reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

NIUNIUNIA ja niedawno sie naczytalam jak to z tabsami jest jak sama zaczelam miec objawy pseudociazowe ;-) no dlatego tez trafilam na to info ze tabsy moga falszowac wynik testow ciazowych bo zmieniaja gospodarke hormonalna. No zajsc w ciaze mozna przy antykoncepcji to fakt. Ale ty sie nie stresuj na zapas. Dla spokoju mozesz zrobic test za kilka dni ;-)

reklama
gola- Zuzia też ma ukruszoną górną prawa jedynkę, jak się kąpała to mi wstała i nie zdążyłam jej złapać i w wanne walnęła...

My byliśmy przed chwilą z Filipem na pogotowiu bo o 18 dostał nurofen a o 20 miał temp 40,3 stopnie więc się wystraszyłam, pojechaliśmy a tam Filip temp 37,8- nie rozumiem tego chyba z wrażenia mu spadła no ale osłuchany i niby wszystko ok więc to od przeziębienia chyba bo i ja chora...No ale byłoby za mało więc wróciliśmy kładę Zuzie spać i co? Zuzia gorąca 37,5... więc albo łapie ją choróbsko albo to po szczepieniu bo miała w poniedziałek na odre, świnkę i różyczke...

Filipkowa mama a kiedy Zuzia miała szczepionkę? Bo nas złapała gorączka od 2 doby po szczepieniu i okazało się, że jest chora. Biedny Filipek... Może dopiero mu podziałał syrop? Strasznie dziwne z tą gorączką ale my miałyśmy w grudniu podobnie. Zdrówka dla Was;)

Nimfii mam nadzieję, że to tylko pseudociąże u nas hehe;)

gola no masz cycusiową córeczkę i już, ale widać, że Twoje mleczko jej służy, wiec myslę, że do wiosny możesz kontynuować.... cycka jest dać łatwiej i WYGODNIEJ, a ja przez sen słysze popłakiwanie Mariki (pierwsze dzwieki ignoruje i pocieszam sie ze zmienia tylko pozycje) pozniej jednak musze wstac, wziasc ja na raczki, wstawic wode, czekac az sie zagotuje, nie powiem Moja Coreczka wtedy sie slicznie tuli do mnie i usmiecha, pozniej robie mleczko i idziemy do salonu, tam zje pol butli i od razu do łozeczka i sie modle, zeby usnela chwila moment :-) Kolezanka mnie pocieszyla, ze tak do 1,5 roku miala wiec już niedługo!!!!!
filipkowa mama taka wysoka skacząca temperatura to mi angine przypomina, ale to choroba raczej wiosenna, mam nadzieje, ze to nic poważnego, zdrówka

Ostatnia edycja:
hej Kochane ale się za Wami stęskniłam :) dalej nie mamy neta w domu tylko tyle co w pracy podczytam
filipkowa mama jejku ale się strachu najadłaś taka gorączka to nie co bądź no ale dobrze że tak się skonczyło
nimfii gratulacje dla Kubunia za pierwszego ząbka :)
Gola o matko wspólczuję tej jelitówki wiem co to za cholerstwo masakra :/ Widzę że Pola to jak i Zuzia bo moja też szogun okropny normalnie nie ma bata zeby tak siadła i siedziała ciągle w ruchu a obok kantów i rogów to na milimetry przechodzi
niuniunia jak bym chyba nie dawała tych kropli to raczej tak do m-ca są ważne
mirelka cudowna jest nowa kolekcja w h&m bo byłam ostatnio ale ceny niektóre dla mnie przesadne takze ja odpuszczam
mary kochana zdrówka dla Was niech to choróbsko odejdzie w niepamięć, trzymajcie się *
jednak nie nadrobię wszystkich wpisów :(
U nas ok Zuzia ma lekki katarek który juz jej przechodzi i dobrze bo musimy wybrac sie na szczepienie wreszcie a czy któraś z was jeszcze nie była na szczepieniu?
ok zabieram się do roboty

GOLA FILIPKOWA MAMA oj kruche te mleczaki nie ma co ;-) najgorzej ze to jedynki :-/ mackowi tez sie skruszyly tak ledwoco a przez te 3 lata mu sie skruszyly juz tak ze polowy zeba nie ma :-( ze tez to musi byc z przodu bo wyglada komicznie :-( i juz niejedna osoba sie z niego nabija, nawet w rodzinie choc moze robia to nieswiadomie. Mojej kolezanki corce sie rozkruszyly jedynki az do korzenia :-/ 4latka nie ma praktycznie zeba i co ma zrobic... Czeka na stale ;-) kurcze niestety nadkruszony zab jest podatny na pruchnice i nawet dentysci nie chca ich lapisowac aby wzmocnic :-(

Dzień dobry kochane,

Filipkowa mama - o rany biedny Fifi? Jak nocka, jak Zuzinka?? Kurcze, oby nic nie zlapała od Filipka, choć wiadomo jak przy dwójce dzieci, jedno zaraż drugie... Mam nadzieję, że malemu temp spadła, a Zuzi nie wzrosła i mieliście noc w miarę spokojną

asia333 - no teraz najgorszy okres dla dzieciaków, chodzą poobijane jak jabłka!! Zdrówka dla małej, co byście mogły się w końcu zaszczepić :) Ceny odzieży dla dzieciaków w PL są z kosmosu!

nimfii - na szczęście za rok może już Maciusiowi wylecą mleczaki i lada chwila wyrosną stałe zębole :) PS a bolą go te ząbki, bo nie pamiętam, czy TY kiedyś pisałaś o bólu ząbka u dziecka?

Nocka u nas OK, dwa karmienia, młoda spala spokojnie, niestety mój ojciec ją obudził przed 6 :(
Cholera mamy mysz w domu! Całą noc francę słyszałam, nie boję się żadnych zwierzaków, ale myszy panicznie!:baffled: Za blokiem mmay same łąk ii pola, musiała ciągnąć do domu ciepłego, jak ojciec pali na balkonie.
Polcia wszamala teraz prawie całego banana , jest niemożliwa hehe, chodziła z tym bananem i mówiła mniam mniam bamam :-D hehe

GOLA juz rozne opinie slyszalam u dentystow. Jedni mowia ze urkruszony zab moze bolec a inni ze nie boli bo nie jest unerwiony. Wszystko zalezy od wrazliwosci chyba. Maciek nigdy nie narzekla na bol ;-) ale niestety nieraz sobie warge przygryzl od tych zebow i to juz bolalo :-(
zdaje sie ze jakies pulapki na myszy sie klaniaja ;-) ja co prawda sie myszy sie nie boje, zawsze chcialam hodowac w domu w klatce. Ale nigdy nie zapomne tej nocy po zniwach co bylismy na wsi i cala gromada myszly z pola sie wybrala do naszego domu. Nie wiem ile ich bylo ale na pewno kilka. Myslalam ze zwariuje w nocy slyszac je wszedzie dokola. Na stol wchodzily i na szafke. Wtedy serio balam sie ze mi wejda pod koldre i pol nocy nie spalam. Rano zobaczylysmy ze nam cukierki ponadgryzaly co na stole lezaly o.0 nosz kurde te to potrafia w nocy halasowac niezle. A dodatkowo na strychu nam cos mieszka i to juz od lat sie zadomowilo. Jakis gryzon ale dojsc nie mozemy co to jest. Obstawialam szynszyle albo koszatniczke bo bardzo pobodne. A wiewiorka ani lasicom to na pewno nie jest ;-)

Ostatnia edycja:
niuniunia-szczepienie mieliśmy poniedziałek więc tak sobie myślę, że to mogłobyc od tego
anus- anginy nie ma bo go wczoraj babka badała na tym pogotowiu i mówi, że gardło ok zreszta ona sam mówi, że go nie boli i w ogóle nic go nie boli. Kurde ja jakbym wzięła w nocy małą na ręce to już by było po spaniu. Ja daje Zuzi mleko jak idę spać ok 21-22 i później w nocy jak słyszę, że się zaczyna kręcić to idę do kuchni i tam już mam przyszykowaną odpowiednią ilość wody w butelce, mleko mam odsypane w sloiczku, wstawiam butle do mikrofali na 30 sek wsypuje mleko i ide jej dać na śpiocha. Zawsze odkąd skończyłam ją karmić a miała 3 miesiące dostaje mleko w nocy na śpiocha
asia- my też późno szczepienie mielismy bo tteraz w poniedziałek
nimfii- Zuzia ma delikatnie ukruszone nie jakoś mocno jakby ktoś nie wiedział to pewnie by nie zauważył no ale ja widzę;-)
gola- ja bym chyba świra dostała jakbym zobaczyła tą mysz a nie daj Boże byłabym sama w domu:-D

Wczoraj Zuzia miała temp 38.8 dostała syrop i jej spadła a dzisiaj ani Filip ani Zuzia już nie mają temp więc nie wiem o co chodzi ale mam nadzieję, że już więcej nie będą mieć

reklama
Ja już nawet spać nie mogę z tego wszystkiego... Jak okresu nie było tak nadal nie ma, a czuję się jakbym w sumie była już po okresie bo i brzuch mi spadł i jakoś tak nie wiem sama. Od dziś mam kolejne opakowanie tabletek, zastanawiam się co mam myśleć i co robić. To jest straszne takie oczekiwanie. Najlepsze jest to, że w tym miesiącu to u nas był praktycznie tzw "celibat" więc skąd ten brak okresu?

Do góry