół, ma sińca na uchu i na policzku, dziś niosła ciuszki do prania i nadepnęła i wielkie baam, efekt rozcięta warga i co teraz dostrzegłam ukruszona jedynka górna:/ Dobra tyle , co u nas
Lecę nadrabiać
Filipkowa mama - witaj z powrotem
100% prawda dwoje dzieci i jedno zaraża drugie, jak dziś? ??
mary-beth - jak Mia? Mam nadzieję, że choróbsko odpuszcza, kurde nie ma nic gorszego jak dzidziolek choruje:/
winki - heloł kochana:* Dziękuję Sylwester super, szkoda, że tak krótko, bo po 2 ej zadzwoniła mama , że POliszon się obudził, nie chciała herbatki, tylko darła się mama i cycy ! Także wsiedliśmy w auto i nakarmiłam tą małą terrorystkę! Za nic nie chce mleka ani kaszki z butli, na noc je łyżką. Super, że Sylwester udany, czekamy na foty. Bidny Wasz psiurek, my też mieliśmy 2 jamniczki i jedna (ta pierwsza) miała paraliż tylnych łapek
maggipko- widzę , że i u Was zagraniczni gośćie, fajnie
Też myślę, że nasze bąble za małe, żeby doczekać tyle czasu do północy, córa znajomych ( 2,5 roku) też padła na imprezie, wybudziły ja petardy, nie mogła biedna potem usnąć, takie imprezy zdecydowanie nie dla takich maluchów.
Niuniunia- super, że malutka już zdrowa i no gratulujemy chodzenia!
Wudać taka skąpa @, może się jeszcze miesiączka rozhula, przy tabsach zawsze @ są mniej obfite.
nimfii - GRATULACJE dla Kubolka za zębolka!!!!!!!!!
i ja jem coraz mniej w Święta, a to chyba przez młodą, bo jej pomagam przy jedzeniu
Masz rację i mnie się wydaje, że najlepsza różnica wieku to do 3 lat, no i chyba dzieciaki jednej płci jakoś większy kontakt ze sobą mają?
Syl - Graty dl kolejnego chodziarza! u nas też tak wygląda jkaby 3ki i 4ki szły jednocześnie po obu stronach, ale pewnie na razie idą 4ki, Pola ciągle też łapki w buzi trzyma, i pokazuje, ziazia w środku paluszkiem
Zdrówka dla Igorka! Jak dziś się czuje?? Cholera przyszła by prawdziwa zima, tak minimum -10, żeby pomroziło te wszystkie pieroństwa! PS u nas hipcio też do bani, muszę dzioda sprzedać! Ale młody to będzie imprezowy chłopak, nawet na fajerwerki się wybudził
Angun - Wasz Artik to niezły czaruś, ach te jego maślane oczęta!
Super, że tak się fajnie rozwija i macie z Niego taką pociechę
Taka babcia to skarb, Pola też bardzo za babą
U nas niestety też bunt nocnikowy, usiądzie młoda na chwilkę i chce zejść, za to chętnie sama siada na nocnik w ubraniu :/ Widocznie taki etap, trzeba przeczekać i nie sadzać za często, żeby nie zniechęcić
Fajnie, że Sylwester udany, dziękuję u nas też było OK
Syl, Filipkowa mama - tak u nas też w J-nie dużo zachorowań jakiś wirus, właśnie sam kaszel, ewnt. gardełko czerwone i tyle, syn koleżanki i córa znajomych tak kaszlą
Aneczko - lecę zaraz na FB obczajać foty, też się zastawiam gdzie młoda ma ukrytą baterię i czemu się nie rozładowuje ?
onanana - co u WAs kochana, jak tata??
marttika- ja nie dawalam takiego syropu, jak pola była amlutka robiłam jej kaszkę wg 4 przemian i tam dawałam miód, potem mnie laski uświadomiły, że takiemu maluchowi nie daje się miodu , (Pola miała z 7 miechów!) Polecam herbatkę z lipy i czarnego bzu - fajna na wypocenie, mocno rozgrzewa
mirelko - GRATY dla Liwci na te pierwsze kroczki!!! Jak się rozkręci, to nie nadążycie!
Super, że małej apetyt dospuje, nic tak nie cieszy jak apetyt u dziecka! Pogoda daremna, u nas to samo deszcz ze sniegiem od wczoraj, dziś mnie tak wypiździło na zakupach, że szok! Trzymam kciuki za koleżankę w ciąży &&&. A propos wyprzedaży , w tym roku totalnie nic nie ma w sklpeach , w Zarze wyprzedaż daremna, już dawno tak dupiato nie było. Muszę oblukać nową kolekcję H&M czy jest coś fajnego w ok cenie. Mam to samo POli szafa pęka w szwach, a ja nie raz nie mam co na dupsko włożyć
Hej anus- fajnie, że mężon był w domu ,ale dobrze , że już wrócił do roboty, hehe skoro tak samo Ci dezorganizuje czas, jak mnie mój ojciec czy D, z resztą im więcej osób w domu, tym mniej zrobię ( o dziwo), masz jakiś pomysł na odzwyczajenie nocnego jedzenia, to daj znać - ja też chcę wyeliminować nocne karmienia!!!!! PS fajne prezenty dzieciaczki dostały
Uff, powiem szczerze, że nadrobiłam, jednak zaskoczona byłam, że nie było tego aż tyle, miłego wieczorku kochane, będę na bieżąco.